Parhaat burgerit

Parhaat burgerit – Täytteinä omat suosikit

Parhaat burgerit – Täytteinä omat suosikit

Tehtiin tytön kanssa yksi päivä lounaaksi ihan parhaat burgerit! Oltiin kaupassa ostamassa päivän ruokatarvikkeita, kun muistin, että meillä on vielä pakkasessa muutamat hampparisämpylät jäljellä. Siltä seisomalta nappastiin sitten muut burgereihin tarvittavat ainekset matkaan ja lähdettiin tekemään lounasta.

Valmiit hampparit on hyviä, mutta kyllä ne itsetehdyt on kaikista parhaita. Sitä paitsi itsetehdyissä hamppareissa ei ole niin paljon kaikkea ylimääräistä mukana, mitä pikaruokaravintoloiden hamppareissa. Burgerit on myös hyvä vaihtoehto esimerkiksi illanistujaisiin, sillä jokainen saa koota hampparistaan juuri itselleen mieluisan.

Burgereiden sämpylöinä meillä oli Vaasan hampurilaissämpylöitä, jotka olemme heiltä aiemmin saaneet. Sämpyläthän voi esimerkiksi grillata hieman rapeiksi, mutta me lämmitimme ne vain mikrossa. Perinteisten jauhelihapihvien sijaan käytimme täytteenä nyhtökaura burgerpihvejä. Tämäkin oli oikeastaan hetken mielijohteen päätös kaupassa burgeritäytteitä valittaessa. Nyhtökaurapihvit toimi kuitenkin hampparin välissä todella hyvin.

Tämä on Ruuhkavuosien reseptit ruokablogi eli Ruuhkikset.

Burgerit
Burgerin täytteet

Parhaan burgerin täytteet

Parhaat burgerit koostuu omasta mielestäni ehdottomasti seuraavista täytteistä:

  • Pihvi, tässä tapauksessa käytetty nyhtökaurapihvi. Tavallinen jauhelihapihvi toimii myös täydellisesti.
  • Halloum-juusto
  • Sulatejuusto
  • Salaatti
  • Tomaatti
  • Paistettu sipuli
  • Maustelisukkeet; ketsuppi, sinappi ja hampparimajoneesi
Burgerin täytteitä
Halloum-juusto on uusi suosikkini hamppareissa

Burgerien valmistus on äärimmäisen nopeaa hommaa. Valmistus ei vaadi kuin muutamien ruoka-aineiden paiston, kuten halloumjuuston, sipulin ja pihvin sekä hampparisämpylän lämmittämisen. Halutessaan sämpylän voi korvata vaikka ruisleivällä ja pihvin esimerkiksi kanalla. Burgereiden kanssa voi tarjota vaikka ranskalaisia tai bataattiranskiksia. Variaatioita on monia.

Edullista ja sopii tarjottavaksi lähes jokaiseen tilanteeseen

Hampparibuffet on hyvä valinta lähes jokaiseen hetkeen tai tilanteeseen. Lastenjuhliin sopii mainiosti esimerkiksi minihampparit ja mielestäni itsetehdyt burgerit kuuluvat kesän grillijuhlien ehdottomiin ykköstarjottaviin. Burgeribuffet on myös aika edullinen tarjoiluidea ja vaihtoehtoisia täytteitä on rajaton määrä. Siitä syystä se onkin loistava idea kaikenlaisiin illanistujaisiin.

Burgerit kuuluivat tarjoilupöytään myös silloin, kun järjestettiin Ruuhkisten kesken helppo brunssi. Meitä oli seitsemän aikuista ja seitsemän lasta ja silloin todellakin nopeus ja helppous olivat avainsanat, joilla yhteisen aamupäivän tarjoilut loihdittiin kasaan.

Tietenkään joka päivä ei voi syödä burgereita lounaaksi, vaikka se nopeaa ja helppoa onkin. Mutta välillä voi herkutella ja ottaa rennomman asenteen lounaan valmistuksessa ja vetää vaikka burgereita, jos siltä tuntuu.

Ruuhkavuosien reseptit
Kuva: Toni Forssell • Vaatteet YO ZEN

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös