koiranpentu tulee kotiin

Koiranpentu tulee kotiin

Koiranpentu tulee kotiin – Eka yö omassa kodissa

Koiranpentu tulee kotiin jutussa kerron Mittelspitz Otson ensimmäisestä vuorokaudesta omassa kodissaan. Tämä on Otsoilua -blogi. Otso Instagramissa.

Vaikka olen kokenut aiemmin kaksi kertaa pentuajan ja koirien ensihetket kotona niin tällä kertaa tilanne jännitti aiempaa enemmän. Nyt kotona koiria odotti myös kolme lasta, joista pienin täyttää pian kaksi.

Koiranpentu tulee kotiin, jossa odottaa kolme lasta

Kun chihuahua pojat Hans ja Jens haettiin kotiin 2005 ja 2006 elimme lapsetonta elämää. Kaikki huomio pystyttiin antamaan koirille, nyt on toisin. Samaan aikaan pitää lapsiperhearjen pyöriä normaalisti kun pikkuinen koiranpentu tulee kotiin. 

Taaperoa pitää vahtia herkeämättä koiran ollessa lähellä vaikka hän onkin osoittanut melkoisia koirakuiskaajan ominaisuuksia. Ensimmäinen sanakin oli hauva mutta tuon ikäinen on arvaamaton ja vaatii vanhemmilta extrahuolellisuutta koiranpennun turvallisuuden osalta. 

koiranpentu lapsiperheessa
Siinä se oma hauva nyt on!

Koiranpennun automatka kasvattajalta kotiin

Karhunpesän kennel sijaitsee Lohjalla lähellä vanhempieni mökkiä. Olimme sopineet hakevamme Otson lauantaina 8.8. klo 11.30 ja koko viikon erityisesti viisivuotiaamme odotti hauvan hakureissua. 

Menimme perjantaina mökille mukanamme koiran kuljetuskoppa autoon, valjaat sekä remmi. Aamupäivällä suuntasimme kohti kasvattajaa ja vastassa oli Eurasier koirien joukkio. Pienin lapsistamme eli koirakuiskaaja Taika meni rohkeasti koirien joukkoon ja löytyi lopulta pötköttämästä keskellä koirajengiä. 

karhunpesan eurasier
Koirakuiskaaja Taika ja Eurasier koiria.

Otso sisaruksineen oli aitauksessa. Tapasimme Otson ensimmäistä kertaa muutamaa viikkoa aiemmin syntymäkodissaan, jossa hänen äitinsä sijoituskoira Nelli asustaa. Allekirjoitin ostosopimuksen ja otimme mukaan myös Otson siskon Nalan ja koska lupasimme viedä hänet äitinsä Nellin luokse.

Koukkasimme mökin kautta esittelemässä hauvat. Molemmat vinkuivat jonkun aikaa kuljetuskopassa mutta rauhoittuivat nopeasti. Otso pääsi vielä tapaamaan äitinsä, kun jätimme Nalan kotiinsa.

koiranpentua hakemassa
Pennuilla oli kasvattajan luona iso aitaus telmimiseen.

Koti kannattaa valmistella pentua varten

Meillä on 300m2 omakotitalo kolmessa kerroksessa Helsingissä. Pennun kannalta on hyvä, että saamme hänelle oman rahoittumispaikan lasitetulta terassilta, jonne näkee keittiöstä hyvin. Tila on myös turvallinen pennulle, koska siellä ei ole johtoja.

Pennuille sopivaa ruokaa pitää hankkia valmiiksi. Me saimme kasvattajalta pentulaatikon, jossa oli useita ruokapusseja. Koiranpennun tarvikkeet oli myös hankittu valmiiksi.

Koiravakuutus kannattaa ottaa ennen pennun kotiin tuloa.

tila koiranpennulle
Terassin pöytä siirrettiin hetkellisesti sohvalle, koska Otso alkoi puremaan sitä.

Koiranpentu tulee kotiin – Matot pois

Poistimme valtaosan matoista keskikerroksesta ja makuuhuoneesta. Lasten huoneisiin Otsolla ei ole asiaa toistaiseksi, sillä ne ovat täynnä pieniä leluja. Yksin hän ei juurikaan tule olemaan, sillä työskentelen kotoa käsin. Nytkin Otso nukkuu jaloissani työhuoneessa.

Ulos mahdollisimman usein

Omakotitalo mahdollistaa pennun viemisen ulos helposti ja usein. Elokuun alun hellekeleissä olikin kiva viettää aikaa ulkona. Käytännössä vein Otson ulos jokaisen unen, ruoan ja leikkimisen jälkeen. 

Päivän aikana ei tullut yhtään pissaa tai kakkaa sisään. Koiran sisäsiisteys koulutus aloitettiin heti ekana päivänä. Annoin tarpeiden teosta joka kerta pienen koirien herkun Otsolle ja se osasi jo odottaa sitä muutaman kerran jälkeen.

koiranpentu tulee kotiin
Puruleluja kannattaa varata koiranpennulle.

Miten ensimmäinen yö meni?

Laitoin Otsolle pehmeän pedin sänkymme viereen ja vieressä olevaan kylpyhuoneeseen imukykyiset suoja-alustat vesikupin kera. Otso nukkui eri puolella makuuhuonetta ja kylppäriä lattialla. 

Kolme kertaa hän vinkui yön aikana ja hyppi sänkyä vasten. Muutaman kerran vinkuminen loppui muutamassa minuutissa ja kerran hän jaksoi vartin verran äännellä. Toisena yönä Otso vinkui ainoastaan kerran klo 4.30. Jälkikäteen ajateltuna Otso saattoi pyytää ulos, koska silloin löytyi kakka lattialta.

Kotiutuminen on alkanut hyvin

Kaiken kaikkiaan kotiutuminen on alkanut tosi kivasti. Lasten vauhtia pitää rajoittaa sillä Otso innostuu vipeltämään heidän perässä. Haluan minimoida vaaratilanteet törmäysten varalta. Siksi Otso onkin tiukan valvonnan alla enkä anna sen juoksennella lasten kanssa.

Tulossa juttu Koiranpennun tarvikkeet

Tervetuloa Otson matkaan Instagramiin.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös