vartalotyyny kokemuksia

Vartalotyyny kokemuksia – parempi asento takaa paremmat unet

Vartalotyyny kokemuksia – Kahden vartalotyynyn vertailu

Vartalotyyny kokemuksia – Kaupallinen yhteistyö Familon.
Sisältää -30% + postituskulut veloituksetta etukoodin jutun lopussa. 

Vertailin juttua varten kahta vartalotyynyä. Juttu sisältää tietoa niiden hyödyistä myös raskaus- ja imetysaikana. Kuvien yöpuku Change Lingerie.

Olen kärsinyt selkä- ja niskakivuista varmaan koko ikäni. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kolme raskautta on ollut haastavia ja olen kaikissa joutunut lepohoitoon ennenaikaisen synnytyksen riskin vuoksi. Eli makoilua on ollut paljon. Liitoskivut olivat loppuraskaudesta aika kammottavia ja tyyny jalkojen välissä öisin oli ehdoton melkein läpi raskauden.

Olen imettänyt elämästäni 5,5 vuotta, joka tarkoittaa selän väsymistä ja huonoja imetysasentoja. Nyt kun olen viikon verran testannut kahta erilaista vartalotyynyä mietin, miksi ihmeessä en hankkinut tällaista vartalotyynyä aiemmin? Toivottavasti juttuni auttaa teitä reagoimaan ajoissa ja parantamaan merkittävästi omaa hyvinvointia raskaus- ja imetysaikana.

Uniasento vaikuttaa jaksamiseen

Itse voin parantaa omaa hyvinvointiani nyt 45-vuotiaana ruuhkavuosien tiimellyksessä nukkumalla paremmin. Koskaan ei siis ole liian myöhäistä kiinnittää huomiota nukkumiasentoihin. Mitä pikemmin sen parempi, koska kiputilojen ennaltaehkäisy hyvän nukkumisasennon avulla vaikuttaa elämänlaatuun todella paljon.

Miten pitkä tyyny tukee nukkumisasentoa?

Muodoltaan pitkulainen tyyny tukee puolittaista kylkimakuuasentoa siten, että toinen jalka on koukussa tyynyn päällä ja toinen suorassa sen vierellä. Muotoiltu tyynyn yläosa tukee rintakehän kautta rintarankaa ja yläraajaa, näin vältyt vahingolliselta selän kiertoliikkeeltä ja olkapäiden rasittumiselta. 

Tyynyn alaosa tukee kattavasti jalkoja nilkoista lantioon asti. Siten asento on patjaan nähden tasapainossa, eikä hermopainetta kohdistu lonkkaan tai nilkkoihin. Body-vartalotyynyä voi käyttää myös selän takana tukemaan selkärankaa. Näin tyyny vie paineen pois olkapäältä ja lonkalta.

familon body vartalotyyny

Familon Body -vartalotyyny

 • Familon Body -vartalotyyny on ergonomisesti muotoiltu säädettävä asentotyyny erityisesti kylkiasennossa nukkuvalle. 
 • Rasitusta ja kiputiloja ennaltaehkäisevä Body-kokovartalotyyny on suunniteltu yhteistyössä työfysioterapeutti Jenni Ahopellon kanssa. 
 • Pitkä terveystyyny tukee kehosi oikeaan uniasentoon ja poistaa kiertoja, jolloin kääntyminen vähenee ja palauttava uni lisääntyy. 
 • Vartalotyyny on ihanteellinen tukityyny selkäkipuisille ja helpottamaan niska-hartiaseudun kipuja. 
 • Vartalotyyny helpottaa kylkiasennossa nukkumista ja estää päällimmäisen olkapään lysähtämisen, joka usein aiheuttaa kipuja lapojen välissä sekä rintarangan ja niska-hartiaseudun alueella. 
 • Body-vartalotyyny on erityisen muhkea ja mukava unikaveri, jota myös poikaystävätyynyksi kutsutaan. 
 • Sopii myös raskaustyynyksi, pitkä tyyny auttaa odottavaa äitiä loppuraskauden uni- ja selkäongelmissa tukien kehoa ja vatsaa pehmeästi. Hyvin tuettu kylkiasento helpottaa unensaantia ja ennaltaehkäisee selän kipeytymistä.
 • Familon Body -vartalotyyny 140x30x30 cm on jaettu ompeleella viiteen lokeroon. 
 • Tyynyssä on molemmissa päissä vetoketju, jotta pallokuitutäytteen määrää voi säätää sopivaksi. 
 • Vesipestävä 60 asteessa. 

familon kokemuksia

familon kokemuksia

Hyvä nukkumisasento vaikuttaa elämänlaatuun todella paljon.

familon ergo selkatyyny

Familon Ergo Selkä -vartalotyyny

 • Familon Ergo Selkä -vartalotyyny on uniasentoa tukeva kokovartalotyyny; erinomainen valinta selkä- ja hartiakipuisille nukkujille. 
 • Pitkä vartalotyyny tukee nukkumisasentoa eri asennoissa: jalkojen välissä tai selän takana kylkiasennossa, tai toisen jalan ja käden alla puolikylkiasennossa. 
 • Familon Ergo Selkä -lisätyyny 40×150 cm on jaettu ompeleella kahteen osaan, joihin kumpaankin on erikseen täytteen määrän säätömahdollisuus. 
 • Familon Ergo Selkä -vartalotyyny on suunniteltu yhteistyössä fysiatrian erikoislääkärin kanssa.
 • Familon Ergo Selkä -lisätyyny sopii myös raskaustyynyksi, pitkä tyyny auttaa odottavaa äitiä loppuraskauden uni- ja selkäongelmissa tukien kehoa ja vatsaa pehmeästi. 
 • Vesipestävä 60 asteessa, pehmeä ja hyvin muotoutuva lisätyyny sopii myös imetystyynyksi.
 • Moni tuntee tuotteen ”poikaystävätyynynä”, jonka ottaminen unikaveriksi onkin erinomaisen ergonominen tapa etenkin kaikille kylkinukkujille. 
 • Erikoispitkää, miellyttävän pehmeää vartalotyynyä voi käyttää myös löhöilytyynynä sängyllä tai sohvalla ja se on mukava peuhutyyny lapsille.

vartalotyyny-kokemuksia

vartalotyyny kokemuksia

Vartalotyyny kokemuksia – Kumpi tyyny nousi suosikiksi?

Nukuin ensimmäisenä yönä Familon Body -vartalotyynyn kanssa. Se on aika iso ja muhkea, joten kylkiasento on aika pysty. Toisena yönä otin käyttöön Familon Ergo Selkä -vartalotyynyn. Sen kanssa olen nyt nukkunut useamman yön. Se on kooltaan pienempi kuin Familon Body. Familon Body on muotoiltu tyyny ja Familon Ergo Selkä taas suora kaksiosainen tyyny.

Olen tykästynyt nyt enemmän Familon Ergo Selkään, jonka otin myös mukaan Lappiin ruskalomalle. Aion testata vielä molempia pidempiä jaksoja. 

Familon auttaa meitä nukkumaan paremmin

Familon on luonut vuodesta 1966 tuotteita, jotta me kaikki nukkuisimme ja voisimme paremmin. Familonin laajasta valikoimasta löytää kaiken tarvitsemansa uniasioihin.

 • Sängyt
 • Patjat
 • Tyynyt
 • Peitot
 • Pussilakanat
 • Monenlaisia tekstiilejä

Silkinpehmeät Familon liinavaatteet

Kuvissa olevat hiekanväriset Familon Percale liinavaatteet hurmasivat koko perheen. Ylellisen pehmeissä lakanoissa uinuessaan voi melkein kuvitella olevansa viiden tähden hotellissa. Hienoista ohuista langoista tiheään kudottu perkaalipuuvillakangas on erityisen sileää ja pehmeää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä. Ryhdikäs perkaalilakana ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, mikä luo ihanan viileyden tunteen.

Tutustu Familonin valikoimaan tästä 

Etukoodi -30% + ilmainen postitoimitus

VARTALOTYYNY2020 saat lisäalennuksen Familon-vartalotyynyistä niin että alennus on 30% normaalihinnasta. + ilmaisen postitoimituksen (ei kotiinkuljetus). Kertaostoetu on voimassa 30.9.2020 asti Familon.fi-verkkokaupassa. (Tyynyt ovat kampanjassa -20%, tällä alekoodilla 10%-yksikön lisäalennus)

Lue myös Lapsen unen tarve – Opas hyviin unitottumuksiin

Lue myös Univaje terveysriskinä – Pienten lasten vanhemmat riskiryhmässä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös