Bataattikeitto

Bataattikeitto on nopea ja edullinen arkiruoka

Bataattikeitto on nopea ja edullinen arkiruoka

Tämä bataattikeitto on nopea ja edullinen arkiruoka-artikkeli on osa Ruuhkavuosien reseptit -ruokablogia. Reseptissä käytetyt Urtekramin luomutuotteet on saatu PR-toimisto Sugar Helsingiltä.

Kasvissosekeitot jakavat mielipiteitä, ainakin meidän perheessä. Kuopus hihkuu onnesta kuullessaan, että ruokana on tänään bataattikeittoa! Hän haluaa sen joukkoon paljon raejuustoa ja syö reilun kokoisen annoksen suurella ruokahalulla. Esikoinen sen sijaan ei innostu tästä, eikä muistakaan keitoista. Joka päivä ei vaan voi miellyttää kaikkia.

Pyrin tekemään ruokaa vain sen verran kuin meidän nelihenkinen perhe jaksaa syödä. Välillä toki jatkojalostan tai pakastan ylijääneen ruoan, mutta parasta olisi saada kaikki kulumaan samalla aterialla. Tästä reseptistä valmistuu noin 1,5 litraa valmista keittoa, eikä keittoa juuri jää yli.

Pidän itse kookosmaidon mausta ja käytän sitä usein sosekeittoihin. Tällöin keitto on myös vegaanista. Kookosmaidon sijaan voit käyttää keiton valmistukseen myös kermaa. Tällä kertaa korvasin myös osan bataatista porkkanalla.

Bataattikeittoon tarvitset:

 • 2 isoa bataattia ( minulla oli vain yksi, joten korvasin osan bataatista porkkanalla)
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • oliiviöljyä
 • 7dl kasvislientä
 • purkki kookosmaitoa
 • pieni pala tuoretta inkivääriä tai 1tl inkiväärimurskaa
 • suolaa, pippuria

Tarvitset

Valmista bataattikeitto näin:

 • Kuutioi bataatti ja porkkana.
 • Silppua sipulit.
 • Kaada tilkka oliiviöljyä kattilaan ja kuullota bataattia, porkkanaa ja sipuleita hetki. Älä anna öljyn kuumentua liikaa.
 • Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
 • Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää kookosmaito ja inkivääri sekä ripaus suolaa ja pippuria.
 • Anna kiehua vielä hetki ja soseuta sitten keitto sauvasekoittimella
 • Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Jos haluat tehdä suuremman määrän keittoa, voit lisätä kasvisten ja kasvisliemen määrää. Kookosmaitoa on tässä reseptissä suhteellisen paljon. Sen osuuden voi jättää vähemmällekin.

Tarjoile keitto patongin tai muun vaalean leivän kanssa. Lapsetkin syövät lautasensa tyhjäksi, kun saavat putsata lautasen leivällä!

Keittoa on helppo tuunata myös tarjoiluvaiheessa. Omaan keittoni päälle ripottelin Urtekramin kurpitsansiemeniä. Lasten keittoon lisättiin ruokalusikallinen raejuustoa ja mies lisäsi makeaa chilikastiketta omaansa.

Tee näin

Urtekram luomutuotteet

Olen aivan ihastunut Urtekramin laadukkaisiin tuotteisiin! Urtekramilta löytyy laaja valikoima luomuelintarvikkeita, joiden perustana ovat täysin luonnolliset raaka-aineet. Heidän valikoimista löytyy aivan laidasta laitaan mausteita, kuivattuja hedelmiä, kuivattuja papuja ja linssejä, erilaisia säilykkeitä, leivontatarvikkeita, riisiä ja pastaa sekä erilaisia tahnoja kuten tahinia ja punaista pestoa.

Elintarvikkeiden lisäksi valikoimissa on luonnonmukaisesti tuotettuja ihon- ja hiustenhoitotuotteita.

Bataattikeittoon käytetyn kookosmaidon sekä oliiviöljyn olen saanut testiin Sugar Helsingiltä. Pehmeän makea kookosmaito sopii niin keittoihin, smoothieihin kuin wokkeihin. Koostumus on kevyt, mutta maku täyteläinen.

Korkealaatuinen Urtekram Estate Extra virgin olive oil on mieto ja hedelmäinen oliiviöljy perusruoanlaittoon. Oliiviöljyllä on korkea savuamispiste, joten se soveltuu hyvin paistamiseen. Ihanan salaatinkastikkeen saa lisäämällä oliiviöljyyn esimerkiksi sitruunaa ja yrttejä.

Pieni luontaistuotekauppa Urtekram perustettiin Kööpenhaminassa vuonna 1972. Yritys on tehnyt suuren kasvuloikan ja nykyisin Urtekram on Midsona Finland Oy:lle kuuluva tuotemerkki, joka kuuluu Midsona-konserniin. Midsona omistaa useita terveys- ja hyvinvointiyrityksiä Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Lue lisää:

Kananugetit uunissa  – Pinjan viikottaiset arkiruokavinkit

Piknik eväät– kotona valmitettuna tai kaupasta mukaan napattuna

Parhaat säästövinkit -10 vinkkiä miten voit karsia ruokamenoja

ruuhkavuosien reseptit

Yhteistyö Ruuhkisten kanssa

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä. Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen heidi@lapsiarkea.fi ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin.

P.S. Meitä saa kutsua myös tutustumaan ravintoloihin, sillä näissä ruuhkavuosissa se jos mikä antaa meille virtaa. Sometamme mielellämme ravintoloista eri kanavissa.

Enni Saarni

Enni on tamperelainen 36-vuotias kahden lapsen äiti, joka rakastaa hyvää ruokaa, matkustelua ja uusia kokemuksia.
Ruuhkikset-ruokablogissa Enni tarjoaa kiireisille kokkaajille yksinkertaisia reseptejä, nopeita vaihtoehtoja ja neuvoja miten kulkea sieltä missä aita on matalin.
Enni kirjoittaa satunnaisesti myös muista sydäntään lähellä olevista aiheista, kuten lasten kanssa matkustamisesta.

Takaisin ylös