cbd-oljy

CBD-öljyn kysyntä kasvaa – Apua rentoutumiseen

CBD-öljystä apua rentoutumiseen ja uneen?

CBD-tuotteiden kysyntä on kasvanut kovalla vauhdilla viime vuosien aikana. Monet ihmiset ympäri maailmaa ovat saaneet niistä avun useisiin erilaisiin vaivoihin. Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet monelle stressaavaa aikaa, joka näkyy ahdistuksen ja uupumuksen lisääntymisenä. 

Luonnonmukainen keino lievittää ahdistusta

Ihmiset haluavat löytää luonnonmukaisia keinoja vähentää ahdistuksen tunteita ja CBD-öljy on tarjonnut monille avun. Sen suosio on kasvanut myös Suomessa ja käyttäjäkokemuksia alkaa löytyä laajasti.

CBD – Mikä se on?

  • CBD on yksi kannabinoideista, joita on luonnollisesti kannabiskasvissa.
  • Kannabinoidit ovat aktiivisia kemiallisia yhdisteitä, joita esiintyy monissa kasveissa, esimerkiksi parakrassissa, punahatussa, pippurissa tai iso-olkikukassa. 
  • Termi kannabinoidi on kuitenkin yleisesti yhdistetty vain kannabiskasviin. 
  • Kannabidioli (CBD) on yhden tällaisen kannabinoidin nimi. 
  • Toistaiseksi tutkimus on löytänyt kannabiskasvista yli 500 luonnollista kemiallista ainesosaa. Mutta alle vain sata on identifioitu. 
  • Kannabidioli (CBD) ja tetrahydrokannabinoli (THC) ovat tunnetuimpia ja laajimmin tutkittuja. 
  • CBD:llä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia, toisin kuin THC:llä, sillä niiden molekyylirakenteet ovat erilaisia monin tavoin.

cbd

CBD-öljy ja uni

Moni kertoo saaneensa apua unen laatuun CBD-öljyn avulla. Hektinen ja stressaava elämä vähentää palautumista unen aikana. Syvän unen määrä jää monilla liian pieneksi, jolloin keho ei pääse palautumaan riittävästi. Unen laatua pystyy nykyisin helposti myös mittaamaan kotona, jolloin näkee luonnontuotteiden vaikutusta unen laatuun. Univaje vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin ja jaksamiseen.

“CBD-öljy lisää rauhallisuuden tunnetta, auttaa selviytymään ahdistuksen kanssa, sekä parantaa unen laatua.”

Miten CBD-öljyä käytetään?

CBD-öljyä annostellaan tipoittain. Annos laitetaan kielen alle noin minuutin ajaksi ohjeita noudattaen. Maku on melko neutraali, ehkä hieman karvas.

CBD-tuotteiden terminologiaa

CBD:tä ja CBD-A:ta ei tule sekoittaa tetrahydrokannabinoliin, eli THC:en. THC on huumausaineisiin lukeutuva psykoaktiivinen aine, jolla on päihdyttäviä vaikutuksia. CBD:lla ei ole päihdyttäviä vaikutuksia. Molemmat aineet on luokittelu lääketieteellisesti vaikuttaviksi aineiksi. Näistä lääkinnällisistä ominaisuuksista johtuen CBD:stä on tullut nyt erittäin suosittua muun muassa ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaa. 

Kommentteja asiantuntijoilta

Maailman johtaviin kannabiksen lääkekäytön asiantuntijoihin lukeutuva amerikkalainen Ethan Russo on kommentoinut Ylen artikkelissa aiemmin CBD:n lääkinnällisiä vaikutuksia “CBD lievittää kipua, tulehdusta ja kouristuksia. Lisäksi se voi säännellä immuunijärjestelmää, joten siitä voi olla hyötyä autoimmuunisairauksien hoidossa.” 

CBD-öljystä löytyy koko ajan enemmän tietoa myös Suomeksi. CBD-öljyjä voidaan käyttää myös lemmikkieläimille.

CBD-tuotteiden hankinta Suomessa

CBD-tuotteita voi ostaa laillisesti nettikaupoista. CBD-tuotteisiin pätevät EU-alueen vapaakauppa säädökset. CBD-tuotteiden osalta tilanne on siis sama kuten alkoholin etämyynnin kanssa – voit tilata netistä olutta suoraan kotiisi Saksasta, mutta Suomen rajojen sisällä et voi sitä tehdä. Käytännössä CBD tuotteita myydään monissa terveys- ja hyvinvointikaupoissa Suomessakin eivätkä viranomaiset ole puuttuneet alhaisten THC-pitoisuuksien omaavien CBD-tuotteiden myyntiin.

Lue myös Millainen on hyvä äiti?

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös