äitiyspakkaus 2021

Äitiyspakkaus 2021 – uuden pakkauksen esittely

Äitiyspakkaus 2021 – uuden pakkauksen esittely

Äitiyspakkaus 2021 on julkaistu. Pakkaus sisältää yhteensä 50 tuotetta, joista suuri osa on erilaisia tekstiilejä vauvalle. Määrä on hieman pienempi kuin viime vuonna, jolloin tuotteita oli 56.

Sisältö uudistuu vuosittain muun muassa asiakaspalautteen perusteella. Moni on ollut sitä mieltä, että tuotteita voi olla pakkauksessa vähemmän, jos se parantaa niiden laatua ja vastuullisuutta. Hieno homma, että asiakkaita on kuunneltu!

Hämmennystä on aiheuttanut monissa se, ettei äitiyspakkauksesta löydy yhtäkään kotimaista tuotetta. Harmi juttu, että EU:n kilpailutussäädökset ovat johtaneet tällaiseen ilmiöön.

Vuoden 2021 äitiyspakkauksessa uutuuksia ovat muun muassa kollariasusetti ja kovamuovinen ruokakaukalo. Toisaalta tänä vuonna pakkauksesta jää uupumaan vanupuku, viltti ja kuumemittari. Myös kestovaipan puuttuminen on vakava puute, jonka soisi korjaantuvan.

Pakkauksen sisällön yleisilme on melko vaalea, ja siinä korostuu vaaleansininen, valkoinen ja vaalea ruskea. Ehkä jo tänä vuonna 2021 voisimme jättää keskusteluista sen, onko sisältö liian tyttömäinen vai poikamainen? Kaikki värit ja kuosit ovat kaikille!

Äitiyspakkauksen laatikko

Äitiyspakkaus 2021 pahvilaatikon ilmeen Mustikkamaito on suunnitellut Ilona Partanen. Se on sama kuin viime vuonna. Kannessa on jänis ja orava. Reunoja koristavaa erilaiset metsien kasvit ja marjat.

Äitiyspakkauksen kestosuosikki on kätevä ja monikäyttöinen peitemakuupussi, joka toimii esimerkiksi peittona, makuualustana tai vaunuissa makuupussina. Pingviini- ja hyljeaiheinen kuosi sai äänestyksessä hieman yli puolet äänistä.

Ulkohaalarin saa kätevästi muokattua myös makuupussiksi, jolloin se sopii myös ihan pienelle vauvalle lämmikkeeksi vaunuihin. Kuosi on tällä kertaa tumma ja siitä löytyy erilaisia eläimiä.

äitiyspakkaus 2021

Toppahaalarin kanssa voi pukea toppatöppöset pitämään vauvan sormet ja varpaat lämpiminä.

Äitiyspakkaus 2021 sisävaatteet

äitiyspakkaus 2021 body

Tämän kauniin ja hempeän bodyn kuosin nimi on Kuurupiilo. Vihreän ja oranssin sävyt liittoutuvat kauniisti valkoisella pohjalla. äitiyspaukkaus 2021 kollariasu

Kolmiosainen college-asu on vuoden 2021 uutuus äitiyspakkauksessa. Ihanan pehmoisen näköinen asu sopii esimerkiksi rennoksi vierailuasuksi tai kesävauvalle ulkoiluun. Bodyn lisäksi asusta löytyy housut ja vetoketjutakki.

äitiyspakkauksen vaatteet

Mustavalkoista grrafista bodyä virkistää iloisen oranssi kettu erilaisissa puuhissa. Tässäkin on valkoinen pohja, joka on herkkä kaikenlaisille tahroille.

kettubody

Pakkauksesta löytyy toinen kettuaiheinen body. Ruskea taustaväri on valkoista armollisempi tahroille, joten tätä bodya luultavasti piisaa myös kirppismyyntiin ja kiertoon!

lyhythihainen body

Lyhythihaiselle bodylle on käyttöä lähinnä kesällä. Siihen voi myös yhdistää vetoketjutakin tai jonkin muun pitkähihaisen.

jatkopalabody oranssi

Pirteän oranssi jatkopalabodyssa on pitkä käyttöaika ainakin hoikilla vauvoilla, kun bodyn pituutta voi jatkaa jos vaan leveys riittää.

äitiyspakkaus 2021

Tämä asuyhdistelmä sisältää kiivikuosiset potkuhousut ja vaalean kietaisubodyn. Näitä vaatteita on helppo yhdistää myös pakkauksen muihin vaatteisiin.

kietaisubody

Kietaisubody on kätevä etenkin pienten vauvojen kanssa. Vauvat eivät yleensä tykkää, kun pään yli vedetään vaatteita, joten tämä on helppo riisua ja pukea.

kollarihaalari vauvalle

Suloinen kollarihaalari on kätevä talvella sisäkäytössä ja kesällä ulkokäytössä. Nallekorvat ovat melkein pakollinen lisä huppuun, eikö?

vauvan leggingsit

Suosittu leggings-malli on päässyt myös äitiyspakkaukseen. Tumma väri on kivaa vaihtelua vaaleisiin sävyihin.

beiget housut

Potkuhousujen osuus tuntuu vähenevän vuosi vuodelta äitiyspakkauksessa. Olen itsekin sitä mieltä, että terälliset housut eivät ole kovin kätevät, sillä ne sopivat parhaiten juuri oikean kokoisina. Terättömien housujen käyttöaika on paljon pidempi.

keltaiset housut äitiyspakkaus 2021

äitiyspakkaus 2021

Perushousuille löytyy aina käyttöä. Äitiyspakkaus 2021 sisältää myös nämä kaksi hieman erimallista housua, toinen vaaleansinisenä ja toinen keltaisena.

äitiyspakkaus 2021

Yhdet valkoiset sukkahousut löytyvät myös pakkauksesta.

äitiyspakkaus 2021 yöpuku

Yöpuvussa on kätevä pitkä vetoketju, joka helpottaa pukemista.

villahaalari

Villahaalari on tärkeä lisä vauvan kerrospukeutumiseen. Ainakin aiempina vuosina materiaali on ollut ihanan pehmoinen!

Muut asusteet ja tarvikkeet

äitiyspakkaus 2021

Nämä sukat ja käsineet sopivat ihan vastasyntyneelle vauvalle. Peukalopaikattomat lapset pitävät sormet lämpöisinä sisätiloissa ja estävät myös vauvaa raapimasta kasvojaan.

äitiyspakkaus 2021

Jarrusukat sopivat alle vuoden ikäiselle vauvalle, joka harjoittelee seisomista ja ehkä jo kävelyäkin.

kuolalappu

Kettukuosinen kuolalappu on hyvä apu, kun vauva alkaa tehdä hampaita ja kuolaa valuu. Kuolalapun avulla paitaa ei tarvitse olla koko aikaa vaihtamassa. Lappu käy myös huivista.

äitiyspakkaus 2021 äitiyspakkaus 2021 äitiyspakkaus 2021

Äitiyspakkaus 2021 sisältää kolme päähinettä: kypärämyssyn, trikoomyssyn ja neulemyssyn. Päähineitä voi vaihdella säätilan mukaan ja tarvittessa pukea myös päällekkäin.

huppupyyhe

Froteiseen huppupyyhkeeseen on kiva kääriä vauva kylvyn tai suihkun jälkeen.

ensikirja

Ensikirja sisältää kansanloruja ja vauvahierontaohjeita suomeksi ja ruotsiksi.

ruokalappu

Kankainen ruokalappu on mukava päällä ja helppo pestä pesukoneessa.

Muovinen ruokakaukalo on kätevä uutuustuote, joka helpottaa kiinteitä ruokia itse syövän vauvan jälkien putsaamista. Ainakin osa lusikasta tippuvista ruoista putoaa lattian sijasta kaukaloon. Kaukalosta kurkkii söpö kissa.

Kettuteema jatkuu vauvan pussilakanassa. Ihanan hempeät sävyt tuudittavat rauhallisiin uniin – toivottavasti!

äitiyspakkaus 2021 unilelu

Unilelu on tällä kertaa ilmeisesti laiskiainen, jonka vatsassa komeilee Kela-Kerttu. Toivottavasti unilelun materiaali on yhtä pehmoinen kuin aiempina vuosina!

harsoja

Harsoja kuluu vauva-aikana ja myöhemminkin! Aina saisi olla vähintään yksi harso käden ulottuvilla, jotta voi tarvittaessa pyyhkiä puklua, hikeä, maitoa, kuolaa jne. Tänä vuonna pakkauksesta löytyy aiempaa enemmän harsoja, 6 kappaletta.

vauvan tarvikkeita

Hygienitarvikepakkaus sisältää liivinsuojat, kynsisakset, hammasharjan, nännivoiteen, kondomeja, liukuvoidetta, terveyssiteitä, kylpylämpömittarin ja hiusharjan.

Äitiyspakkaus 2021 tuotteet Kelan nettisivuilta.

Lue lisää:

Tiedettä lapsille – kokeile, opi ja hämmästy tieteestä

Synnytyksen vaiheet – avautuminen, ponnistaminen ja jälkeiset

Perhevapaauudistus puhuttaa – mistä on kyse?

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös