osteopatia vauvalle

Osteopatia vauvalle toi avun imetykseen

Osteopatia vauvalle toi avun imetykseen

Syntymän hetki on kova rasitus lapsen pehmeälle keholle. Synnytyksen aikana voi aiheutua virheasentoja ja painetta esimerkiksi kalloon ja selkärankaan. Osteopatialla voidaan hoitaa näitä virheasentoja, jolloin lapsen keho pääsee käyttämään kaiken energiansa kasvuun ja kehittymiseen. Osteopatia vauvalle voi tuoda myös nopean avun muun muassa syömisongelmiin, univaikeuksiin, koliikkiin ja ärtyneisyyteen.

Tässä kirjoituksessa Veera kertoo, kuinka osteopatia vauvalle toi avun imetysongelmiin.

osteopatia vauvalle imetys

Osteopatia helpotti Aukustin imetystä

Veera kuvailee itseään fanaattiseksi imettäjäksi. Tämä tarkoittaa sitä, että hän halusi tehdä kaikkensa imetyksen onnistumiseksi.

Aukusti on Veeran kolmas lapsi ja kolmas imetettävä. Vaikka aiemmin maitoa on riittänyt hyvin omille ja naapureidenkin lapsille, Aukustilla paino nousi huonosti ja imetyskin sattui. Imetyksen ei kuulu sattua alun pientä tottumattomuutta enempää.

Lue myös: Tandemimetys – Liisa imettää 2- ja 4-vuotiaita lapsiaan

Veera keskittyi imetyksen tehostamiseen, mikä aiheutti lisää kipua, joka taas aiheutti lisääntynyttä stressiä. Sen myötä heruminen hidastui, vauva väsyi, eikä kasvua tullut käyrien perusteella tarpeeksi. Sammaskin vaivasi ja tuli Raynaud’n oireita.

Veera sai Aukustille lähetteen lääkärille kotikaupungissaan Mikkelissä. Lääkäri nipsaisi hieman kalvoja kielijänteestä ja lähetti kotiin. Imetys sattui edelleen, vaikka pientä helpotusta imuotteessa Veera huomasikin.

Lue lisää: Imetysmuistoja – Kolme tarinaa imetyksestä

Veera kävi myös imetyspolilla, jossa vahvistui päätös mennä osteopaatille. Osteopaatti käsitteli kymmenviikkoista Aukustia hellin ottein ja antoi ohjeet suun hierontaan ja jumppaan.

Nopeasti imetyskipu väheni ja sammas hävisi. Kipu kaikkosi rinnoista ja niistä ei enää vuotanut verta. Veera jatkoi imetystä ja Aukustin suun hierontaa. Kohta kipua ei enää ollut ollenkaan ja vauvasta tuli virkeämpi.

Lue lisää: Imetyksen lopetus oireet – Mielialavaihteluita ja ärtymystä

imetys

Osteopaatilla käytiin vielä toistamiseen ja sen kerran jälkeen vauvan lukot kropasta poistuivat. Imetys onnistui missä asennossa tahansa, pulauttelu väheni ja homma oli mielekästä, kuten kuuluukin.

Nyt Aukusti on reilun 10 kuukauden ikäinen ja Veera imettää häntä edelleen. Imetys on Veeralle sydämen asia ja vaikka se aiheutti kipua, hän ei halunnut luovuttaa.

Lue lisää: Imetysvaatteet – Kannattaako imetysvaatteita hankkia?

Kiitokset imetyschatille

Veera kertoo saaneensa suuren avun Imetyksen tuki ry:n imetyschatista, jossa Veeraan tsempattiin jatkamaan yrittämistä. Myös Veeran mies oli tukena asiassa kannustamalla ja silittelemällä vaikeina hetkinä.

Veera toteaa, että vaikka vaikeuksia on, ne on mahdollista voittaa. Ei silti ole väärin tehdä toisin. Veera haluaa korostaa, että tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole eriarvoistaa, loukata tai lytätä. Sen tarkoitus on kertoa, että (melkein) kaikesta selviää, tavalla tai toisella.

Toivon että tämä tuo toivoa imetyshaasteiden kanssa taisteleville.

Lue lisää:

Sisäleikkipuistojen vanhemmat – mihin kategoriaan sinä kuulut?

Askarteluideoita koko perheelle – Helmimassa-askartelut

Vaatteet päiväkotiin – muistilista tarvittavista hankinnoista

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös