slime ohje mikrotettu

Slime ohje ja muut viikon helpot Puuhisvinkit

Slime ohje ja muut viikon helpot Puuhisvinkit

Tämä Slime ohje –artikkeli on osa juuri alkanutta viikottaista sarjaa, josta löydät helppoja lapsiperheen puuhaideoita arkeen. Palaathan siis myös ensi viikolla hakemaan ajankohtaiset vinkit ja ideat askarteluun!

 • Somessa voit käyttää hästägiä #puuhikset ja #lapsiarkea ja tägätä @lapsiarkea tai @pinjapalermaa niin saadaan ideat jakoon!
 • Tervetuloa Puuhikset-yhteisön juuri luotuun Facebook-ryhmään: Puuhikset. Saa kutsua myös kaverin mukaan.
slime ohje
Tältä perunajauhoslime näyttää mikrottamattomana.

Slime ohje

Tämän helpompaa reseptiä saa kyllä hakea! Onko teidän perheessä slimefania? Tämä on siitä mahtava että siivous onnistuu pelkällä vedellä. Jos haluat hienostella voit käyttää elintarvikeväriä ja esimerkiksi glitteriä seassa.

slime ohje
Mikrotettu slime on paljon kiinteämpää, läpinäkyvää sekä tahmempaa.

Tarvikkeet

 • Perunajauhoa
 • Vettä

Valmistus

 1. Sekoita jauho ja vesi keskenään. Seos saa jäädä suht löysäksi.
 2. Lisää halutessasi elintarvikeväriä tai esim. punajuuren lientä.
 3. Jos haluat massasta kiinteämpää ja läpinäkyvää voit mikrottaa sitä pari minuuttia.
 4. Anna seoksen jäätyä, jotta säästytte palovammoilta!

Katso tästä slimen valmistus videona:

@pinjapalermaa

DIY Slime, ootko kokeillut? Hyvää reseptiä? #slime #diy #askartelu #perhe #tekemistälapsille #yhdessä #perunajauho #vesi #puuhikset #puuhanurkka

♬ ALL INNA DAY – Pretty Beggar

Voit korvata veden hoitoaineella ja saat samalla idealla ilman mikrotusta taikamassaa, jota voi muutaman kerran muotoilla ennen kuin se joko homehtuu tai kuivuu. Katso tästä video:

@pinjantupperware

DIY Glitter taikamassaa. Mitkä on sun sadepäivän vokkot? #diy #askartelu #perhe #taapero #kotiäiti #tupperware #glitter #ttsuomi #sinulle #tekemistä

♬ Stunnin’ (feat. Harm Franklin) (Explicit) – Curtis Waters

Keksihiekka

Nimi kertoo kaiken oleellisen. Monet pelkäävät antaa taikahiekkaa ynnä muuta sellaista ihan perheen pienimmille, kun hehän tuppaavat tunkea melkein minkä vain suuhunsa. Tämä Marie-kekseistä valmistettu taikahiekka ei ole vaarallista suuhun joutuessa.

Tarvikkeet

 • Reunuksellinen alusta tai purkki
 • Pieniä hiekkaleluja, lusikkaa, piparimuotteja, kaulin ym.
 • Marie-keksejä

Valmistus

 1. Laita keksit blenderiin ja hienonna ihan hienoksi.
 2. Kaada seos vuokaan
 3. Lisää lelut ja anna lapsen leikkiä.

Simppeliä mutta kovin toimivaa! Itse käytin nämä keksimurut  vielä sitten amerikkalaiseen juustokakkuun, niin ei tule turhaa hävikkiä. Tällöin täytyy muistaa, että lapset saavat leikkiä vain puhtain käsin ja puhtain leluin.

slime ohje keksihiekka

Kirjainkortit

Opetteleeko lapsesi kirjaimia tai kirjoittamaan? Päällystetyt kirjainkortit on helppo tehdä itse. Voit käydä kirjastossa tulostamassa ja laminoimassa kortit tai käyttää kontaktimuovia, niin kortit kestävät kulutusta pidempään. Kortteja voi käyttää moneen, mutta tässä pari ideaa:

 • Vanhempi kirjoittaa esimerkkisanan ja lapsi hakee samanlaiset kirjaimet.
 • Kirjainten tunnistaminen ja lausuminen.
 • Sanojen kirjoittaminen.
kirjain kortit
Kirjainkortit eivät vie paljoa säilytystilaa.

kirjainkortit

Katso täältä aikaisempien viikkojen Puuhisartikkelit:

Askarteluideoiden lisäksi perheissä tarvitaan aina myös helppoja arkiruokareseptejä. Käy täältä katsomassa pari ensimmäistä viikottaista artikkelia aiheeesta:

Ihania askarteluja ja ensi viikkoon! <3


Yhteistyö kanssamme

Jotta sivustolle voidaan jatkossakin  tuottaa aktiivisesti askarteluaiheista laadukasta sisältöä, tarvitsemme matkaan mukaan kumppanin markkinointiyhteistyöhön. Etsinnässä on erityisesti yksi isompi kumppani, mutta myös pienemmät yksittäiset tuotetestaukset ovat mahdollisia.

Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen pinja@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

2019 lukuja: Uniikit lukijat 879 940 • Sivunäytöt 2 624 184

Pinja Palermaa

Kirjoittaja on espoolainen kahden tytön äiti. Tuotan hyödyllistä sisältöä erityisesti ruoanlaitosta, askartelusta ja lasten kanssa puuhastelusta.

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä.
Ota yhteyttä: pinja@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös