muovailuvaha resepti hamahelmi koristeet

Tee itse muovailuvaha – Puuhanurkan vinkit

Tee itse muovailuvaha – Puuhanurkan vinkit

Tämä Tee itse muovailuvaha –artikkeli on osa juuri alkanutta viikottaista sarjaa, josta löydät helppoja lapsiperheen puuhaideoita arkeen. Palaathan siis myös ensi viikolla hakemaan ajankohtaiset vinkit ja ideat askarteluun!

 • Somessa voit käyttää hästägiä #puuhikset ja #lapsiarkea ja tägätä @lapsiarkea tai @pinjapalermaa niin saadaan syysaskartelut jakoon!
 • Tervetuloa Puuhikset-yhteisön juuri luotuun Facebook-ryhmään: Puuhikset. Saa kutsua myös kaverin mukaan.

Tee itse muovailuvaha

Miksei kukaan ole kertonut että muovailuvahan tekeminen on näin helppoa ja halpaa? Mikä parasta, tämä on myös ihanan pehmeää. Kaupasta ostettaessa ei tiedä onko sellainen kova vai pehmeä versio. Varsinkin jos taloudessa on suht pieniä muovailijoita, niin koostumus on hyvin tärkeä, jotta he voivat osallistua tähän hupiin.

Lapsen ei toki ole tarkoitus muovailuvahaa syödä, mutta jos sattuu suuhun menemään niin ainakin tiedän mitä tämä sisältää. Hävittäminenkin käy helposti kun voi laittaa bioroskikseen.

Tämän muovailuvahareseptin sain tytön kerho-ohjaajalta, ja asiaa hieman kuulusteluani kuulin, että monessa päiväkodissakin on tätä käytössä. Sitruunahappo auttaa säilymisessä ja kunhan säilyttää ilmatiiviisti, niin pysyy hyvänä.

Älä kuitenkaan säilytä minkään lämpimän lähellä kuten esim. leivänpaahtimen, tai muuten tee itse muovailuvaha voi homehtua. Ensi kerralla käytän hieman enemmän väriä, mutta muuten ihan mahtava kokeilu!

tee itse muovailuvaha

Tee itse muovailuvaha ainekset

 • 3,5 dl vettä
 • 1 dl suolaa
 • 2,5 dl jauhoa
 • 1 rkl sitruunahappoa
 • 1 rkl öljyä

Valmistus

 1. Keitä vesi.
 2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
 3. Lisää kuivat aineet, väriaine sekä öljy ja sekoita. Jos haluat useamman väristä massaa, voit lisätä väriaineen myös lopuksi mutta se on hieman hankalampaa ja tee se sillon hanskat käsissä.
 4. Anna jäähtyä.
 5. Vaivaa massaa kunnes koostumus on oikea. (noin 0,5 – 1 minuutin verran)
 6. Säilytä tiiviissä astiassa.

Katso muovailuvaharesepti videona täältä:

@pinjapalermaa

Lasten kerhosta sain mahtavan reseptin! Miksei kukaan oo kertonut tätä mulle aikasemmin?! Halpa ja helppo ja vielä toimiva resepti 🤩 #puuhikset

♬ original sound – pinja.palermaa

Joulukuusenkoristeet hamahelmistä

Tämä simppeli, helppo ja edullinen vinkki on hyvä lahjaidea kuusen alle! Isovanhemmat varmasti ilahtuvat ja voiko kuusi oikeasti koskaan olla liian koristeltu? Omasta mielestä ehkä kyllä, mutta lasten mielestä EI!

joulukuusen koristeet hamahelmistä tee itse muovailuvaha
Tästä näet hyvin mallin omiin luomuksiisi.

Tarvikkeet

 • Hamahelmiä
 • Alusta
 • Silitysrauta
 • Leivinpaperi
 • Narua

hamahelmi koristeiden silittäminen tee itse muovailuvaha

Valmistus

 1. Ota mallia kuvasta ja lähde laittamaan hamahelmiä alustaan.
 2. Kun kuvio on valmis, silitä se varovasti leivinpaperia avuksi käyttäen.
 3. Irrota alustasta ja silitä myös toinen puoli. Laita aina leivinpaperi helmien ja raudan väliin.
 4. Lisää ripustusnaru ja paketoi nätisti.

muovailuvaha resepti koristeet valmiina

Lautapelit

Millon viimeksi olette istuneet alas ja pelanneet lautapelejä? Mitkä on teidän perheen lempparit? Mikä onkaan ihanampaa kuin sytyttää kynttilät, laittaa kaakaota ja pientä purtavaa, istua alas ja pelata yhdessä?

Nyt esittelyssä muutama meidän perheen lempipeli. Jos teillä ei vielä kauheasti pelejä ole, niin tiesitkö että kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta löytyy pelejä superhalvalla? Monesta kirjastosta löytyy myös erilaisia pelejä. Ne kannattaa laittaa varaukseen etukäteen, sillä suosituimpia on muuten vaikea saada lainaan.

muovailuvaha resepti choco
Tämä Choco peli on ollut meidän tyttöjen kummankin ensimmäinen lempipeli! Peli on siitä hyvä että sitä voi pelata jo suhteellisen pienenä ja se on hyvin simppeli. Helppo oppia säännöt ja peli ei kestä pitkään.
junior alias tee itse muovailuvaha
Aliasta voit pelata perinteisellä tavalla mutta meillä tämä on ollut enemmän käytössä sanojen opetteluun ilman lautaa. Vuorotellen toinen selittää mitä näkee kuvassa ja toinen koittaa arvata. Aivan kuin aliaksessa muutenkin, mutta lopuksi vain lasketaan kortit kumpi voitti.
muovailuvaha resepti kanin loikka
Tämä peli on uusin tulokas pelikaappiimme. Ihana jännitys tippuuko oma kani koloon!
lautapeli kimble
Kimble on ihana klassikko jota löytyy monessa eri muodossa. Kuka saa ensimmäisenä nappulat kotipesään?
lasten monopoly
Vihdoin esikoinen on siinä iässä että osaa pelata monopolya! Hieno peliklassikko johon saa helposti upotettua enemmän aikaa kuin olisi uskonutkaan.

Katso täältä aikaisempien viikkojen Puuhisartikkeleja:

Askarteluideoiden lisäksi perheissä tarvitaan aina myös helppoja arkiruokareseptejä. Käy täältä katsomassa pari ensimmäistä viikottaista artikkelia aiheeesta:

Ihania syysaskarteluja ja ensi viikkoon! <3


Yhteistyö kanssamme

Jotta sivustolle voidaan jatkossakin  tuottaa aktiivisesti askarteluaiheista laadukasta sisältöä, tarvitsemme matkaan mukaan kumppanin markkinointiyhteistyöhön. Etsinnässä on erityisesti yksi isompi kumppani, mutta myös pienemmät yksittäiset tuotetestaukset ovat mahdollisia.

Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen pinja@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

2019 lukuja: Uniikit lukijat 879 940 • Sivunäytöt 2 624 184

Pinja Palermaa

Kirjoittaja on espoolainen kahden tytön äiti. Tuotan hyödyllistä sisältöä erityisesti ruoanlaitosta, askartelusta ja lasten kanssa puuhastelusta.

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä.
Ota yhteyttä: pinja@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös