iltasatuja tytoille

Iltasatuja tytöille – prinsessoja, keijukaisia, poneja ja haltijattaria

Iltasatuja tytöille – prinsessoja, keijukaisia, poneja ja haltijattaria

Tässä Iltasatuja tytöille -artikkelissa esitellään Aurinko Kustannukselta, Bazarilta, Tammelta ja Egmontilta saatuja kirjoja.

Tässä artikkelissa esittelemme ihania iltasatuja tytöille. Olemme valinneet ihania prinsessa-, keiju- ja haltijataraiheisia satukirjoja, jotka sopivat vaikka illalla luettavaksi. Tyttömäiset kirjat sopivat toki ihan kenelle vaan näistä aiheista kiinnostuneille, sukupuolesta riippumatta!

Stefanie Dahle: Lumoavaa, Mansikkahaltijatar (2016)

Aurinko Kustannus

iltasatuja tytoille

Kirja sisältää neljä lyhyttä satua, joissa seikkailee pieni Mansikkahaltijatar-tyttö. Tarinoissa on sopivasta taikaa, luontoa ja jännitystä. Kirjan teksti on yhdistelmä kirjaimia ja sanoja korvaavia pieniä kuvia. Kuvien avulla lapsi voi osallistua tekstin lukemiseen yhdessä aikuisen kanssa. Se voi herättää lapsen kiinnostuksen kirjoitettuun kieleen. Lapsen voi antaa osallistua lukemiseen antamalla hänen sanoa tekstin lomassa olevia kuvia, jolloin se luo kokemusta yhdessä lukemisesta ja lapsesta aktiivisena toimijana lukuhetkessä. Kirja sopii hyvin myös lukemaan opettelevalle eskarilaiselle tai ekaluokkalaiselle, sillä tekstiä on vähän ja kaikki on kirjoitettu isoilla tikkukirjaimilla.

Kirjassa on värikkäät ja täyteläiset kuvat ja niissä näkyy paljon kauniita kukkia, nurmikkoa ja metsän eläimiä. Lyhyet tarinat ehtii lukea läpi muutamassa minuutissa.

Sanna Isto & Eppu Nuotio & Sari Airola: Typy-sarja (2017-2018)

Bazar

iltasatuja tytoille

Typy-sarjan kahdessa kirjassa Typy-tyttö seikkailee kahden ilkikurisen ja touhukkaan olennon kanssa. Kelju Keiju ja Paukutteleva Peikko saavat paljon harmia aikaiseksi lyhyessä ajassa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Olivatko olennot mielikuvitusta vai todellisia? Kirja sopii erityisen hyvin sellaisille lapsille, joilla on vilkas mielikuvitus ja jotka ehkä keksivät iltaisin sängyn alle mörköjä ja muita pelottavia asioita. Kirjan kautta pelkoja, mielikuvitusta ja todellisuutta voi käsitellä yhdessä lapsen kanssa.

Isokokoisessa kirjassa on kauniit ja näyttävät kuvat. Niissä on hauskalla tavalla yhdistetty mustavalko- ja värikuvia. Kuvat pääsevät hienosti oikeuksiinsa suurilla sivuilla. Myös yksityiskohtia löytyy jonkin verran ja niitä on hauska ihmetellä yhdessä lapsen kanssa. Itse tarinan lukemiseen menee aikaa noin viisi minuuttia.

Disney Frozen: Tarinoiden taikamaailma (2019)

Tammi

iltasatuja tytoille

Kirjasta löytyy viisi itsenäistä Fozen-aiheista tarinaa. Ensimmäinen tarina Huurteinen seikkailu perustuu Frozen-elokuvaan. Ehkä tuttuuden takia tämä tarina oli 4-vuotiaan tyttöni ehdoton lempitarina. Muissa tarinoissa muun muassa käydään Peikkolaaksossa auttamassa Pikkukiveä, järjestetään prinsessa Annalle yllätysjuhlat, selvitetään onko peikkoja oikeasti olemassa sekä tutustumaan Arendelin aaveeseen. Kaikissa tarinoissa seikkailevat tutut hahmot tuttuine luonteenpiirteineen ja ominaisuuksineen.

Yhden sadun lukemiseen menee aikaa noin kymmenen minuuttia. Kirjassa on paljon kuvia ja niiden avulla on helppo seurata satujen juonikuvoita. Näin ollen lapsi voi viihtyä kirjan parissa ihan itsekseenkin, vaikka ei vielä osaisi lukea. Tarinoiden taikamaailma on ehdoton kirja lukuisille Frozen-faneille.

My Little Pony: Paras ponilukemisto (2019)

Egmont

iltasatuja tytoille

Kirjasta löytyy viisi erilaista ja itsenäistä ponitarinaa. Ne kertovat ponien elämästä, vaikeuksista, ystävyydestä ja erilaisista luonteenpiirteistä. Mukana on aina myös taikuutta ja outoja asioita, jotka oleellisesti kuuluvat My Little Ponyjen maailmaan. Tuttua ja taattua My Little Pony -kamaa siis luvassa kaikille ponifaneille.

Yhden sadun lukuaika on noin 15 minuuttia. Kirjassa on siis melko paljon luettavaa. Kuvia on paljon, ja ne ovat värikkäitä ja selkeitä. Ponit ovat kuvissa ilmeikkäitä ja kuvitus seuraa hyvin tarkasti itse tarinaa. Siksi lapsi saattaa viihtyä kirjan parissa itsekseenkin kuvia katsellen, vaikkei vielä osaisi itse lukea tekstiä.

Lue lisää:

Tunnekirja lapsille – opeta lapselle tunteiden käsittelyä kirjojen avulla

Finnlines kokemuksia – rahtilaivalla lasten kanssa

Ruuhkavuodet – Neljä vinkkiä, joilla vältät lomastressiä

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös