finnlines kokemuksia

Finnlines kokemuksia – rahti-matkustajalaivalla lasten kanssa

Finnlines kokemuksia – rahti-matkustajalaivalla lasten kanssa

Tämä Finnlines kokemuksia -artikkeli on tehty yhteistyössä Finnlinesin kanssa.

Pääsimme perheeni kanssa matkustamaan Helsingistä Travemundeen ja takaisin rahti-matkustajalaivan kyydissä. Ennakkoajatukseni yhdistetyistä rahti- ja matkustajalaivoista olivat vähän epäileväiset. Onkohan siellä mitään järkevää tekemistä lasten kanssa vai tuleekohan aika pitkäksi? Minua myös vähän peloteltiin siitä, että pitkällä matkalla Travemundeen voi olla tuulista ja laiva saattaa keinua. Minä ja lapset olemme taipuvaisia meripahoinvointiin, joten ajatus hieman kauhistutti.

Nyt kun reissu on takanapäin, voin ilokseni todeta, että kaikki epäilykset ja pelot olivat aiheettomia. Voin lämpimästi suositella rahtilaivalla matkustamista myös lapsiperheille!

Finnlines kokemuksia: rahtilaivan hytit

Täytyy myöntää, että olemme niitä pihistelijöitä, jotka ottavat laivamatkoilla sen halvimman hytin jostain autokannen alta. Finnlines tarjosi meille menomatkalla upean LUX-hytin ja paluumatkalla vielä upeamman Suiten. Voi olla, että ehdimme tällä reissulla nyt tottua liian hyvälle, eikä paluuta vanhaan enää ole.

lux-hytti
Lapset olivat välittömästi innoissaan LUX-hytistä. Hytissä oli parisänky, vuodesohva ja yläsänky. Toisesta ikkunasta näki keulaan ja toisesta laivan sivulle. Hytin hintaan sisältyy myös kuohuviiniä ja suklaakuorrutettuja vaahtokarkkeja.
rahtilaiva hytin ikkuna
Hytin ikkunalauta oli lapsille mieluisa leikkipaikka ja kyllä siinä itsekin tuli istuttua ja maisemia katsottua.

Paluumatkalla hyttimme oli niin ihana, että viihdyimme siellä melkein koko matkan ajan. Voi olla että reissuväsymyskin vaikutti kotimatkalla, mutta oli ihana lojua koko perheen voimin kylki kyljessä ja vaan katsella telkkaria.

finnlines kokemuksia
Neljän hengen sviitissä oli kuvassa näkyvä parisänky sekä toisella puolella kuvan ulkopuolella mukava vuodesohva. Ikkunoita oli peräti neljä kappaletta, yksi niistä vessassa. Sviittiin kuuluu myös kuohuviiniä, käsintehtyjä belgialaisia suklaakonvehteja, juomaliput, kosmetiikkatuotteita ja minibaarin juomat. Meille oli jätetty myös karkkia ja lapsille puuhapaketit. Melkein liian hyvää ollakseen totta!

Tekemistä laivalla

Laivan palvelut olivat meidän perheelle todella hyvät ja riittävät.

Lapset viihtyivät hyvin laivan leikkihuoneessa, jossa paras juttu oli pallomeri ja sen liukumäki. Myös isommat lapset oli huomioitu pöytäfudiksella ja pleikkaripeleillä.

finnlines kokemuksia
Pallomeren liukumäki oli mukavan vauhdikas.
finnlines kokemuksia
Leikkihuone oli siisti ja kompakti. Seinän takana oli myös pelejä vähän isommillekin lapsille.

Aamusta iltaan sai myös veloituksetta käyttää saunaosastoa, josta löytyi myös poreamme. Naisten ja miesten puolet olivat erikseen, joten koko perheemme ei päässyt yhdessä saunomaan ja kylpemään. Toisaalta oli kiva kun ei tarvinnut pukea uikkareita päälle. Poreammeen vesi ei ollut mitenkään superkuumaa, mutta saunassa saattoi sitten käydä lämmittelemässä.

Hytin televisiosta näkyi koko matkan ajan Suomen kanavat, joten ennen illallista oli kiva laittaa lapsille Pikku kakkonen pyörimään.

Itse kävin myös muutaman kerran tekemässä treenin laivan salilla, jonne on 15 vuoden ikäraja. Sali oli pieni ja kompakti, ja siellä kyllä sai hyvin hien pintaan.

finnlines kokemuksia
Soutulaitetta veivatessa tai juoksumatolla puurtaessa oli kiva katsella merimaisemaa. Cardio-laitteiden lisäksi löytyi muun muassa puolapuut, käsipainoja, jumppapallo ja penkkejä.

Myös hierontaan olisi ollut mahdollista päästä, mutta tätä vaihtoehtoa emme tällä kertaa kokeilleet.

Laivalla olevaa nettiä pystyi käyttämään ainoastaan lisämaksusta. Hinnat tuntuivat hieman kalliilta (1 h 7 €, 3 h 20 € ja 12 h 35 €), joten pysyttelimme suosiolla hyvin pitkälti ilman nettiä. Toki Suomen puolella saattoi käyttää omaa mobiilidataa ilman lisämaksuja ja rajoitteita.

Ruokailu laivalla

Ehkä kaikkein parasta koko laivamatkalla oli kuitenkin ruoka. Ateriat olivat tarjolla perinteisestä laivan seisovasta pöydästä. Valikoima oli todella monipuolinen, kuten kuvistakin näkee. Omasta mielestä hyvä ruoka oli ehkä reissun parhaita Finnlines kokemuksia.

finnlines kokemuksia
Brunssilla ja illallisella oli monipuolinen valikoimia kylmiä ja lämpimiä ruokia.
finnlines kokemuksia
Eikä tietenkään unohdeta jälkiruokia!
finnlines kokemuksia
Näitä on jo nyt ikävä!

Meille oli varattu ateriapaketti, johon kuului menomatkalla ensimmäisenä iltana illallinen ja toisena päivänä aamupala, lounas ja illallinen. Paluumatkalla saimme nauttia kaksi aamupalaa, lounaan ja illallisen.

Yhdistetty aamupala/brunssi/lounas oli tarjolla klo 9:30-13. Tällä aterialla oli mahdollista käydä kahteen kertaan, joten teimme niin, että kävimme heti klo 9:30 syömässä aamupalan ja klo 12:30 aikaan vielä lounaan. Klo 11 jälkeen aamupalaa täydennettiin lämpimällä ruoalla. Illallinen oli tarjolla klo 18:30 alkaen.

Meille aikuisille riitti hyvin nämä kolme ateriaa, vaikka normaalisti syönkin ainakin neljä kertaa päivässä. Lapsille piti kyllä lounaan ja illallisen välillä antaa jotain välipalaa. Meillä oli vähän eväitä mukana, mutta kahvilasta olisi myös saanut pientä purtavaa.

Onko tiedossa matkapahoinvointia?

Pahimmat pelkoni näyttivät tulevan toteen siinä vaiheessa kun olimme irtautuneet Helsingin maaperältä ja lähteneet kohti Travemundea. Noin puoli tuntia meni normaalisti, mutta sen jälkeen alkoi keinuminen. Kaiken järjen mukaan emme olleet ehtineet vielä edes kunnon avomerelle ja keinuminen jo alkoi!

Seurailin keinumista jonkin aikaa ja päätin käydä kysymässä, onko olemassa mitään matkapahoinvointilääkettä itselle ja lapsille. Kuulemma ei ollut, ne olisi itse pitänyt hoitaa jo ennen matkaanlähtöä. Minulle myös selvitettiin ystävällisesti, että pahoinvointilääkettä ei voida antaa matkustajille, sillä niillä voi olla vahvoja sivuvaikutuksia. Mutta hyvä uutinen kuitenkin oli, että keinumisen luvattiin päättyvän pian, kunhan pääsisimme suojaiseen paikkaan.

Näin tosiaan tapahtui, eikä keinuminen loppujen lopuksi kestänyt kuin ehkä puoli tuntia. Siinä ajassa ei kellekään ehtinyt tulla edes paha olo. Loppumatka olikin sitten tasaista kyytiä, eikä meripahoinvoinnista ollut tietoakaan!

Myös takaisintulomatkalla meno oli tasaista ja vakaata. Yöllä ehkä vähän keinutti, mutta sekään ei aiheuttanut kellekään pahoinvointia.

lähtö helsingistä
Satamasta lähdettäessä huomasi, että kyseessä on rahtilaiva eikä matkustajalaiva.

Autolla laivaan

Satamaan tullessa autoilijoille oli todella hyvät ja selkeät opasteet. Check innissä ei muuta tarvinnut kuin näyttää passit ja matka jatkui autojonon perään. Samalla sai mukaan hytti- ja ateriakortit sekä kaikki tarvittava info. Laivaan lastaus tapahtui aina minuutilleen silloin kun oli ilmoitettu.

Paluumatkalla laiva lähti satamasta klo 03 keskellä yötä. Laivaan onneksi pääsi jo aiemmin, sillä lastaus alkoi kello 23. Se ei ollut mikään paras aika lasten kanssa, mutta olimme järjestäneet lähtöpäiväksi kivaa ohjelmaa ja kulutimme kaupungilla mahdollisimman myöhään aikaa. Lopulta oli pakko luovuttaa ja lapset nukahtivatkin nopeasti autoon. Satamassa meidät huomioitiin ihanasti ja pääsimme lasten takia ohituskaistalle ja ensimmäisten joukossa sisään laivaan. Autosta oli lyhyt matka kantaa nukkuvat ja unenpöpperöiset lapset hyttiin jatkamaan unia.

Auton ajaminen omalle paikalleen laivaan ja laivasta ulos ei ollut kovin hankalaa. Paikan päällä oli paljon henkilökuntaa ohjaamassa ja näyttämässä mihin pitää ajaa. Homma toimi selvästi kokemuksella.

rahtilaivalla kontit

Kiitos vielä Finnlinesille upeasta kokemuksesta! Myöhemmin julkaisen vielä tarkemmin siitä, mitä puuhasimme viikon ajan Saksassa ja Tanskan puolella tällä reissulla.

Jos mielit lähteä vastaavanlaiselle matkalle, tarkista aikataulut ja tarjoukset.

*******************************

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös