yhden kattilan pasta

Helppoa ja nopeaa ruokaa: yhden kattilan pasta

Helppoa ja nopeaa ruokaa: yhden kattilan pasta

Yhden kattilan pasta on todellista ruuhkavuosiruokaa. Ruoka valmistuu nopeasti, eikä se vaadi paljoa keskittymistä. Myöskään tiskiä ei tule paljoa. Ainoa tärkeä asia on huolehtia siitä, että nestettä on juuri sopiva määrä, jottei ruoka pala pohjaan.

Yhden kattilan pastan idea on yksinkertainen. Kaikki pasta-aineet laitetaan yhteen ja samaan kattilaan, jossa ainekset kypsyvät ja hautuvat samanaikaisesti. Pastasta vapautuu keittämisen aikana tärkkelystä, josta syntyy muiden ainesten kanssa pehmeä ja maukas kastike.

250 grammaa pastaa vaatii mukaan kattilaan 7,5 dl vettä. Tämä on hyvä pohja neljän hengen ruokailuun. Kattilaan lisätään muut ainekset ja annetaan kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia vähän väliä sekoittaen. Kattila otetaan pois liedeltä kun nestettä on jäljellä noin kaksi senttiä. Pastan annetaan saostua vielä viiden minuutin ajan, jolloin pasta kypsyy loppuun ja kastikkeen rakenne paranee. Lopuksi ruoan voi viimeistellä yrteillä ja juustoraasteella.

Lainasin kirjastosta Sabrina Fauda-Rolen kirjan Yhden kattilan pasta (2017, Atena). Kokeilimme kirjasta Chorizo, maissi, paprika -pastan. Tosin maissista emme niin paljoa välitä, joten korvasimme sen hieman isommalla määrällä sipulia ja muutenkin vähän muokkasin reseptiä omaan makuuni sopivammaksi.

yhden kattilan pasta

Yhden kattilan chorizo-pasta

Ainekset:
250 g farfalle-pastaa
2 punaista suippopaprikaa
100 g chorizoa
vihreä chilipaprika
3 tomaattia
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
puolikas ruukku korianteria
2 rkl oliiviöljyä
7,5 dl vettä
Mausteiksi esim. suolaa, pippuria, chiliä/cayennepippuria

Ohje:
Pilko paprikat, tomaatit, sipulit ja korianteri. Viipaloi chorizo. Laita ainekset kattilaan ainesluettelon mukaisessa järjestyksessä. Anna kiehua keskilämmöllä ilman kantta 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoiluun voit lisätä juustoraastetta.

yhden kattilan pasta
Kaikki ainekset yhteen kattilaan. Lisäsin mausteet vasta vähän myöhemmin, kun keitokset kypsyessä niitä oli aikaa lisäillä.
yhden kattilan pasta
Pasta alkaa olla valmista. Muista sekoitella!
yhden kattilan pasta
Hyvää ruokahalua!

Lue lisää:

Tuorepuuro – Kiireisen aamun pelastaja

Pinaattikeitto – 15 minuutin pikaohje

Uunifetapasta – Yliväsyneen äidin pelastus

Ruuhkikset esittäytyvät ja yhteistyömahdollisuudet

ruuhkavuosien reseptit
Kuva: Toni Forssell • Vaatteet: YO ZEN

Yhteistyö Ruuhkisten kanssa

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä. Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen anna@lapsennimi.com ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin. Sivustomme tavoitti vuonna 2018 lähes miljoona uniikkia lukijaa. Sivustomme mediakortti löytyy tästä. Lisää yhteistyömahdollisuuksista voit lukea tästä.

2018 lukuja: Uniikit lukijat 946 283 • Sivunäytöt 2 919 039.

p.s. Meitä saa kutsua myös tutustumaan ravintoloihin, sillä näissä ruuhkavuosissa se jos mikä antaa meille virtaa. Sometamme mielellämme ravintoloista eri kanavissa.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös