tekemistä yyterissä

Tekemistä Yyterissä – poimi vinkit Yyterin lomalle!

Tekemistä Yyterissä – poimi vinkit Yyterin lomalle!

Tämä Tekemistä Yyterissä -artikkeli on tehty yhteistyössä ravintola Laguunin ja seikkailupuisto Huikeen kanssa.

Kävimme kesälomareissullamme Yyterissä, joka on yksi Porin kaupunginosista. Yyteri tunnetaan erityisesti yhdestä Suomen ja koko Pohjoismaiden pisimmistä hiekkarannoista ja dyyneistä. Yyteri onkin erityisesti kesällä rantalomakohde.

Yyterin ranta-alueella on selvästi huomioitu turistit ja muut kävijät. Roskiksia oli paljon ja tupakoitsijoille oli tarjolla käteviä tuhkakuppitötteröitä. Rannoille pääsee lankkuja pitkin myös rattailla ja löytyy leikkipaikkoja, penkkejä ja muuta sellaista mikä lapsiperheen elämää helpottaa rantapäivänä.

yyteri tekemistä
Yyterin hiekkamäet olivat lasten mielestä hauskoja. Niitä juostiin ylös ja kierittiin alas monta kertaa! Hiki tuli pelkästään katsomisesta!
hiekkarannat yyterissä
Rannoille pääsee helposti myös rattaiden kanssa.

yyteri tekemistä

yyteri ranta

Ravintola Laguuni

Ravintola Laguuni (Yyterinsantojentie 1) sijaitsee rannan ja ilmaisen parkkipaikan (Kortetjärventie 19) läheisyydessä. Laguuni on suosittu pitsapaikka, mutta menusta löytyy myös pastoja, pihvejä, kebabbeja, salaatteja, burgereita sekä lastenannoksia.

Osuimme paikalle melko ruuhkaiseen aikaan ja jouduimme odottelemaan annoksia aika pitkän tovin. Tai sitten nälkäisenä se vain tuntui siltä. Onneksi annokset olivat täyttäviä ja maultaan hyviä. Helppo ravintola lasten kanssa, kun monipuolisesta ruokalistasta löytyy varmasti jokaiselle jotain mieleistä popsittavaa.

laguuni yyteri

yyteri ravintola laguuni
Broilerisalaatti on suuri ja ruokaisa.

 

ravintola laguuni
Lehtipihvi ja ranskalaiset maistuvat aina!

 

ravintola laguuni yyteri
Lapset valitsivat kalapuikkoja ja ranskalaisia.
yyteri tekemistä
Laguunissa on myös runsaasti terassitilaa.

Seikkailupuisto Huikee

Pääsimme seikkailupuisto Huikeeseen kokeilemaan kiipeilyratoja. Kiipeily on erityisesti 6-vuotiaan mieleen, mutta 4-vuotias oli tosi paljon arempi eikä kauheasti halunnut edes kokeilla. Onneksi meillä oli mummi mukana, joka oli pienemmän kanssa, kun me aikuiset ja isompi lapsista pääsimme kokeilemaan vähän vaikeampiakin ratoja.

Huomioitavaa on, että alle 10-vuotiaiden kanssa pitää olla aikuinen mukana kiipeämässä. 11-13-vuotiaat saavat kiivetä itse, mutta aikuisen pitää seurata lasta vähintään maan tasalta. Suositusikäraja lasten radoille on 6 vuotta ja pituusraja 110 senttiä. 4-vuotiaamme ylitti kyllä pituusrajan, mutta selvästi oli vielä liian pieni ja pelokas kiipeilyyn.

6-vuotiastamme vähän harmitti, kun pääsi reilu 120 senttisenä ainoastaan sinisille radoille. Keskivaikeille radoille olisi päässyt vasta 130 senttisenä ja kaikille radoille pääsevät vähintään 150 senttiä pitkät. Onneksi sinisiä ratoja oli sen verran paljon, ettei lapselle sentään tylsää tullut. Päinvastoin, hän meni innoissaan samoja ratoja useammankin kerran, eikä olisi halunnut lähteä siinä vaiheessa kun puistoa alettiin sulkea.

Huikeeseen kannattaa varata kunnolla aikaa, varsinkin ruuhka-aikoina. Aikaa menee valjaiden pukemiseen, ohjeistusten kuuntelemiseen ja testiradalla käymiseen. Myös radoilla saattaa olla ruuhkia.

Huikeen turvalaitteisto oli mielestäni todella hyvä. Turvalaitteet ovat siinä mielessä idioottivarmoja, että ylhäällä ollessa molempia ”klipsejä” ei saa auki yhtä aikaa vaikka haluaisi. Klipsi ei avaudu, jos toinen klipsi on auki ja klipsiä ei saa avattua ilman vaijeria. Välineiden käyttö vaati hetken harjoittelun 6-vuotiaalta, mutta sitten se jo alkoi sujua.

Kiipeilyn lisäksi Huikeessa on vapaahyppyrata, pumptrack, SUP-lautoja ja fatbikeja. Vapaahypyssä tiputtaudutaan 10 metrin korkeudesta ja antaudutaan turvalaitteiden varaan. Pumptrack on ovaalin mallinen vauhtirata, jota voi kulkea lainattavissa olevilla välineillä (scoot-potkulauta, maastopotkulauta, BMX-pyörä ja potkupyörä pienille).

huikee yyteri

yyteri huikee

tekemistä yyterissä

tekemistä yyterissä

Yyterissä olisimme voineet hyvin viettää useammankin päivän. Tällä kertaa emme kuitenkaan ehtineet olla kauempaa, vaan suuntamme vei seuraavaksi Raumalle.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös