koiranpennun ruokavalio

Koiranpennun ruokavalio – Eettinen ja hyvin sulava vaihtoehto

Koiranpennun ruokavalio – Valitse vastuullinen ja laadukas ruoka pennulle

Koiranpennun ruokavalio – Kaupallinen yhteistyö Koiruliini.fi ja YORA

Kaikki tuotteet ilman postikuluja Koiruliini.fi verkkokaupasta OTSO10 -koodilla 28.2.2021 saakka, kun tilaat vähintään yhden Yora-tuotteen samalla.

Pennun ruokinnasta löytyy niin netistä kuin tuttavapiiristä valtavasti mielipiteitä, ohjeita ja neuvoja. Kuten muissakin herkästi innostavissa asioissa, myös tässä kannattaa tutustua neuvojen lisäksi ensisijaisesti omaan koiraan – mitkä vinkit soveltuvat, mikä toimii, ja miten kannattaa jatkaa.

Koiranpennun ruokavalio – Huomioi nämä seikat

Lähtökohta on se, että pennulla – koosta ja rodusta riippumatta – on aikuiseen rotunsa edustajaan verrattuna huomattavasti pienempi mahalaukku, joten pentua tarvitsee ruokkia pienemmissä annoksissa useita kertoja päivässä. Ruoan on tärkeä olla tarpeeksi energiapitoinen, jotta pentu saa tarvitsemansa ravintoaineet kasvaa ja kehittyä. Erityisesti proteiinin, rasvan ja hivenaineiden määrää kannattaa tarkastella ruokaa valittaessa. Ruoan on myös oltava helposti sulavaa, jotta ravintoaineet imeytyvät ja pennun uloste pysyy kiinteänä. 

Pentu saa laadukkaasta täysravinnosta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Nappulapakkauksissa on aina suuntaa-antavat ruokintaohjeet, mutta omaa pentua kannattaa tarkkailla ja reagoida ruoan määrän suhteen nopeasti, mikäli pentu selkeästi lihoo tai laihtuu. 

koiranpennun ruoka

Hyönteisproteiini on eettinen valinta

Penturuoassa on useimmiten proteiininlähteenä kana, nimenomaan sulavuutensa vuoksi. Kanan (tai oikeastaan broilerin) kasvatus ei kuitenkaan ole kovinkaan eettistä, ja koiranruokaan harvemmin päätyy ne kaikkein laadukkaimmat lihapalat. YORAn täysravintonappuloissa käytetty mustasotilaskärpäsen toukka on sulavuudeltaan vielä kanaakin parempi. Hyönteisproteiinilla ruokkiessa ei tarvitse myöskään miettiä ruoan mukana imeytyviä antibiootteja tai kasvuhormoneja – toukat saavat syödäkseen lähitilojen ylijäämäkasviksia, eivätkä vaadi kasvaakseen mitään ylimääräistä lisää. Toukkien kasvatus on myös huomattavasti lihan tehotuotantoa ympäristöystävällisempää.  

Yucca-uute vaikuttaa suoliston terveyteen

YORAn penturuoka sisältää myös Yucca Schidigera -uutetta, jota löytyy vain noin 20 prosentista koiranruokia. Yucca-uute parantaa suoliston terveyttä ja ylläpitää nivelten hyvinvointia, mikä on erityisen tärkeää kasvaville pennuille. Yucca-uute myös sitoo itseensä ammoniakkia, parantaen näin huomattavasti pennun ulosteen hajua.

Hyönteisproteiininappuloilla ruokkimalla autat pienentämään koirasi hiilitassunjälkeä heti pennusta saakka!

Koiranpennun ruokavalio – YORA maistuu hyvin Otsolle

Otso on testannut YORAN tuotteita nyt muutaman kuukauden ja ne maistuvat hänelle oikein hyvin. Valikoimassa on myös YORA Dreamers -käsinleivottuja herkkuja, jotka ovat Otson suosikkeja. Ne ovat hyviä kouluttamiseen ja palkitsemiseen.

Tutustu YORA:n tarjontaan tästä

koiranpennun ruokavalio

Mistä johtuu mahdollinen nirsoilu ruoan kanssa?

1. Ruoan kokonaismäärä

Saako pentu ruokailujen välissä herkkuja tai muuta naposteltavaa? Jos ruoan kokonaismäärä kasvaa huomaamatta liian suureksi, pentu voi helposti alkaa valikoimaan ruokaa, kun tietää saavansa herkkuja usein.

2. Ruokailujen väli

Ruokailujen väliä kannattaa kokeilla vähän pidentää, etenkin jos pentu syö vielä kovin usein.

3. Terveys

Esimerkiksi vaihtuvat hampaat voivat aiheuttaa kipuja ja sen, että pentu valitsee mieluummin pehmeän märkäruoan. Tällöin kannattaa turvottaa nappuloita ja seurata onko sillä vaikutusta. Jos vilkaiset pennun suuhun, näyttääkö kaikki ok:lta ja antaako koskea aristamatta? Kuuluuko vatsasta murinaa tai nuoleeko paljon lattioita tai huuliaan – kyseessä voi olla myös närästys. Jos terveysaihe epäilyttää yhtään, kannattaa käyttää pentu eläinlääkärissä.

4. Hormonit

Kasvavan pennun hormonitoiminta muuttuu ja se aiheuttaa usein etenkin uroksilla temppuilua syömisen suhteen. 

Lue myös Koirien hyvinvointi on Koiruliini.fi palvelun toiminnan ytimessä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös