parhaat-maat-asua-lasten-kanssa

Paras maa asua lasten kanssa ei olekaan Suomi – Kaikki muut pohjoismaat edellä

Suomi pitelee perää muihin Pohjoismaihin verrattuna

Suomi on fantastinen maa ja meillä asiat ovat todella hyvin lähes miltä tahansa kantilta asioita katseltaessa. Juuri julkaistun raportin mukaan Suomi on kuitenkin muihin Pohjoismaihin verrattaessa kaikista huonoin maa asua lasten kanssa.

Vuosittain tekemässään raportissaan US News & World ja Wharton School of the University of Pennsylvania laittoivat taas paremmuusjärjestykseen ne maat, joissa on paras elää lasten kanssa.

Tänä vuonna listan kärkimaina komeilevat Tanska, Ruotsi ja Norja. Suomen sijoitus on Kanadan ja Alankomaiden jälkeen kuudentena.

”Näillä kolmella kärkimaalla on yleisesti ottaen todella antelias vanhempainvapaajärjestelmä, maksuton esikoulu sekä todella hyvätasoinen koulujärjestelmä”, sanoo Deidre McPhillips.

Tekijät kuten koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmä, ihmisoikeudet, tasa-arvo sekä taloudellinen tasa-arvoisuus ovat painotettavia tekijöitä tässä listauksessa.

Lista on koottu tutkimalla ja arvostelemalla 73 maata 65:lla eri mittarilla. Tämän lisäksi on haastateltu yli 20.000 henkilöä Yhdysvalloista, Aasiasta, Euroopasta, Lähi-Idästä ja Afrikasta. Saman raportin avulla on myös selvitetty, minkä maan koulutusjärjestelmä on paras ja mikä maa on paras naisille.

Tässä parhaat maat, joissa asua lasten kanssa

 1. Tanska

 2. Ruotsi

 3. Norja

 4. Kanada

 5. Alankomaat

 6. Suomi

 7. Sveitsi

 8. Uusi-Seelanti

 9. Australia

 10. Itävalta

 11. Iso-Britannia

 12. Luxemburg

Lue myös:

Lähteet: US News & World & Aftonbladet

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös