vauva ja isa

Vinkkejä isille vastasyntyneiden kanssa sitoutumiseen ja heidän kehityksensä edistämiseen

Ihokontakti on erinomainen tapa isille vahvistaa sidettään vastasyntyneeseensä ensimmäisinä kuukausina. Tämän tyyppisen fyysisen kontaktin avulla vauvasi kuulee sydämenlyöntisi ja tutustuu tuoksuusi, aivan kuten he tekisivät äitinsä kanssa, jos hän imettää. Hyödynnä tilaisuus ja anna lapsesi käpertyä rinnallesi aina kun mahdollista. Terveydenhuollon ammattilaiset ympäri maailmaa tunnistavat laajalti, että isillä on ratkaiseva rooli vastasyntyneen kehityksessä.

Tämän seurauksena nykyajan isät osallistuvat yhä enemmän vastasyntyneiden hoitoon sen sijaan, että he tekisivät toimistotöitä kotona tai viettävät aikaansa YouTube-videoiden suoratoistossa tai Casino NetBet -pelien pelaamisessa. Lisäksi nykytrendit osoittavat, että isät viettävät kolme kertaa enemmän aikaa lastensa hoitamiseen kuin aikaisemmat sukupolvet. Tästä syystä monet isät etsivät ohjausta tehokkaisiin tapoihin edistää vauvansa kasvua ja hyvinvointia. Jos olet uusi tai tuleva isä, saatat hyötyä joistakin vinkeistä ja tempuista, jotka auttavat sinua tässä aiheessa.

Vauvan pitäminen lähellä kehoasi

On tavallista tarkkailla äitiä pitelemässä lastaan ​​lähellä vartaloaan ja luovan katsekontaktia imetyksen aikana. Jos sinun tehtäväsi on pulloruokkia vauvasi, on tärkeää toistaa nämä toimet. Se auttaa luomaan siteen  sinun ja vastasyntyneen välillä. Kun pidät vauvaasi tällä tavalla, hän voi katsoa sinuun ja tunnistaa piirteitäsi, ilmeitäsi ja äänesi. Tällä tunnistuskuviolla voi olla ratkaiseva rooli vauvasi kehityksessä. Lisäksi, ihokosketus luo vahvan ja kestävän siteen sinun ja lapsesi välille.

Vie lapsesi kävelylle

Vastasyntyneen vieminen kävelylle raittiiseen ilmaan on nautinnollista, koska se tarjoaa itsenäisyyden tunteen. Isät voivat olla mukana edistämässä vauvan sosiaalistamistaitoja näillä retkillä. Vauvan kantaminen kantorepussa voi auttaa varmistamaan hänen turvallisuutensa ja pitämään hänet lähelläsi.

Vauvahieronnat auttavat

Hieronnan tarjoaminen vastasyntyneille on ratkaisevan tärkeää heidän yleisen fyysisen kehityksensä kannalta. Kun nämä hieronnat suoritetaan oikein, niiden on osoitettu vaikuttavan positiivisesti vauvan painon ja pituuden kasvuun. Lisäksi vauvat reagoivat positiivisesti fyysiseen kosketukseen, joten vastasyntyneen rentouttaminen voi auttaa sinua kehittämään läheisemmän yhteyden heihin.

Nauti leikkiajasta

Lapset nauttivat yleensä leikkimisestä, ja isät voivat hyödyntää tätä tilaisuutta opettaakseen heille uusia asioita. On hyvä varata tietty aika leikkimiseen vauvan kanssa ja sisällyttää joitain opetuselementtejä leikkirutiiniin. Näiden leikkihetkien aikana voit esitellä lapsellesi uusia asioita ja tukea hänen kasvuaan ja kehitystään.

Omaksu yölliset velvollisuudet

On yleistä, että vanhemmat, erityisesti ne, joilla on vastasyntynyt tai vauva eli englanniksi infant, kokevat unettomia öitä. Isänä voit kuitenkin tukea kumppaniasi ottamalla yövuoron ja hoitamalla pienokaisiasi, kun he heräävät itkemään. On tärkeää, että sinulla on tarpeeksi tuttipulloja näitä myöhäisillan hetkiä varten. Nämä hiljaiset hetket vauvasi kanssa voivat myös auttaa sinua kehittämään vahvemman siteen.

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös