suklaakaurakeksit

Suklaakaurakeksit höystettynä banaanilla

Suklaakaurakeksit höystettynä banaanilla valmistuu helposti ja nopeasti

Tämä Suklaakaurakeksit resepti on osa Ruuhkikset-ruokablogia ja sisältää mainoslinkkejä.

Ajattelin leipoa lapsille kaurakeksejä ja kesken leivonnan keksin tuunata niitä Luontaistukun raakakaakaojauheella ja voi että niistä tuli hyviä! Jaanpa siis reseptin myös teille ja sitä voi tuunata haluamallaan tavalla. Keksien kanssa sopii hyvin rasvakaakao.

Raakakaakaota voi hyvin kutsua superfoodien superfoodiksi. Se kuuluu vanhimpiin tunnettuihin superruokiin. Se sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, ravintokuituja ja polyfenoleita.

Suklaakaurakeksit banaanilla ainekset

Tästä määrästä saa noin 25 keksiä. Seuraavalla kerralla tuplaan annoksen, koska nämä loppuivat samantien.

Suklaakaurakeksit banaanilla – Tee näin

  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kuivat aineet isolla lusikalla tai kauhalla.
  3. Lisää banaani, munat ja voi.
  4. Jaa taikina pellille nokareisiin.
  5. Paista noin 7 minuuttia 200 asteessa.

Tätä ohjetta voi tuunata esimerkiksi seuraavasti

ZinoBiotic ravintokuituseos

Laitoin taikinaan myös prebiottista kuituseosta, jota olemme käyttäneet jo useamman vuoden. Tämä ei ole mitenkään pakollista tässä reseptissä, mutta halutessaan mukaan hyviä terveysvaikutuksia tässä oiva vinkki. Laitan tätä kuituseosta lapsille puuroon ja jogurttiin päivittäin.

ZinoBiotic+ on sekoitus kahdeksaa luonnollista ravintokuitua. Nämä kuidut metaboloituvat paksusuolessa, jossa ne tukevat terveellisten bakteerien kasvua. ZinoBiotic+ auttaa vähentämään verensokerin nousua aterioiden jälkeen ja ylläpitämään hyviä kolesterolitasoja. Kuidut edistävät monia terveitä suolen toimintoja.

Muut markkinoilla olevat kuitutuotteet sisältävät yleensä vain yhdenlaisia tai kahdenlaisia ravintokuituja, mutta se ei riitä täyttämään päivittäistä kuitujen tarvetta. ZinoBiotic+ sisältää merkittäviä määriä kahdeksaa ravintokuitua. Näin siitä on hyötyä koko paksusuolelle. Resistentti tärkkelys, inuliini, kauran beetaglukaanit, frukto-oligosakkaridit (FOS) ja psylliuminkuori fermentoituvat paksusuolessa ja edistävät useita suolen toimintoja: resistentti tärkkelys esimerkiksi auttaa vähentämään muuten tavanomaista verensokerin nousua aterioiden jälkeen.

Lue myös Helpot keksit, hyviä lasten kanssa eikä voi mennä pieleen

Lue myös Helpot muffinssit valmistuvat käden käänteessä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös