perussuomalaisia nimia

Perussuomalaisia nimiä – Jotain rajaa nimille

Perussuomalaisia nimiä – Jotain rajaa nimille

Perussuomalaisia nimiä tarkasteltaessa on hyvä suunnata katse myös Perussuomalaiset-puolueeseen, johon liittyy puolueena edelleen tietynlainen stigma, mikä tarkoittaa sitä, että moni suomalainen ei kerro avoimesti kannattavansa heitä.

Mutta miten perussuomalaisiin nimiin suhtaudutaan? Muuttuvatko Herra Hakkaraisen pastillit perussuomalaisittain Teuvo Hakkaraisen pastilleiksi, onko Hjallis perussuomalaisittain Hallis (Hallo-Aho) ja millaisia nimiä perussuomalaisten kansanedustajilla yleensäkin on?

perussuomalaisia-nimia
Jotain rajaa nimille. (Kuva: Matti Matikainen)

Perussuomalaisten kansanedustajien etunimet

Päätimme ottaa selvää perussuomalaisten kansanedustajien etunimistä, joten tässä lyhyt listaus.

Perussuomalaisia naisten nimiä:

 • Arja
 • Jenna
 • Kaisa
 • Leena
 • Lulu
 • Mari
 • Minna
 • Riikka
 • Ritva
 • Sanna

Mitä perussuomalaisiin naisten nimiin tulee, niin ainoa hieman erikoinen nimi saattanee olla Lulu. Tarkempi katselmus kertookin, että Suomessa Lulu-nimeä on ehdotettu vain 184 naiselle, kun esimerkiksi Ahmed-nimeä on ehdotettu 1099 naiselle ja 3685 miehelle. Lulu on siis hyvin epäperussuomalainen nimi, kun taas muut löytyvät suomalaisten naisten nimistä.

Perussuomalaisia miesten nimiä:

 • Ano
 • Ari
 • Jani
 • Jari
 • Jouni
 • Juha
 • Juho
 • Jukka
 • Jussi
 • Mauri
 • Mika
 • Mikko
 • Olli
 • Rami
 • Sakari
 • Sami
 • Sebastian
 • Sheikki
 • Toimi
 • Tom
 • Veijo
 • Veikko
 • Vilhelm
 • Ville

Perussuomalaisten mieskansanedustajien etunimistä löytyneekin sitten jo useampia harvinaisuuksia. Esimerkiksi Ano-nimeä on ehdotettu Suomessa vain 280 poikalapselle ja Toimi-nimeä vuoden 1960 jälkeen vain yhteensä 115 miehelle (sitä ennen 2716 poikalapselle).

Vaikka Toimi-nimeä ei enää niin usein kuule huudettavan ikkunasta (”Toimi, ruoka on valmista!”), niin sitä kuulee edelleen arjessa ikkunoiden ja seinien läpi mutta pienellä etukirjaimella (”toimi nyt saat**** kaukosäädin!”).

Perussuomalaiset-nimet-jussi
Aluksi oli suo, kuokka ja Jussi. Sen jälkeen noin 25 000 suomalaista on saanut nimekseen Jussi.

Vilhelm on jo hyvin turvallinen (perus)suomalaisen miehen etunimi, sillä sitä on ehdotettu vuosien saatossa yli 23 000 pojalle. Täysin omassa luokassaan on Sheikki-etunimi, jota Väestöliiton nimipalvelusta ei tunnu löytyvän laisinkaan. Kun Heikki-nimen on Suomessa puolestaan saanut yli 86 000 miestä, niin kenties Sheikki Laakso jossakin vaiheessa taittaa nimensä entistä perussuomalaisempaan muottiin Heikki S. Laakso.

Seuraavaksi tarkastelemme kenties Vihreiden kansanedustajien nimiä, ja millainen liitos heillä on aidosti luontoon ja tällä hetkellä niin suosittuihin ja trendikkäisiin luontonimiin.

Lue myös:

Artikkelikuva: 1.9.2018 Lahti, Puolueneuvostonkokous. 
Kuva: Matti Matikainen. VerkkomediaPS FLICKR.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös