ahvenanmaa lasten kanssa

Ahvenanmaa lasten kanssa – turvallisesti reissussa

Ahvenanmaa lasten kanssa –  turvallisesti reissussa

Tämä Ahvenanmaa lasten kanssa – turvallisesti reissussa-artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Silja Line Suomen sekä Visit Ålandin kanssa.

Oletko uskaltanut matkustaa kotimaassa näinä erityisaikoina? Itse en ole vielä tätä ennen uskaltanut tai saanut aikaiseksi, joten tämä  Ahvenanmaan reissu oli enemmän kuin paikallaan. Ennen reissuun lähtöä sitä en ollut älynnytkään kuinka paljon raskaan kevään jälkeen tarvitsin irtiottoa!

Reissu avasi silmäni myös matkailualan hätään tällä hetkellä. Jos haluan matkustaa vielä koronan jälkeenkin, tarvitsee minun antaa tekohengitystä niille palveluille, joita haluaisin tulevaisuudessakin käyttää. Menomatkalla koko laivassa oli vain noin 100 muuta matkustajaa meidän lisäksemme. Ei siis mitään pelkoa ihmispaljoudesta tai turvavälien pitämisestä.

silja line tax free
Reissussa yksi tärkeimpiä juttuja oli tietysti taxfree. Mitä teillä tarttuu yleensä mukaan?

Turvatoimenpiteet laivalla

 • Voit tehdä lähtöselvityksen etukäteen mobiilisovelluksella tai netissä.
 • Matkustajien on pestävä tai desinfioitava kätensä saapuessaan terminaaliin, ravintoloihin tai kauppoihin. Desinfiointipisteitä on ympäri laivaa ja ravintoloita.
 • Henkilökunta puhdistaa koneita ja kosketuspintoja usein ja säännöllisesti.
 • Buffetin ottimia vaihdetaan tiuhaan tahtiin ja asiakkaille on lisäksi kertakäyttökäsineitä.
 •  Juomat tarjoillaan pöytiin aina kun on mahdollista, jotta juomia ei jäädä nauttimaan baaritiskin eteen. Laivoilla on reittikohtaisesti tarjolla tanssimusiikkia. Matkustaja voi itse päättää haluaako tanssia. Tanssiminen oman matkaseurueen jäsenten kesken on ihan hyväksyttävää.
 • Laivojen asiakaspalvelupisteet on varustettu suojaplekseillä lähikontaktin välttämiseksi.
 • Käsidesiä sekä kasvomaskeja saa ostettua laivalta monesta eri paikasta.
 • Pallomeret ovat kiinni kaikilla laivoilla hygieniasyistä.
 • Laivojen sauna- ja kylpyläosastot ovat auki reitistä ja laivasta riippuen. Kylpyläosastolle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita. Kylpijöiden toivotaan huolehtivan omasta hygieniastaan huolellisesti.
silja line leikkipaikka
Leikkipaikallakin pystyi hyvin pitämään turvaväleistä kiinni.

Tekemistä lasten kanssa laivalla

 • Tallinkin ja Siljan laivoilta löytyy uudistettu interaktiivinen seikkailupeli Hack on Deck, jonka pelikenttänä toimii koko laiva.
 • Silja Linen ja Tallinkin laivoilla lasten leikkipaikat ovat avoinna. Lasten ohjelma on suunniteltu niin, että ruuhkia ei synny eivätkä perheet joutuisi oleilemaan liian lähellä toisiaan.
 • Reitistä ja laivasta riippuen lapsia viihdyttää myös iki-ihana Harri Hylje tai Muumi kavereineen.
 • Leikkipaikoilla on lapsille omatoimisia tehtäviä, joista voi saada pieniä palkintoja.

Lue täältä lisää laivan turvallisuus toimenpiteistä: Vastuullisesti luottavaisin mielin laivalle

silja line buffet
Buffetissä käydessä on suositus käyttää kertakäyttöhanskoja, joita on saatavilla ympäri ravintola-aluetta.

Syöminen laivalla

Me söimme useammassa paikassa tällä reissulla ja mistään niistä ei tarvinnut pelätä turvallisuuden puolesta. Enemmän ihmisiä ja kontakteja tulee jo lähikahvilassa tai kaupassa käydessä. Ei ole ruuhkaa, asiakaspaikat ovat tarpeeksi kaukana toisistaan ja palvelu pelaa.

Lapsiperheenä meidän suosikki oli ehdottomasti klassinen Grande Buffet. Buffetista löytää syötävää, jopa sille seurueen valikoivimmallekin syöjälle. Meidän reissua ehdottomasti auttoi se, että lapsille oli seuraa! Eli ota kaveriperhe mukaan, jotta matka helpottuu, niin ruokailuiden kuin siirtymisienkin osalta.

Tälle Pr-matkalle osui tosi hyvin yhteen että meidän tytöt olivat Rosan kanssa saman ikäisiä! Rosan matkailuaiheisen blogin löydät täältä: Joko mennään. Jos vanhemmat vielä syövät, kun lapset ovat valmiita, voi työntekijöiltä pyytää kynän ja paperia. Me saimme sen Muumi-lehtiön, josta saa tehtyä myös postikortit sekä sen kaveriksi monivärisen kerrosliidun, jonka pään vaihtaessa väri vaihtuu.

silja line buffet
Buffetista löytyi upea jälkiruoka pöytä! Ai että!

Ahvenanmaa lasten kanssa

Ahvenanmaalla olen itse ollut pienenä oman perheeni kanssa, mutta aikuisiällä ei ole tullut jostain syystä käytyä. Nyt se vei kyllä sydämen mennessään!

Näin kahden pienen lapsen kanssa, on tämä matkakohde ihanan lähellä ja monipuolinen. Voit lähteä hyvin ex tempore -reissuun tai suunnitella laajemmin, mitä kaikkea haluaa yhdessä kokea. Seuraavassa muutamia hyväksi koettuja aktiviteetteja Ahvenanmaalla lasten kanssa.

ahvenanmaa lasten kanssa
Ensimmäiseltä päivältä Riistasafari oli kyllä ehdottomasti eniten lasten mieleen!

Riistasafari

Eläimet ei tunnu koskaan pettävän, jos lapsilta kysytään aktiviteetteja. Riistasafarilla voi nähdä mm. strutseja, peuroja, laamoja ja villisikoja. Monia eläimistä voi päästä itse syöttämään ja paijaamaan. Eläimet saavat elää luonnossa isolla alueella, toisin kuin eläintarhoissa.

riistasafari laamojen syöttö
Kukapa ei haluaisi päästä syöttämään laamoja?
viltsafari iltsafari åland
Tiesitkö että strutsit ovat mustasukkaisia? Tämä naaras nyppii puolisonsa sulkia, jotta se ei olisi yhtä haluttava muiden naaraiden mielestä. Tällä safarilla tosin ei ole muita strutseja.

Smart Park

Me pääsimme kokeilemaan Smart Parkin uusinta panostusta eli laser sotaa ja voi että! Kyllä se kilpailuvietti löytyy niin lapsilla kuin aikuisilla. Aikuiset vei voiton, mutta vai muutamalla pisteellä.

Ensi keväänä on tarkoitus tulla koko perheen voimin Ahvenanmaalle ja ehdottomasti haluan päästä kokeilmaan myös illusiorataa, sähköautoja sekä vesisotaa! Täältä pääset selailemaan Smart Parkin muita aktiviteetteja: Smart Park Aktiviteetit.

ahvenanmaa lasten kanssa smartpark
Voi sitä koko päivän jännitystä, että pääseekö pelaamaan! Smart Parkin nettisivuilla nimittäin luki ikärajaksi 7 vuotta, mutta aivan hyvin nämä kuusivuotiaat pärjäsivät lasersodassa!

Flow Park ja Sandösund

FlowParkissa pääsimme testaamaan kiipeilyrataa ja lapset pääsivät peräkärryn kyytiin metsän keskellä. Tänne on ihan pakko tulla myös ensi vuonna, kuulin nimittäin että he rakentavat radan, josta voi liukua suoraan veteen! Iik! Alueelta löytyi myös ihania mökkejä, minigolf-rata, kiva pieni ranta ja vaikka mitä muuta kivaa. Täältä löydät lisätietoa: Flow Park Åland sekä Sandösund.

