tekemista tampereella

Tekemistä Tampereella – lue matkailuvinkit Tampereelle!

Tekemistä Tampereella – lue matkailuvinkit Tampereelle!

Tämä Tekemistä Tampereella -artikkeli on tehty yhteistyössä Suomen Hostellijärjestön, Dream Hotel & Hostellin, Vohvelikahvilan, Irti Maastan, Saludin, Miraakkelin ja XS Lelujen kanssa.

Loimaan jälkeen kesäreissumme jatkui Tampereelle, jossa viivyimme jälleen kahden yön verran. Vaihdoimme siis maatilan rauhasta ja luonnon helmasta kaupungin sykkeeseen. Löysimme paljon tekemistä Tampereella!

tekemistä tampereella

Dream Hostel & Hotel

Majoituimme kaksi yötä Dream Hostel & Hotellin hostellihuoneessa. Hostellin sijainti oli todella hyvä, sillä kävellen pääsimme kaikkiin keskustan kohteisiin.

Dream Hostel & Hotel profiloi itsensä perhehotelliksi. Tämä tarkoittaa sitä, että perheisiin liittyvät haasteet ovat hotellin henkilökunnan tiedossa ja heillä on mahdollisuudet näitä haasteita myös ratkaista. Saatavilla on muun muassa syöttötuoleja, pottia sekä lisäsänkyjä ja patjoja, joiden avulla isompikin perhe mahtuu majoittumaan samaan huoneeseen.

Huone oli melko pieni ja siellä oli ainoastaan kaksi jykevää ja tukevaa kerrossänkyä ja pieni hyllykkö. Sängynaluslaatikot olivat sen verran suuret, että niihin sai upotettua suurenkin määrän tavaraa ja vaatetta.

Hotelliin verrattuna hostellissa erona on myös se, että lakanat täytyy sijata itse vuoteisiin ja viedä pesukoriin lähtöpäivänä.

Hostellin yhteiset tilat olivat tilavat, kauniit ja viihtyisät. Vessoihin ja kylpyhuoneisiin oli todella lyhyt matka, eikä niin tarvinnut jonottaa käyntimme aikana kertaakaan. En siis kokenut, että olisi suurta eroa sillä, että vessa ja kylppäri olisivat olleet huoneessa kuin oven takana käytävässä.

Aulassa oli hyllykkö, josta löytyi luettavaa, lautapelejä, värityskuvia, värikyniä ja leluja. Valikoimasta löytyi hyvin viihdykkeitä etenkin lapsille!

tekemista tampereella dream hostel

Keittiö ja ruokailutila olivat todella kauniisti sisustettuja. Keittiön varustelu oli todella monipuolinen ja sieltä löytyi kaikki tarvittava välineistö ruoanlaittoon ja ruokailuun. Tykkäsin myös siitä, että roskien lajittelu oli tehty todella helpoksi.

Ruokahävikistä oli myös huolehdittu merkitsemällä selkeästi ylijäämäruoat, joita sai vapaasti käyttää. Oman kokemukseni mukaan hosteilleista löytyy aina ilmaista ruokaa, etenkin kaurahiutaleita ja pastaa.

dream hostel ja hotel

Dream Hostel & Hotellista löytyy nimensä mukaisesti sekä hostelli että hotelli. Lisäksi valikoimaa on laajennettu myös kalustettuihin asuntoihin.

Ravintola Bodega Salud

Pääsimme ravintola Bodega Saludiin (Tuomiokirkonkatu 19) maistelemaan erilaisia tapaksia. Tarjolla on espanjalais-latinalaisen keittiön herkkuja. Ravintolassa on paljon tilaa ja loosseissa saa nauttia ruoista omassa rauhassa ja omassa tilassa. Kabineteista ja muista tiloista löytyy tilaa isommillekin seurueille. Tapas-kahvilan puolelle voi poiketa syömään pikkunälkään pienen tapas-annoksen ja nauttia kupposen kuumaa.

Päätimme tilata useamman annoksen tapaksia ja jättää kokonaan väliin pääruoat. Se olikin hyvä valinta, sillä saimme syödä monia erilaisia makuja: etanoita, jättikatkarapuja, juustoja, salaattia, ilmakuivattua kinkkua ja pässin kiveksiä.

Kyllä, luit oikei, pässin kiveksiä! Kyseessä on klassikkoannos, joka on otettu tauon jälkeen uudelleen ruokalistalle ravintolan 45-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Pakkohan tätä oli maistaa ja oikein maukas tapas-annos oli tämäkin.

Lapsille oli oma lista, josta saattoi valita pääraaka-aineen, lisukkeen ja kastikkeen. Meillä lapset ottivat grillipihvin ja lihapullat ja niiden seuraksi ranskalaiset perunat. Kastike jätettiin väliin, sillä kastikehan tekee ruoasta kuin ruoasta epäilyttävää…

bodega salud tampere  bodega salud

salud pässin kivekset
Pässin kivekset ovat lähiruokaa.
tampere bodega salud
Lasten annos maistui hyvin!
salud jälkiruoka tampere
Raikasta sitruunasorbettia ja cavaa.

Irti maasta

Pääsimme kokeilemaan Irti maastassa (Tullikatu 6, Tullintori) kiipeilyä ja luolaseikkailun. Puistoja on myös Helsingissä, Raisiossa ja Porissa. Jos ei itse halua kiivetä, niin kiipeilijöitä voi tulla katsomaan Tullintorin kauppakeskukseen, sillä kerroksista on kiipeilyseinille hyvät näkymät.

Kiipeilyyn voi osallistua vähintään 15 kiloiset lapset ja aikuiset. Nettisivujen mukaan nuorimmat kiipeilijät ovat olleet 3-4-vuotiaita ja he tarvitsevat aikuisen ohjausta kiipeilypaikalla. Meillä pian 7-vuotias kiipesi parin kokeilun jälkeen reitit ylös saakka ja osasi itse kiinnittää ja irroittaa valjaat. Kohta 5-vuotias kiipesi tyytyväisenä melkein puoliväliin ja laskeutui sitten alas. Häntä piti avustaa valjaiden kanssa. Samalla kyllä pystyi itsekin kiipeämään viereisellä radalla.

Kiipeilyratoja oli runsaasti erilaisia ja suurin osa melko helppoja eli kaikkia saattoi lapset kokeilla ja kiivetä. Kiipeilyaikaa on yksi tunti ja siinä ajassa ehtii kyllä hyvin saada hien pintaan ja kädet tärisemään. Oma suosikkini oli tolpat, joita pitkin kiivettiin aina vaan korkammalle. Kyllä tuntui hurjalta tiputtautua sieltä!

irti maasta tampere
Nämä ”rappuset” oli oma suosikkini!

irti maasta tampere tekemistä tampereella   tekemistä tampereella irti maasta

Kiipeilyn lisäksi voi kokeilla myös luolaseikkailua. Etukäteen aavistelimme, että se voisi olla liian jännä kuopuksellemme, mutta lopulta hän oli innoissaan luolissa seikkailemassa.

Luolaseikkailu on hyvää siedätyshoitoa lievälle ahtaanpaikankammolle. Minua ahdistaa esimerkiksi snorkkelin ja moottoripyöräkypärän laittaminen päähän. Ensimmäinen tunnelin kohdalla oli pakko perääntyä, kun tuntui tosi ahdistavalta tunkea itsensä pimeään ja ties kuinka pitkään putkeen. Rauhassa kun totuttelin, niin rohkaistuin minäkin seikkailemaan luolissa. Aikuisille polvi- ja kyynärsuojat olivat tarpeeseen, niitä oli paikan päällä lainattavissa.

Lapset jaksoivat koko tunnin ajan ryömiä tunneleissa ja ihmetellä eri reittejä. Samalla sai etsiä tunneleissa olevia fossiileja ja timantteja. Saatavilla oli myös irtotimantteja, joita kävin heittelemässä tunneleihin ja niitä lapset tykkäsivät kerätä talteen.

Tunneliseikkailuun on kehitelty kaikenlaisia pelejä, leikkejä ja haasteita. Jos haluaa vaikka lisää jännitystä, niin luoliin voi koittaa mennä otsalamppu sammutettuna. Se olisi kyllä itselle vähän liikaa. Jännitystä riitti muutenkin!

luolaseikkailu irti maasta
Yhdestä luolasta löytyi pallomeri!

Vohvelikahvila

Tamperelaisen tuttuni vinkkaama Vohvelikahvila (Ojakatu 2) sijaitsee aivan Pikku Kakkosen leikkipuiston vieressä. Se vaikutti olevan paikallisten suosiossa, eikä ihme sillä vohvelit ovat herkullisia niin suolaiseen kuin makeaankin nälkään. Vohveleita on paistettu vuodesta 1992 lähtien salaisella reseptillä.

Rattaiden kanssa kahvilaan sisälle on hankala päästä ja mahtua, mutta ulkona kadun varrella on terassipöytiä, joissa on mukava syödä ainakin poutasäällä.

Maistoimme ensin suolaisia vohveleita. Toisessa oli jauhelihaa ja jalapenoja ja toisessa oli vuohenjuustoa, pestoa, kirsikkatomaatteja ja herneenversoja. Todella hyvät makuyhdistelmät!

Mieheni olisi voinut kuulemma syödä vielä toisenkin suolaisen vohvelin, mutta itse olen enemmän makean perään. Toki miehellekin maistui omenatäytteinen vohveli ja itse otin vohvelin, jossa oli suklaajäätelöä, kermavaahtoa ja saksanpähkinöitä. Lapset tällä kertaa nirsoilivat, joten he saivat sitten toivomuksensa mukaan pelkät jäätelöpallot.

Vohvelikahvila sijaitsee aivan Pikku Kakkosen leikkipuiston vieressä, josta kerron alempana tarkemmin.

tampereen vohvelikahvila tampereen vohvelikahvila tekemistä tampereella vohveli tekemistä tampereella

Miraakkeli

Miraakkeli on sympaattinen ja ihanan värikäs lelu- ja lasten vaatekauppa. Nykyisin valikoimissa on enimmäkseen leluja ja vähemmän vaatteita. Nykyisen yrittäjän äiti on perustanut Miraakkelin vuonna 1970, joten tänä kesänä oltaisiin vietetty 50-vuotisjuhlia, ellei korona oli sekoittanut suunnitelmia.

Miraakkeliin kannattaa poiketa, jos haluaa ostaa pieniä tuliaisia tai vaikka lasten synttäreille vieraslahjoja. Valikoimissa on paljon ihania ja edullisia muutaman euron hintaisia leluja, vihkoja, pinnejä, askartelutarvikkeita, kortteja ynnä muita sellaisia.

Tuotteet ovat vähemmän tunnettuja merkkejä, eikä valikoimissa ole uusimpia trendileluja. Miraakkelissa luotetaan aikaa kestäviin tuotteisiin. Yrittäjä kertoi valitsevansa valikoimiin vain sellaisia tuotteita, joista hän itse pitää. Muita valintakriteerejä ovat tuotteen ulkonäkö ja kohtuullinen hinta.

Lapset saivat valita Miraakkelin valikoimista itselleen mieleisiä asioita. Tyttö valitsi kissapinnit, rusettipannan, taikavihkon (johon tulee puuväreillä värittämällä esiin joku kuvio) ja siirtotarravihkon. Poika valitsi itselleen periskoopin ja dinosauruskorttiaskartelulaatikon.

tekemistä tampereella miraakkeli tekemistä tampereella miraakkeli miraakkeli lelukauppa miraakkeli lelukauppa XS Lelut

Stockmannilla sijaitseva XS Lelujen lelukauppa on oikea paikka, kun haluaa löytää uusimmat uutuudet ja suosituimmat lelusarjat.

Valikoimista löytyy esimerkiksi nuket ja leluhahmot brändeiltä L.O.L., My Little Pony, Barbie, Transformers ja Sylvanian Families sekä rakastetuimmat Disney-hahmot. Lisäksi valikoimissa on Legoja, Nerfejä ja Brion junia ja junarataa.

Myymälöitä löytyy Tampereen lisäksi Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Turusta.

Lapsemme löysivät valikoimasta itselleen My Little Pony -pakkauksen sekä mielenkiintoisen salapoliisin tutkijapaketin. Molemmat ovat olleet kovassa käytössä!

xs lelut tampere

tekemistä tampereella xs lelut

Tekemistä tampereella my little pony
Tyttö löysi XS Lelujen valikoimasta mieleisensä My little pony -setin. Poika valitsi salapoliisin tutkijapaketin.

Pikku kakkosen leikkipuisto

Pikku Kakkosen leikkipuisto on Tampereen ehkä kuuluisin leikkipuisto. Tai ainakin se oli ainoa leikkipuisto Tampereella, jonka tiesin nimeltä jo etukäteen. Ensimmäistä kertaa kuitenkin pääsimme sinne paikan päälle tutustumaan.

Leikkipuisto on todella monipuolinen ja sieltä löytyy kaikenikäisille tekemistä. Keinujen ja ison hiekkalaatikon lisäksi löytyy muutama isompi kokonaisuus, jossa pääsee kiipeilemään. Köysikiipeilyrata on kouluikäisille haastava ja innostava.

Jos vielä kaipaa lisää tekemistä Tampereella, niin muita kivoja leikkipuistoja ovat Sorsalammen leikkipuisto (lammen vieressä voi ihastella myös erilaisia kanoja), Emil Aaltosen puiston leikkipaikka ja Tiitiäisen satupuisto.

pikku kakkosen leikkipuisto tekemistä tampereella
Pikku Kakkosen leikkipuiston köysiradalla oli isommillekin lapsille sopivia kiipeilyhaasteita.

Kissakahvila Purnauskis

Tyttömme toiveesta kävimme myös kissakahvila Purnauskiksessa (Aaltosenkatu 31-33). Kahvilaan kannattaa tehdä etukäteen pöytävaraus, sillä muutamia asiakkaita jouduttiin käännyttämään ovelta pois kun tilaa ei ollut kaikille.

Kahvilaan on viiden euron pääsymaksu per henkilö. Tarjolla on muun muassa päivän keitto ja klubileipä. Myös makeista vaihtoehdoista löytyi paljon eri vaihtoehtoja. Suosittelen herkkulaustasta, josta riittää kahdellekin pikkumakeaksi ja jossa on paljon erilaisia maistiaisia.

Kahvilan edessä on myös kiva ja iso leikkipaikka Emil Aaltosen puiston leikkipaikka.

Tallipiha

Tallipihaa mainostetaan Tampereen tunnelmallisimpana ostopaikkana. Tallipihan historiallisesta miljööstä löytyy kahvila, putiikkeja ja myyntikojuja. Minulle tarttui matkaan mukaan ihania palasaippuoita sekä suklaapuodista herkullisia suklaakonvehteja.

Tampere oli ihana ja monipuolinen. Löysimme niin paljon tekemistä Tampereella! Seuraavaksi suuntasimme Virroille, josta enemmän seuraavassa postauksessa.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa.

Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa.

Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös