lapsiperheen sisustus teippitaulut

Lapsiperheen sisustus – saako kotona näkyä lasten jälki?

Lapsiperheen sisustus – saako kotona näkyä lasten jälki?

Lapsiperheen sisustus – saako kotona näkyä lasten jälki? -artikkeli on osa juuri alkanutta viikottaista sarjaa, josta löydät helppoja lapsiperheen puuhaideoita arkeen. Palaathan siis myös ensi viikolla hakemaan ajankohtaiset vinkit ja ideat askarteluun!

 • Somessa voit käyttää hästägiä #puuhikset ja #lapsiarkea ja tägätä @lapsiarkea tai @pinjapalermaa niin saadaan ideat jakoon!
 • Tervetuloa Puuhikset-yhteisön juuri luotuun Facebook-ryhmään: Puuhikset. Saa kutsua myös kaverin mukaan!
lapsiperheen sisustus taidenäyttely
Lapsiperheen tauluseinä.

Taidenäyttely

Jostain joskus luin että lapsen itsetuntoa ei voi tukea liikaa, sillä elämä kyllä kovettaa. Olen itse täysin samaa mieltä! Ylimielinen on eri asia kuin hyvä itsetunto. Meidän kotona todellakin näkyy että täällä asuu kaksi lasta, mutta ymmärrän täysin myös toisen puolen.

Henkisesti voi hyvin, kun ympäristö on mieluinen ja kyllä sitä vaan on ihan eri mielillä esimerkiksi kunnon siivouksen jälkeen. Tämä tunne varmasti ulottuu myös sisustukseen. Mikä on teidän kanta? Saako lapset näkyä sisustuksessa? Meidän lasten lemppariosa kodista on ehdottomasti tässä! Ai että se ylpeyden tunne, kun vieraita tulee ja tytöt pääsevät esittelemään tuoreimpia taideteoksiaan!

Mummi! Mummi! Mummi! Tule katsomaan, Milla teki tämän!!!
( …ja tämän ja tämän ja tämän…)

Tarvikkeet

 • Kehyksiä
 • Lasten vaihtuvia piirrustuksia, maalauksia ja muita taideteoksia

Toteutus

 1. Sommittele kehykset seinälle haluamaasi järjestykseen.
 2. Täytä kehykset värikkäillä teoksilla.
 3. Lapset saavat itse päättää, mikä taideteos milloinkin päätyy seinalle ja minkä edellisistä joutuu poistamaan näyttelystä.

Nykymaailmassa lapset eivät kerkeä paljoa tylsistyä ja käyttää mielikuvitustaan. Luovuus on äärettömän tärkeää ja kehittävää lapsille, joten anna heille tilaisuus käyttää sitä ihan jokapäiväisessä arjessa!

@pinjapalermaa

Lapset mukana sisustaessa? #ylpeä #lapsiarkea #lapset #perhe #sisustus #askartelu #piirtäminen #maalaaminen #äidinelämää #äiti #perhe #suomi #yhdessä

♬ Eye (Jam Jun Project) – Singto Numchok

Käpymaalaukset

Mitä kaikkia tarvikkeita askarteluun teillä löytyy kotoa tai luonnosta? Saisiko niitä jotenkin hyödynnettyä sisustuksessa? Nämä taulut olleet meillä seinällä jo pari vuotta, mutta tuottavat silti iloa melkein päivittäin. Ihana väripläjäys heti aulassa.

Tarvikkeet 

 • Valmiita taulupohjia
 • Maaleja
 • Käpyjä

Toteutus 

 1. Jos teet useamman taulun, niin valitse yksi pääväri, jota kaikki käyttävät.
 2. Anna jokaisen taiteilijan valita oma värinsä päävärin lisäksi. Näin ei tule värien sekasortoa, kun on vain kahta väriä maalauksessa ja taulut sopivat keskenään yhteen.
 3. Laita maalia laakeisiin astioihin, joissa on helppo pyöritellä käpyjä maalissa.
 4. Pyöritelkää kävyt ensin tummemman sävyisessä maalissa ja kankaalla.
 5. Toista sama myös vaaleammalla sävyllä ja anna kuivua.
lapsiperheen sisutus käpytaulut
Kuvan taulujen taiteilijat olivat 6 kk ja 4-vuotiaita.

Teippitaulut

Tämän idean pöllin somessa pyörineestä sisustusvillityksestä, jossa seinään maalataan teipin avulla erivärisiä muotoja. Meillä sattui teippi olemaan loppu mutta kontaktointimuovi toimitti asian oikein mallikkaasti. Nämä eivät ole vielä löytäneet tietänsä meidän seinälle, joten sisustuskuvaa näistä ei löydy. Ehkä vielä jonain päivänä meidän lapsiperheen sisustus täydentyy näillä…

Tarvikkeet 

 • Valmis taulupohja tai iso kartonki
 • Maalia
 • Tölkki, pullon pohja, vessapaperirulla ym. mitä voitte käyttää tuputtamiseen

lapsiperheen sisustus teippitaulu tarvikkeet

Toteutus

 1. Jos lapset ovat sen verran pieniä että eivät osaa vielä teipata, teippaa heidän puolesta. Muuten anna heidän itse päättää miten teipit asetellaan.
 2. Kuten aiemmassakin, valitse yksi pääväri ja anna lasten valita oma värinsä sen lisäksi.
 3. Tuputelkaa maalia ja kun taideteokset on valmiita poistakaa teippi.
 4. Antakaa teosten kuivua ja kehystäkää.
@pinjapalermaa

Pääseekö teillä lapset mukaan sisustukseen? #sisustus #askartelu #idea #lapset #yhdessä #perhe #diy #taulu #vinkki #lapsiarki #äidinelämää #kierrätys

♬ SOL SAN JUAN – Nomad & Lola

Katso täältä ensimmäisten viikkojen Puuhis-artikkelit:

Askarteluideoiden lisäksi perheissä tarvitaan aina myös helppoja arkiruokareseptejä. Käy täältä katsomassa pari ensimmäistä viikottaista artikkelia aiheeesta:

Mitä teemaa toivoisit Puuhiksiin? Mitkä ovat teidän perheen lempiaskartelut, joita toistetaan kerta toisensa jälkeen?

Ihania askarteluja ja ensi viikkoon! <3


Yhteistyö kanssamme

Jotta sivustolle voidaan jatkossakin  tuottaa aktiivisesti askarteluaiheista laadukasta sisältöä, tarvitsemme matkaan mukaan kumppanin markkinointiyhteistyöhön. Etsinnässä on erityisesti yksi isompi kumppani, mutta myös pienemmät yksittäiset tuotetestaukset ovat mahdollisia.

Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen pinja@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

2019 lukuja: Uniikit lukijat 879 940 • Sivunäytöt 2 624 184

 

Pinja Palermaa

Kirjoittaja on espoolainen kahden tytön äiti. Tuotan hyödyllistä sisältöä erityisesti ruoanlaitosta, askartelusta ja lasten kanssa puuhastelusta.

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä.
Ota yhteyttä: pinja@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös