turku ravintolat

Ravintolat Turku – vinkit makuelämyksiin

Ravintolat Turku – vinkit makuelämyksiin

Tämä Ravintolat Turku -artikkeli on tehty ytheistyössä Paninin, Rantakertun ja Cafe Einon kanssa.

Kesäreissumme 2020 jatkui Loimaan, Tampereen, Virtojen, Yyterin ja Rauman jälkeen Turkuun! Kokosin tähän tietoa Turun ravintoloista. Muut Turku-aiheiset postaukset voit lukea linkeistä: Turku nähtävyydet ja Turun museot.

Ravintola Rantakerttu

Ravintola Rantakerttu sijaitsee kävelymatkan päässä Turun Linnasta (1,1 km) ja Forum Marinumista (800 m). ”Tule kylään, niin laitetaan sulle jotain tosi hyvää”, lupaa Rantakerttu. Mekin saimme monenlaista hyvää: nachoja, pitsaa, hampurilaista, salaattia, ranskalaisia ja kylmiä juomia.

Pidin erityisesti monipuolisista, herkullisista ja täyttävistä salaattiannoksista. Myös meidän suhteellisen nirsoille lapsille löytyi paljon valinnanvaraa ja kaikki saivat mahat täyteen.

Rantakerttu sopii moneen tarkoitukseen. Suurella terassilla voi nauttia auringon lämmöstä ja juoda huurteisia juomia. Viikonloppuisin terassilla on usein myös elävää musiikkia. Päivällä ja alkuillasta on hyvä käydä syömässä lastenkin kanssa ja viihdykkeiksi löytyi värityskuvia sekä leikkinurkkaus.

ravintola rantakerttu turku
Suurelta terassilta löytyi aurinkoisia ja varjoisia paikkoja.
ravintola rantakerttu Turku
Rannan savulohi-rapusalaatti oli herkullinen ja täyttävä.

Cafe Eino

Turun kauppatorin suuri myllerrys ja remontointi alkoi vuonna 2018 ja valmista pitäisi tulla vuonna 2021. Remontin aikanakin torilla on palveluja, myyntikojuja – sekä kesäkahvila Cafe Eino.

Cafe Einosta saa tumma ja vaaleapaahtoisen kahvin lisäksi erikoiskahveja. Suolaiseen nälkään löytyy uunituoreita leipiä ja voisarvia muun muassa kylmäsavuporo-, tomaatti-mozzarella-, vuohenjuusto- kana-täytteillä. Makeiden ja kauniiden jälkiruokien valikoima on myös runsas. Lisäksi Eino lupaa jokaisella käynnillä iloisen ja kohteliaan palvelun hymyn kera.

Kävimme Einossa kesällä 2020 ja palvelu tosiaan oli ystävällistä sekä ruokien ja juomien valikoima todella runsas. Söimme muun muassa voisarvia, tomaatti-mozzarella-leipää, korvapuustia ja muffinia. Juomaksi lapset valitsivat ihanan raikkaat ja kylmät Herra Hakkaraisen limut. Kauniina kesäpäivänä asiakkaita oli paljon, mutta kun pöytiä on runsaasti, niin vähintään pienen odottelun jälkeen aina joku paikka vapautuu.

cafe eino turku kahvila

turku ravintolat

cafe eino

cafe eino
Kuva: Cafe Eino

Ravintola Panini

Ravintola Panini (Linnankatu 3) helli makunystöitämme italialaisella ruoalla. Paninien lisäksi ruokalistalta löytyy perinteiset salaatit, pitsat, risotot ja pastat. Ruoissa maistuvat muun muassa mozzarella, tomaatti, aioli, parmesaani, jättikatkarapu, salami, lihapulla ja niin edelleen. Monet näistä ovat aika takuuvarmoja valintoja sekä aikuisten että lasten makuun.

Nyt kun jälkikäteen katson kuvaa ravioli di ricotta e pesto -pasta-annostani, haluaisin heti syödä saman annoksen uudestaan. Annoksessa oli todella paljon herkullisia makuja, jotka sopivat hyvin yhteen. Vaikka kotona tulee myös tehtyä usein pastaa, niin tällaisia makuja ei ihan jokainen kotikokki onnistu luomaan.

Myös muut ruoat, kuten lasten aina toivoma margherita-pizza saivat täydet pisteet. Jälkiruokamahaan mahtui helposti vielä suussasulava suklaakakku. Tällaisen jälkeen ei voinut muuta kuin olla tyytyväinen!

ravintola turku panini
Ravioli di ricotta e pesto.
ravintola panini
Margherita-pizza.
ravintola turku
Suussasulava suklaakakku, nam!
panini ravintola
Paninissa on viihtyisät ulko- ja sisätilat.

ravintola panini turku

Ravintolat Turku – muita vinkkejä

Seuraavat ravintolavinkit on poimittu Kiss My Turku -sivustolta.

Ravintola Tårget
Tårget lupaa kiehtovan miljöön, elegantin ruoan ja juoman yhdistelmiä ja viihtyisän tunnelman. Ruokalistalta löytyy muun muassa nieriää, ankkaa, siikaa ja pippuripihviä. Varma valinta on myös omalla reseptillä taikinajuureen valmistetut pitsat. Kesäterassi on yksi Turun suosituimmista.

di Trevi
Di Trevi on tapasravintola, jossa pääsee jakamaan, yhdistelemään, maistelmaan ja nauttimaan. Listan annoksista löytyy muun muassa ilmakuivattua kinkkua, juustoja, rapupastaa, naudan marmoriulkofilettä ja pitsoja. Kesäkaudella myös terassi.

Göran
Göranissa kannattaa käydä samalla kun käy vierailulla Forum Marinumissa. Tarjolla on arkisin vaihtuva buffet-lounas ja päivän kalaa. Viikonloppuisin saaristolaispöydän herkkuja. Myös terassi!

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös