helpot muffinssit

Helpot muffinssit valmistuvat käden käänteessä

Helpot muffinssit valmistuvat käden käänteessä

Tämä helpot muffinssit valmistuvat käden käänteessä-artikkeli on osa Ruuhkavuosien reseptit -ruokablogia. Tässä artikkelissa leivotaan kuningatarmuffinsseja, mutta samaa reseptiä voi soveltaa muihinkin muffinsseihin.

Sadepäivänä leipominen on mukavaa ajanvietettä lasten kanssa. Helpot muffinssit valmistuvat nopeasti ja aineet löytyvät yleensä kaapista. Tykkään muffinssien tekemisestä lasten kanssa myös siksi, että siitä ei synny yhtä paljon sotkua kuin esimerkiksi pullien tai sämpylöiden leipomisesta.

Ystäväperheemme oli tulossa kylään ja päätimme leipoa lasten kanssa edellisenä päivänä itse kerätyistä vadelmista ja mustikoista kuningatarmuffinsseja, jotka vei kielen mennessään! Muffinssit ovat myös nopea herkku kahvipöytään vaikkapa yllätysvieraiden saapuessa.

Metsässä on ihanaa käydä, erityisesti juuri nyt kun mustikat ja vadelmat ovat parhaimmillaan! Metsässä mieli lepää ja marjan poimintaan tulee himo kun löytää aina vaan lisää ja lisää mustikkamättäitä. Tänä vuonna en ole montaa kertaa metsään ehtinyt, mutta onneksi niitä voi ostaa lisää.

Helpot kuningatarmuffinssit

Muffinssit valmistuvat nopeasti perusraaka-aineista, joita jokaisen kaapista yleensä löytyy. Tähän reseptiin voit käyttää tuoreita tai pakastettuja marjoja, eikä pakastemarjoja tarvitse sulattaa.

Hyvä nyrkkisääntö aina leipoessa on ottaa tarvittavat raaka-aineet huoneen lämpöön viimeistään tuntia ennen leipomisen aloittamista. Onnistut varmemmin, kun raaka-aineet eivät ole jääkaappikylmiä.

Pienten lasten kanssa suosittelen myös mittaamaan aineet ennen kuin lapset tulevat ”apuun”. Säästytään monelta harmilta kun jauhoja ja maitoa päätyy taikinaan oikea määrä.

Tarvitset taikinaan:

 • 4 kananmunaa
 • 3dl sokeria
 • 2dl maitoa
 • 200g voita
 • 5dl vehnäjauhoja
 • 3tl leivinjauhetta
 • 2tl vaniliinisokeria
 • 4dl marjoja

Helpot kuningatarmuffinssit

Tee muffinssit näin:

 • Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
 • Sekoita kulhossa leivinjauhe ja vaniliinisokeri jauhoihin.
 • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
 • Lisää joukkoon vuorotellen jauhoja ja maitoa.
 • Lisää sulatettu ja jäähtynyt rasva.
 • Sekoita lopuksi joukkoon marjat. Sekoita varovasti lusikalla, ettei marjat rikkoonnu ja koko taikina värjäänny.
 • Annostele taikina muffinssivuokiin.
 • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jos teet suuria muffinsseja, kannattaa ne paistaa hieman miedommalla lämmöllä pidempään, jotta ne eivät jää sisältä raaoiksi. Paista muffinssit tällöin 175 asteeessa noin puoli tuntia.
tee muffinssit näin
Munien ja sokerin vaahdottamiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Munat vaahtoutuvat paremmin huoneenlämpöisenä.

Muffinssien koristelu

Muffinssien leipomisessa hauskinta on (ainakin lasten mielestä) koristelu. Olin ostanut valmista pursotettavaa kermavaahtoa ja kaivoin kaapista esiin kaikki strösselit ja nonparellit mitä meiltä löytyi. Jokainen sai sitten käyttää luovuuttaan ja koristella omat muffinssinsa.

Muffinssien koristeluSallisen sokerisydämet ovat kestäneet meillä pitkään. Ne ovat rapeita ja kauniita sydämiä, joita on käytetty erityisesti esikoistyttömme juhlissa tarjoilujen koristeena. Näitä halusi muffinssiensa päälle kaikki neljä paikalla olevaa lasta.

Yksi lapsista ehti jo haukata muffinssia, ennen kuin muisti koristella sen. Onneksi niitä sai lisää!

Muffinssien koristeluToiset olivat huolellisempia ja käyttivät aikaa siihen, että saivat varmasti jokaista strösseli- ja nonparellilaatua mahtumaan kerman päälle.

Aikuiseen makuun lisäsimme kerman päälle muutamia raikkaita marjoja. Makeutta taikinassa on mielestäni aivan riittävästi ilman strösseliäkin!

muffinssien koristelu

 

Tämä on ehdoton luottoreseptini ja nämä helpot muffinssit saikin paljon kehuja vierailta! Niistä tuli meheviä ja kirpeät marjat ovat sopiva vastapaino makealle taikinalle.

Lue lisää:

Bataattikeitto helppo ja nopea arkiruoka

Kananugetit uunissa ja muut viikon ruokavinkit

Pannukakku kuppi –pannukakut muffinivuoassa

 

ruuhkavuosien reseptit

Yhteistyö Ruuhkisten kanssa

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä. Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen heidi@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

P.S. Meitä saa kutsua myös tutustumaan ravintoloihin, sillä näissä ruuhkavuosissa se jos mikä antaa meille virtaa. Sometamme mielellämme ravintoloista eri kanavissa.

Enni Saarni

Enni on tamperelainen 36-vuotias kahden lapsen äiti, joka rakastaa hyvää ruokaa, matkustelua ja uusia kokemuksia.
Ruuhkikset-ruokablogissa Enni tarjoaa kiireisille kokkaajille yksinkertaisia reseptejä, nopeita vaihtoehtoja ja neuvoja miten kulkea sieltä missä aita on matalin.
Enni kirjoittaa satunnaisesti myös muista sydäntään lähellä olevista aiheista, kuten lasten kanssa matkustamisesta.

Takaisin ylös