Äiti! Äiti! Millon me tullaan tänne uudestaan?! Montako yötä?

ahvenanmaa lasten kanssa
Tämä oli meidän perheen ensimmäinen kerta missään kiipeilypuistossa, mutta ei varmasti viimeinen.

Nygårdin maatila

Maatilalla pääset tutustumaan ja paijaamaan possuja sekä hevosia. Eläinten ruokkimista voi seurata ja mukavat omistajat kertovat paljon mielenkiintoisia asioita eläimistä. Tiesitkö, että possut käyttävät mutaa aurinkorasvana? Tai että possujen raskaus kestää 3 kuukautta, 3 viikkoa ja 3 päivää? Hauskaa! Meille sattui sadesää täällä ollessa, mutta se ei menoa haitannut!

Heillä on kivat Facebook-sivut, joilta voit seurata maatilan kuulumisia: Nygårds skogscrisar.

ahvenan maalasten kanssa possu
Lasten kanssa tuntuu, että mikään eläinaktiviteetti ei voi pettää. Vai voiko?

ahvenanmaa lasten kanssa hepat

Yöpyminen Ahvenanmaalla lasten kanssa

Me yövyimme Hotelli Pommernissa ja voin kyllä suositella. Meidän muumifani näytti myös peukkua!  Ihanaa että huoneissa teema on viety kokonaisuudesaan perille, eikä ole esim. vain tarra seinällä. Huoneessamme oli Muumi lakanat, lasit, pyyhkeet, matto, taulu sekä jopa kahvikupit!

Erityispisteet huoneeseen toi kerrossänkymahdollisuus, jolloin pieneen tilaan mahtuu moni nukkumaan, ilman että tuntuu täydeltä tai tarvii nukkua sohvalla tai lisäsängyillä. Aamupala oli kompakti mutta enemmän kuin tarpeeksi kattava!

ahvenanmaa lasten kanssa hotell pommern
Miten sitä muistaakin ottaa kuvia vasta kun on lähdössä? En osannut pedata läheskään yhtä hyvin kuin hotellin siivoojat.

hotell pommern muumimukit

ahvenanmaa lasten kanssa matkatavarat
Ensi kerralla otan suosiolla ison matkalaukun myös lyhyille reissuille. Pitäähän siellä olla tilaa myös ostoksille. Onko tuttu näky? Äiti kantokamelina..

Tulevaisuuden suunnitelmia

Ihastuin tähän reissuun niin paljon että todellakin seuraava reissu jo suunnitteilla. Ensi kerralle mietin että menisimme koko perheen voimin ja auton kanssa, jolloin välttymme terminaaliin menemiseltä ja Ahvenanmaalla pääsee helpommin liikkumaan. Kollegani Heidi Ekholm-Talas kokeili Tallinkin yön yli risteilyä, jonne menivät autolla. Voit lukea hänen kokemuksia risteilystä täältä: Yön yli risteily kokemuksia.

Täältä löydät muutamia muita kotimaan matkailuideoita:

ahvenanmaa lasten kanssa laama selfie
Ahvenanmaa lasten kanssa oli kerrassaan upea! Minä ja Laama kiitämme ja toivotamme näkemisiin ensi kerralle!

Haluaisitko kuulla lisää kokemuksia matkailusta perheen kanssa? Tule mukaan Facebook-ryhmäämme Perhematkailu – Parhaat vinkit lapsiperheille.


Jotta sivustolle voidaan jatkossakin  tuottaa aktiivisesti matkustusaiheista laadukasta sisältöä, tarvitsemme matkaan mukaan kumppaneita markkinointiyhteistöihin. Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen pinja@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin

Arvostamme luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat meidät tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota rohkeasti yhteyttä.

Pinja Palermaa

Kirjoittaja on espoolainen kahden tytön äiti. Tuotan hyödyllistä sisältöä erityisesti ruoanlaitosta, askartelusta ja lasten kanssa puuhastelusta.

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä.
Ota yhteyttä: pinja@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös