kiukkuinen lapsi

Kiukkuinen lapsi – onko sinunkin lapsesi toiminut joskus näin?

Kiukkuinen lapsi – onko sinunkin lapsesi toiminut joskus näin?

Vaikka vanhemmuus on ihanaa, niin aina se ei ole kovin helppoa. Kiukkuinen lapsi ja erimielisyydet ovat varsinkin pienten lasten kanssa arkipäivää. Kokosimme hulvattoman kuvasarjan tilanteista, joissa lapsi heittäytyy maahan – syystä tai toisesta – eikä suostu liikkumaan.

Vastaavanlaisia tilanteita on varmaankin jokainen 1-3-vuotiaan vanhempi kokenut. Tarjoamme samalla vertaistukea, sillä kuten huomaat, et ole ainut!

kiukkuinen lapsi
Petra Paanen otti selfien marketissa hänen lapsensa ollessa kolmen vuoden ikäinen. ”Lapsen harmistuksesta selvittiin hetki makaamalla. Lapsi on hiljainen mielenosoittaja ja makasi vain paikallaan kun ei saanut jotain kaupasta. Tilanne oli ohi reilussa viidessä minuutissa.”
kiukkuinen lapsi
Tiia Eveliina kertoo: ”Olimme tulossa kaupasta ja lapsi ei olisi halunnut lähteä kotiin, vaan takaisin kauppaan. Kun kieltäydyin lähtemästä takaisin, niin lapsi heittäytyi maahan eikä suostunut liikkumaan. Menin vähän kauemmas niin kyllä se sitten nousi ja tuli juosten perään.”
kiukkuinen lapsi
Tilanne: Lapsi näki hyllyssä porolelun ja päätti haluta oman poron. Suuttui, kun äidin mielestä poro ei ole sopiva lemmikki kerrostaloasuntoon. Heittäytyy lattialle ja huutaa reilun tunnin ajan. Ratkaisu: Äiti uhkaa lähettää mummulle kuvan kiukuttelusta, jonka jälkeen tilanne normalisoitui.
kiukkuinen lapsi
Emma Siekkinen kertoo tilanteesta reilun 2-vuotiaan lapsensa kanssa. ”Tilanne alkoi siitä, kun en kaupasta ostanut jotakin mitä lapsi olisi halunnut. Jätin sitten tuohon makaamaan ja lähdin kävelemään poispäin. Kiltisti se perässä kipitti huutokonsertin kera, kun tajusi, etten ole antamassa periksi.”
kiukkuinen lapsi
Kuvassa on 2,5-vuotias lapsi, jonka äiti kertoo: ”Kaupasta autolle mennessä lapsi näki autokärryn ja halusi sen. Sanoin, ettei oteta, koska ollaan valmiit ja menossa jo autolle. Lapsi heittäytyi kärryjen viereen huutamaan. Annoin huutaa aikansa kehottaen jatkamaan huutamista mielummin autossa. Lopulta auttoi se, kun sanoin että parkkihalli on vaarallinen paikka maata, kun autoja liikkuu, että joko hän nousee ylös tai mun on pakko kantaa hänet pois siitä. Noin 20 minuuttia kesti ja sovussa lähdimme lopulta autolle. Lapseni on tosi taitava tunteiden sanottamiselle ja sitä auttaa semmonen ”mä ymmärrän, että sua nyt suututtaa mutta tässä ei nyt voi maata, kun autoja liikkuu ja on vaarallista”.
kiukkuinen lapsi prismassa
Tässä kuvassa on Laura Jetsu-Jokisen lapsen versio maahan heittäytymisestä.
kiukkuinen lapsi
Heidi Raaterova-Salo kertoo: ”Tässä tilanteessa ollemme kävelemässä leikkipuistosta kotiin. Opettelemme, että aina pysähdytään suojatien eteen tarkistamaan tuleeko autoja. Tytär on innostunut asiasta ”turhankin” paljon, ja haluaa kävellä edestakaisin useita kertoja suojatien yli. Päästiin hieman eteenpäin käveltyä ja halusi lähteä takaisin ylittämään tietä. Se ei ollut enää vaihtoehto, ja tästä syystä lapsi heittäytyi maahan huutamaan. Hetken aikaa odottelin, josko olisi noussut omin jaloin, ja tullut luokse. Sitä ei tapahtunut. Menin tyttäreni luokse, ja keskustelimme, ettei saa turhaan ylitellä autotietä, se ei ole leikkipaikka. Hetki meni, rauhoittui ja päästiin jatkamaan matkaa kotiin.”
kiukkuinen lapsi
2-vuotiaan pojan äiti kertoo, että heittäytymistilanne johtui siitä, ettei lapsi halunnut mennä kotiin syömään. Tilanne raukesi rauhallisella jutustelulla.
kiukkuinen lapsi
Tässä Inga Auerin lapsen tyylinäyte.
kiukkuinen lapsi
Jenna Helle kertoo, että kuvan tilanteeseen johti tapahtumasarja, jossa kauppareissulla ollut Masi 1 v 11 kk ei olisi halunnut palata takaisin kotiin. Vanhemmat yrittivät ensin keskustelun voimin saada Masia ylös ja vähän nostamaan kävelemään, mutta hän ei vaan kävellyt. Loppujen lopuksi Masi kannettiin kotiin, lapsi hyvillä mielin onneksi.
lapsi makaa lattialla
Kasandra Sipi kertoo 3,5-vuotiaan lapsensa rankasta kokemuksesta: ”Meillä on koko talon remontti menossa ja olimme K-raudassa valitsemassa uutta mattoa keittiöön ja vessaan. Sehän on ihan liian tylsää 3,5-vuotiaalle, joten hän aloitti armottoman kiukuttelun ja loppujen lopuksi heittäytyi lattialle x-asentoon ja kieltäytyi liikkumasta mihinkään.”
kiukkukohtaus
Kati Laitinen kertoo tästä kerrostalon rappukäytävässä otetusta kuvasta: ”Kuvassa on Mimosa (1,5 v), joka heittäytyi lattialle, koska ei halunnut kävellä eikä istua rattaissa. Hän nukahti lopulta kuvan asentoon lattialle, josta hänet kannettiin kotiin nukkumaan.”
kiukkuinen lapsi lattialla
Reeta Pöystin kuvassa Ahti 1,5-vuotta osoittaa mieltään. Hän kävi äitinsä kanssa tilaamassa ruokaa mukaan ja sitten pitsasta innostunut herra Ahti Seppo Olavi kuuli ne pahimmat sanat mitä äiti voi sanoa: ”Nyt pitää odottaa”. Tilanteesta selvittiin lopulta perinteisesti kävelemällä autoon toisessa kädessä pitsalaatikot ja toisessa kädessä surffilautatyyliin roikkuva huutava lapsi. Protip: Jos vastaavassa tilanteessa sattuu olemaan sateinen päivä, saat hyvän kyykkytreenin vielä parkkipaikalla nostellessasi lapsen pudonneita kumppareita metrin välein matkaan.
kiukkuinen lapsi
Lattialla makaa 1v 9 kk ikäinen lapsi. Hän oli äitinsä kanssa ostoksilla. Aikansa maattuaan ja äidin hävittyä hyllyjen taakse lapsi lopulta taapersi perässä niin kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan.
kiukkukohtaus
Sanja Niskasen vajaa 3-vuotias Lucas-poika heittäytyi lattialle. Sanjan mukaan vastaavanlaisista tilanteista pääsee helpoiten eteenpäin keksimällä jonkin toisen mielenkiinnon kohteen.
kiukkuinen metsässä
2-vuotias Bea oli mummon kanssa metsässä, jolloin yllätti perinteinen nälkäkiukku. Äidin mukaan lapsen heittäytymisen voi aiheuttaa hyvinkin pieni asia. Tästä tilanteesta selvittiin eväiden syömisellä.
väsynyt lapsi
Minna Bouchtin lapsi täytti juuri 18 vuotta. Kuvassa lapsi oli 2,5-vuotias. Äidin mukaan lapsi on lopettanut jo hyvän aikaa sitten maahan heittäytymiset, sillä kiukuttelut hoituvat tätä nykyä sanallisella tasolla.

Lue lisää:

Älä tee tätä yleistä virhettä lapsesi kanssa – Vaikeuttaa lapsen motorista kehitystä

Lapsen kaverisynttärit – Kalliit lahjat tuovat paineita

Välimeren risteily kokemuksia – Mitä maksoi viikko Oasis Of The Seas laivassa?

Lapsen ylipaino yleistyy – vanhemmat kaipaavat kasvurauhaa lapsille

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös