koiranpennun tarvikkeet

Koiranpennun tarvikkeet – Mitä pentu tarvitsee saapuessaan uuteen kotiin?

Koiranpennun tarvikkeet – Mitä me hankimme Otsolle?

Koiranpennun tarvikkeet juttu sisältää pr-tuotteita pienyrittäjiltä. Jutun lopussa on arvonta, jossa voit voittaa Vitsit mikä koira lastenkirjan.

Kun koiranpentu saapuu uuteen kotiin pitää tietyt asiat olla ostettuna valmiiksi. Kun 15 vuotta sitten haimme Hans chihuahuan kotiin menimme suoraan pennun kanssa koirantarvikeliikkeeseen ostamaan tarvittavat jutut. Otson osalta mietimme etukäteen mitä tarvitaan. Kun koira saapui kotiin ei tarvinnut miettiä tarvikehankintoja.

Lue myös Koiranpentu tulee kotiin

Nämä koiranpennun tarvikkeet me hankimme

 • Penturuokaa
 • Valjaat
 • Hihna
 • Koiran peti
 • Kynsien leikkausta varten sakset tai trimmeri
 • Ruokakupit
 • Hammasharja ja tahnaa
 • Leluja
 • Harja
 • Shampoo ja hoitoaine

koiranpennun tarvikkeet

tarvikkeita koiranpennulle

Koiranpennun tarvikkeet – Valjaat ja hihna

Ruoan lisäksi tärkeimmät koiranpennun tarvikkeet ovat aluksi valjaat ja hihna. Valjaiden sijaan voi hankkia myös kaulapannan. Itse koen valjaat miellyttävämpänä koiralle. Toki myös kaulapannassa pitää oppia kulkemaan varsinkin jos menee näyttelyihin.

Saimme Dogiumista testiin nämä Nobbyn harmaat valjaat. Ne olivat miellyttävät pentuajan valjaat ja koko meni Otsolle 16 viikon ikään sakka. Mesh Reflect valjaat ovat valmistettu ilmavasta, hengittävästä materiaalista. Malli on hyvin istuva ja se on helppo säätää koirallesi sopivaksi. Lämpimällä säällä valjaat voi kastella, ja näin ne auttavat pitämään kehon lämpötilan vakaana. Pimeällä heijastimet tuovat näkyvyyttä liikenteessä.

Hihnaksi saimme testiin Dogiumilta Classic Preno 120cm hihnan. Käytämme myös vanhaa flexiä.

koiranpennun valjaat

koiran valjaat

Kauniit koiran ruokakupit

Vaikka koira voi toki syödä ja juoda mitä tahansa kiposta on kiva hankkia sille omat kauniit ruokakupit. 

Uniikit puusepän tekemät koiran ruokakupit

Ystäväni mies on artesaani ja tekee upeita puutuotteita. Lemmikkituotteet ovat yksi osa-alue, mutta tutustukaa ihmeessä muihinkin tuotteisiin. Tony’s Wood lemmikkikuppi on uniikki sisustuselementti, sillä jokainen kuppi sorvataan perinteisesti käsin alusta loppuun. Kuppi on myös todella käytännöllinen, sillä siinä on vaihdettava metallikippo joka on helppo pestä pesukoneessa sekä pohjassa on aito nahka jotta se pysyy hyvin lattiassa.

puiset koiran rauokakupit

tonys wood

Keramiikkapajan dreijattu kuppi

Jutun ylimmässä kuvassa on kaunis keraaminen ruokakuppi. Tuotteet valmistetaan kivitavara-savesta dreijaten ja käsin rakentaen. Lasitteet ovat myrkyttömiä ja kestävät jokapäiväisen käytön. Tämä ruokakuppi kestää tiskikoneen sekä mikron. Tutustu Keramiikkapajaan tästä.

Koiran peti

Koiralla on hyvä olla oma petipaikka, jossa se saa rauhoittua. Meidän Otso tosin tykkää makoilla paljon lattialla. Saimme Otsolle testiin pehmeän harmaan Nobby Classic ”ARNO” pedin. 

Koiran kynsitrimmeri

Meillä mieheni on aina leikannut koirien kynnet. Nyt saimme testiin Paw & Son liikkeestä koirien kynsitrimmerin. Tämän avulla minäkin uskallan hoitaa koiran kynnet. Jopa yli puolet koiranomistajista mainitsee kynsien leikkauksen haastavaksi ja myöntää lykkäävänsä tapahtumaa liian pitkälle, jolloin leikkaus on entistäkin haastavampaa. Kynsien leikkuusta voi muodostua lemmikille erittäin stressaava tilanne joka pahimmillaan johtaa vammoihin koiran venkoillessa leikkaustilanteessa jolloin kynsi leikataan väärästä kohtaa.

koiran kynsitrimmeri

Ecoil- öljy tassujen hoitoon

Ecoil -koiraöljy on tarkoitettu koiran ihon ja tassujen hoitoon ulkoisesti. Tuotetta voidaan käyttää päivittäisessä ihonhoidossa estämään kuivuutta, hilseilyä ja kutinaa, sekä tassujen polkuanturoiden kuivumista. Koiraöljy soveltuu myös pienien ihovaurioiden (naarmut, itikanpuremat jne.) hoitoon noupeuttaen niiden paranemista.

ecoil oljy tassujen hoitoon

Koiran shampoo ja hoitoaine

Riippuen koiran turkista se tulee pestä ajoittain. Osa vaatii useammin pesua kuin toinen. Kannattaa hankkia omalle rodulle sopivaa shampoota ja hoitoainetta.

koiran shampoo

Koiran nimilaatta

Saimme Otsolle Cheriest nimilaatan. Nimilaatta on korkeimmalta kohtaltaan 4 cm korkea ja se soveltuu esimerkiksi tuhkauurniin, nimikyltiksi jne. Minifiguurin voi kiinnittää liimalla erilaisille, tasaisille pinnoille. Tilasimme myös edesmenneen Hans koiran Uurnaan nimilaatan. Eri roduille on omat kyltit ja niihin pääsee valitsemaan tekstin ja fontin.

Voita Vitsit mikä koira lastenkirja

Lapsiperheessä koiria voi tehdä tutuksi myös vitsien avulla. Anna ilon kuplia samalla kun opit koirista kiinnostavia yksityiskohtia. Tutustu Vitsit mikä koira lastenkirjaan.

ARVONTA

 1. Kerro mitä jutusta jäi eniten mieleen kommenteissa ja voita Vitsit mikä koira lastenkirja.
 2. Arvonta suoritetaan 22.10.2020.

vitsit mika koira kirja

Lue myös 7 km patikointi lasten ja koiranpennun kanssa Pyhätunturilla

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös