helpot askartelut

Helpot askartelut – Viikon Puuhisideat

Helpot askartelut – Viikon Puuhisideat

Tämä Helpot askartelut –artikkeli on osa juuri alkanutta viikottaista sarjaa, josta löydät helppoja lapsiperheen puuhaideoita arkeen. Palaathan siis myös ensi viikolla hakemaan ajankohtaiset vinkit ja ideat askarteluun!

 • Somessa voit käyttää hästägiä #puuhikset ja #lapsiarkea ja tägätä @lapsiarkea tai @pinjapalermaa, niin saadaan ideat jakoon!
 • Tervetuloa Puuhikset-yhteisön juuri luotuun Facebook-ryhmään:Puuhikset

Kruunut

Kierrätysaiheiset askartelut ovat meillä suosittuja, sillä materiaalia löytyy loputtomiin! Kun  pitää mielen avoimena, niin aina keksii uusia ideoita miten hyödyntää ”roskia”. Meillä lapset ovat siinä vielä parempia kuin allekirjoittanut. Tämä idea on mahtava aktiviteetti esimerkiksi lasten synttäreille.

Tarvikkeet 

 • Kertakäyttölautasia
 • Kuminauhaa tai narua
 • Itse valitsemasi koristeet kuten maalit, tarrat, helmet tai glitter.

Valmistus 

 1. Koristele lautanen ensin.
 2. Leikkaa joko veitsellä tai saksilla lautanen piirakanpalatyyppisesti mutta ei ihan reunaan asti.
 3. Kiinnitä kuminauha. Rei’itin on tähän mahtava apuväline.
 4. Nosta sakarat ja pue päälle.

Katso videolta kruunujen valmistus:

@pinjapalermaa

Onko teillä jäänyt näitä lautasia yli? Mitä vinkkejä näille perus naamareiden lisäksi? #diy #askatelu #lapsiarkea #yhdessä #lapset #tytöt #vinkki

♬ feeling – Official Sound Studio

 

Barbien autot

Lapsiperheessä kertyy paljon maito- ja muita pahvitölkkejä. Tässä helppo askarteluidea niiden hyödyntämiseen. Barbeille ei koskaan voi olla liikaa tarvikkeita, jos meidän tytöiltä kysytään.

 

@pinjapalermaa

Kerro ideasi ja merkitsen sut toteutuksessa 🌸Huomaako lasten teoksista että äidillä on punainen auto? (Joskin ei avomalli 😥) #askartelu #diy #äiti

♬ Cars That Go… – Bukue One

 

Glitter pullot

Joskus tosiaankin ne kaikista simppeleimmät on niitä kiinnostavimpia ja näillä tytöt leikkivät monen viikon ajan. Näin idean Tiktok-videolta ja googlettelun jälkeen huomasin, että näitä tehdään todella monella erilaisella reseptillä. Tänään meillä testissä kolme erilaista ohjetta.

Perusideana kaikissa on että laitetaan reilusti vettä, jotain värjäävää ja ehkä glitteriä, sitten kun haluaa hifistellä niin voi lisätä fairyä, baby oilia tai liimaa, jotta neste liikkuisi nätimmin pullossa.

helpot askartelut glitter

Tarvikkeet

 • Tyhjä pullo
 • Vettä
 • Glitter
 • Fairy, baby oil tai glitterliima

helpot askartelut glitter pullot

Valmistus

 • Täytä pullo melkein täyteen vettä
 • Lisää muut ainekset
 • Korkki kiinni ja sekoittele.
 • Valmis!
@pinjapalermaa

Joskus se kaikista simppelein on paras ratkaisu? Voiko glitteriä (askartelussa) tai juustoa (ruoassa) olla liikaa?! EI! 😇 🤩 #glitter #askartelu

♬ TROPICAL UPLIFTING MOTIVATIONNAL SUMMER RUN – whitecedar

Katso täältä ensimmäisen viikon Puuhis-artikkeli: Askarteluideoita

Askarteluideoiden lisäksi perheissä tarvitaan aina myös helppoja arkiruokareseptejä. Käy täältä katsomassa pari ensimmäistä viikottaista artikkelia aiheeesta:

Mitä teemaa toivoisit Askarteluideoita koko perheelle -sarjaan? Mitkä ovat teidän perheen lempiaskartelut, joita toistetaan kerta toisensa jälkeen?

Ihania askarteluja ja ensi viikkoon! <3


Yhteistyö kanssamme

Jotta sivustolle voidaan jatkossakin  tuottaa aktiivisesti askartelu aiheista laadukasta sisältöä, tarvitsemme matkaan mukaan kumppanin markkinointiyhteistyöhön. Etsinnässä on erityisesti yksi isompi kumppani, mutta myös pienemmät yksittäiset tuotetestaukset ovat mahdollisia.

Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen pinja@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

2019 lukuja: Uniikit lukijat 879 940 • Sivunäytöt 2 624 184.

Pinja Palermaa

Kirjoittaja on espoolainen kahden tytön äiti. Tuotan hyödyllistä sisältöä erityisesti ruoanlaitosta, askartelusta ja lasten kanssa puuhastelusta.

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä.
Ota yhteyttä: pinja@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös