valimeren risteily kokemuksia

Välimeren risteily kokemuksia – Mitä maksoi viikko Oasis Of The Seas laivassa?

Välimeren risteily kokemuksia – Lue jutusta mitä lukijat kysyivät risteilystä

Risteilyt on ostettu normaaleilla hinnoilla Risteilykeskuksesta. Juomapaketit ja nettiyhteydet sponsored by Risteilykeskus ja Royal Caribbean.

Tämän Välimeren risteily kokemuksia -artikkelin kuvissa on yhteistyössä saatuja vaatteita kumppaneina Prisma, Change Lingerie, Lumoan, Heidi A. Design ja Slipstop. Meikit: Lily Lolo.

Vastaan jutussa lukijoiden ja someseuraajien kysymyksiin Välimeren risteily kokemuksiin liittyen. Kysymykset on jaoteltu aihealueisiin ja jokaisen alla on siihen liittyviä kuvia matkalta.

välimeren risteily kokemuksia oasis of the seas
Laivan kannella.
prisma lastenvaatteet risteilylla
Pikkuneiti 8kk viihtyi hyvin laivalla. Vaatteet Prisma.
valimeren risteily kokemuksia
Aikuisille on oma rauhallinen allasalue. Bikinit Change Lingerie, hattu Prisma.
valimeren risteily kokemuksia 2019
Oasis Of The Seas on rakennettu Suomessa.

Vuosi sitten päätimme lähteä kartuttamaan Välimeren risteily kokemuksia

Toukokuun 2019 lopulla oli kauan odotettu matka ja pääsimme kartuttamaan Välimeren risteily kokemuksia 10 hengen voimin. Vanhempani veivät meidät ja veljeni lapsineen Välimeren risteilylle. Varasimme matkat vuosi sitten ja tässä on laskettu kuukausia tähän reissuun. Pääsimme toistamiseen upealle Oasis of The Seas laivalle. Ensimmäisen kerran olimme tällä laivalla Karibian risteilyllä vuonna 2016.

Matkat kannattaa varata ajoissa varsinkin jos on isompi porukka liikkeellä.

Ensimmäisellä kerralla tällä laivalla kaikki oli uutta ja ihmeellistä, nyt jo tiesimme mitä odottaa. Royal Caribbeanin Oasis Of The Seas ei pettänyt tälläkään kertaa. Kaikki oli täydellistä palvelusta ruokaan ja aktiviteetteihin.

Kysyin Instagramissa seuraajilta mitä he haluaisivat tietää tällaisesta matkasta ja kysymyksiä tuli kivasti. Vastaukset löytyy tästä jutusta hinnoista siisteystasoon ja moniin muihin hyviin kysymyksiin.

Espanja, Ranska ja Italia reitin varrella

Oasis Of The Seas laivan 2019 kesän reitti oli Barcelona – Palma De Mallorca – Marseille – La Spezia (Firenze & Pisa) – Civitavecchia (Rooma) – Napoli – Meripäivä – Barcelona.

Päivät sujuivat lasten ehdoilla ja itselleni reissun suurinta antia oli mennä valmiiseen pöytään nauttimaan hyvästä ruoasta. Karibian risteilyyn verrattuna ehdotonta plussaa oli aikaero tai se, ettei sitä oikeastaan ollut. Olimme heti oikeassa rytmissä, eikä lasten kanssa tarvinnut haahuilla laivalla keskellä yötä.

Lukijoiden kysymyksiä – Välimeren risteily kokemuksia

Nämä asiat kiinnostavat lukijoita. Vastaukset koskevat tätä Oasis Of The Seas laivan reittiä ja kyseistä risteilyä.

Lukijoiden kysymyksiä lasten ohjelmasta

Onko ohjelmaa myös pienille lapsille vai vain isommille?
Ohjelmaa on kaikenikäisille aamusta iltaan. Adventure Ocean® ja nuorten klubit tarjoavat hauskaa lomaohjelmaa seitsemälle eri ikäryhmälle alkaen 6kk iästä. Aluksella järjestetään esimerkiksi urheiluturnauksia, teemabileitä ja paljon muuta.

Sopiiko risteily hyvin vilkkaille lapsille ja minkälaisia leikkipaikkoja löytyy?
Meillä on kaksi erittäin vilkasta poikaa ja kyllä sopii. Isompi halusi pelata fudista serkkunsa kanssa joka päivä ja tietysti vauhti oli kova lasten allasalueella. Sisäleikkipaikassa touhusi innoissaan etenkin nelivuotiaamme sekä 8kk ikäinen vauva. Pelihuoneet oli kivoja kaiken ikäisistä. Seinäkiipeilyä ja surffisimulaattoria löytyy myös. Boardwalkin karusellissa käytiin päivittäin ja hippaa leikittiin siellä sun täällä.

heidi a design mekko
Leikkipaikassa viihtyy myös vauvat. Mekko Heidi A. Design, leggarit Lumoan.
valimeren risteily kokemuksia
Leikkihommia altaalla. Shortsit Prisma, tossut Slipstop.
nivea aurinkosuojat
Lasten värikäs allas-alue on kiva. Bikinit Change Lingerie, muut vaatteet Prisma, tossut Slipstop.
oasis of the seas karuselli
Boardwalkin karuselli. Pikkuherran juhlavaatteet Prisma.
valimeren risteily kokemuksia
Välimeren risteily kokemuksia hakemassa.
valimeren risteily kokemuksia
Poikien suosikkipaikka oli jalkapallokenttä. Vaatteet Prisma.
kokemuksia valimeren risteilylta
Boardwalkin viihdykkeitä. Vaatteet Prisma.

Lukijoiden kysymyksiä risteilyn rytmistä ja pysähdyksistä

Monessako satamassa risteilijä pysähtyy?
Viidessä kohteessa. Barcelona on lähtö- ja paluupaikka. Meripäiviä on yksi.

Mikä on pisin yhtäjaksoinen laivamatka risteilyn aikana?
Perjantaista illansuusta sunnuntaiaamuun, jolloin risteily loppui.

Kauan on aikaa jokaisessa kohteessa olla maissa?
Aikaa on yleensä satamassa aamusta iltapäivään tai iltaan. Esimerkiksi Napolista oli 11h kestoisia retkiä Pompeijiin, Sorrentoon ja Caprille.

Miten siellä saa ajan kulumaan ja miten pääsee pois jos meinaa tulla hulluksi?
Oikeastaan haaste on ettei ehdi kokea kaikkea tarjontaa. Laiva on viisi kokonaista päivää satamassa, joten halutessaan voi olla maissa koko päivän. Me kyllä viihdytään laivalla pääosa risteilystä. Maissa käytiin kolme kertaa muutaman tunnin verran, Napolissa olimme maissa viisi tuntia. Voisimme helposti olla ainakin pari viikkoa tällä laivalla.

Kuinka pitkät matkat pitää kulkea kohteissa keskustaan?
Vaihtelee satamakohtaisesti. Osa on ihan ytimessä ja osaan on pidempi matka. Marseille oli esimerkiksi vajaan puolen tunnin päässä. Monista kohteista on retkiä pidemmälle esim. Pisa, Firenze ja Rooma on noin 100 km päässä.

valimeren risteily kokemuksia
Laiva saapuu satamaan.
valimeren risteily kokemuksia
Lavastettu tilanne, oikeasti kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa ei löhöillä.

Lukijoiden kysymyksiä siisteydestä ja hyteistä

Onko siisteystaso hyvä?
Erittäin hyvä. Jokaisella on oma hyttisiivooja, joka käy hytit läpi päivittäin useamman kerran. Hän petaa sängyt ja laittaa esimerkiksi vuodesohvan lapsille valmiiksi joka ilta illallisen aikaan. Hän myös taiteilee lasten iloksi erilaisia hahmoja pyyhkeistä. Lapset odottavat aina innolla, mitä hytistä tällä kertaa löytyy. Ravintoloiden ovella tarjotaan käsidesiä ja julkisia tiloja puunataan koko ajan.

Onko hytit tilavia?
Sisähytit ovat 13-17 m². Meillä oli parvekehytti. Siinä on oma parveke merinäköalalla. Voit itse valita haluatko kaksi erillistä vuodetta vai queen-size parivuoteen. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, taulu-TV, puhelin, kylpyhuone suihkulla, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja.  Joihinkin hytteihin mahtuu 4 henkeä. Hytin koko: 16-19 m², parveke 3,5-5 m². Junior sviitti on 21-28 m², parveke 6-8 m². Upea Royal Loft sviitti on 152 m², parveke 82 m²

Kuinka iso perhe mahtuu hyttiin?
Perhehyttiin mahtuu kuusi henkilöä. Nyt meillä oli normaali parvekehytti, joka on tarkoitettu maksimissaan neljälle. Yksi lapsista oli laitettu vanhempieni hyttiin. Tosin mahduimme kaikki viisi kyllä samaan hyttiin nukkumaan. Isommille ryhmille kannattaa kysyä vaihtoehtoja suoraan Risteilykeskuksesta. He näkevät heti esimerkiksi perhehyttien tilanteen eri laivoissa. Suurimpiin perhehytteihin joillain varustamoilla mahtuu jopa 12 henkeä.

Onko hytit parempia, kuin tavallisella suomilaivalla?
kaikissa hyteissä on tosi hyvät parisängyt eli sillä tavalla poikkeavat suomilaivoista. Telkut löytyy myös. Sisustus on ainakin tällä laivalla kiva ja pinnat siistissä kunnossa.

oasis of the seas parvekehytti 8718
Parvekehytti 8718 näyttää tältä.
royal caribbean kokemuksia
Joka ilta hytissä odotti uusi pyyhehahmo.
valimeren risteilylla
Jumppahetki parvekkeella Mallorcalla. Mekko Prisma, leggarit Lumoan.

Lukijoiden kysymyksiä ruoasta

Onko ruoka hyvää?
Ruoka on meidän kahden Royal Caribbean varustamon risteilyn kokemuksella erittäin hyvää. Olen kasvissyöjä, joka syö joskus kalaa eli myös tällaiselle ruokavammaiselle löytyy todella laajasti vaihtoehtoja. Päivisin söimme Windjammer Cafen buffassa ja iltaisin istuvan illallisen American Icon Grill pääravintolassa kannella 3.

Jäin koukkuun juustokuorrutettuun leivän sisään valmistettuun sipulikeittoon, jota tilasin melkein joka ilta. Saisinpa sitä nytkin. Meillä oli vakiotarjoilijat, jotka tiesivät jo valmiiksi mitä haluamme juoda sekä syödä ja palvelu oli loistavaa.

Aamiaisen söimme kerran buffassa ja kerran Solarium Cafessa, muuten nautimme aamiaista American Icon Grillissä. Oli ihana syödä aamiaista valkoisilta pöytäliinoilta ja kauniisti katettuna. Tajusimme vasta loppuvaiheessa kysyä pöytävarausta Solarium Cafen illalliselle, mutta sinne emme saaneet pöytää. Erikoisravintoloita emme käyttäneet.

Onko lähiruokaa ja miten erikoisruokavaliot on otettu huomioon?
Vegaanit, kasvissyöjät ja gluteenittomat otettu hyvin huomioon. Valikoima on ylipäänsä laaja. Lähiruoasta en osaa sanoa.

Minkälaisia ravintoloita laivassa 0n?
Kaikilla laivoilla on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita. Keittiömestari ja kokit ovat koostaneet menut, jotka perustuvat ensiluokkaiseen ruoanvalmistustaitoon ja parhaimpiin raaka-aineisiin. Ravintolatarjonnasta löydät esimerkiksi:

 • Korkeatasoisia á la carte -ravintoloita – pääravintolan sekä useita erikoisravintoloita
 • Pienempiä ravintoloita ja buffet-ravintoloita sekä ulkona että sisällä. Nämä ravintolat tarjoavat ruokaa kaikkialta maailmasta
 • Pizza- ja pikaruokaravintoloita
 • Kahviloita ja jäätelöbaareja
 • Huonepalvelua ympäri vuorokauden
 • Pikkupurtavaa kahvilasta myös yöaikaan
valimeren risteily kokemuksia
Royal Pomenaden Sorrentosta sai hyvää Pizzaa ja tapaksia.
icon grill dinner oasis of the seas
Illallinen nautittiin kiireettömästi American Icon Grillissä.
kokemuksia valimeren risteilyn ruoasta
Windjammerin buffan jälkkäreitä.
valimeren risteily buffet
Ruoka oli hyvää ja monipuolista.
valimeren risteilylla lasten kanssa
Lounas merimaisemia ihastellen.
valimeren risteily kokemuksia
Viimeisenä päivänä oli tarjolla tällaista kakkua.

Lukijoiden kysymyksiä palvelusta ja viihteestä

Onko palvelu hyvää?
Palvelu on loistavaa ja pitkistä työpäivistä huolimatta ihmiset tuntuvat viihtyvän työssään. Välillä on suorastaan iloisen riehakas tunnelma esimerkiksi lounasbuffan ovella musiikin soidessa. Jokaisella risteilyllä tarjoilu- ja keittiöhenkilökuntaa kiitetään tanssien ja taputtaen ja heillä on hyvä meininki.

Ero on kyllä valtava jöröttäviin pohjoismaalaisiin verrattuna. Henkilökunnalle maksetaan myös bonuksia palautteen mukaan, joten jokainen pistää parastaan. Vaikka itse olisi hieman äkäisellä tuulella niin laivan henksu saa hymyn huulille kyllä.

Millaista ohjelmatarjontaa laivalla on?

 • Broadway-henkisiä musikaaleja, revyy-esityksiä sekä West End -näytöksiä
 • Elävää musiikkia
 • Koomikkoja ja taikureita
 • Baareissa on lisäksi laulu- ja tanssiesityksiä, muusikoita ja viihdetaiteilijoita, jotka viihdyttävät vieraita jazzilla, pop-musiikilla, taikuudella, Stand Up -komiikalla
 • Samppanjabaareja, cocktail-baareja, sportti-baareja, robottibaari
 • Elokuvateatteri
 • Jääshow
 • Erilaisia kilpailuja ja visailuja
 • Kasino
 • Aqua Theater – vesishow (Oasis-luokan laivoilla)
valimeren risteily kokemuksia
Aqua Theater ja kiipeilyseinä sijaitsevat laivan takaosassa.

Lukijoiden kysymyksiä hinnoista

Minkä hintainen risteily on ja mitä se kattaa?
Meitä oli 5 aikuista ja 5 lasta. Kokonaishinta oli 9.569€ ja meillä oli kamppisale -35% aikuisilta sekä lapsilta maksettiin vain verot ja satamamaksut. Perhealennuksena tuli myös 1000€.

Nämä tarjoukset olivat toukokuun loppuun voimassa. Kesäsesonkina hinnat ovat korkeammat. Lapsihinta oli toukokuussa vain 177,87 €/hlö kun kesäkuussa se on 5D hytissä 1.242,92 €/hlö. Meillä oli parvekehytit merinäköalalla.

Hintaan sisältyy all inclusive ruoat vuorokauden ympäri sekä risteily ohjelmineen. Juomapaketit ja nettiyhteydet maksavat extraa. Juomia kannattaa ostaa yksittäin riippuen omasta kulutuksen tasosta. Tässä tietoa juomapaketeista.

Mikä on minimihinta tällaiselle risteilylle?
Oasiksella hinnat ovat olleet hieman korkeammat kuin Välimeren risteilyillä ylipäätään. Viikon risteilyjä Välimerellä voi saada n. 600 €/hlö hintaan mutta paljon vaikuttaa laiva sekä ajankohta.

Mitkä teidän perheen osalta kokonaiskulut olivat matkasta?
Matkassa 2 aikuista, 2 lasta ja 1 sylilapsi
– Lennot Hki-Barcelona-Hki noin 800€
– Yksi yö Hotel Gaudi Barcelona (4hh) + aamiaiset 230€
– Taksit kohteessa noin 120€
– Viikon risteily neljän hengen parvekehytissä 3.727€ + viides lapsi vanhempieni hytissä 177,87 €/hlö (kaikilta lapsilta laskutettiin pelkät verot+satamamaksut 177,87 €/hlö)
– Marseillen kuljetus ja turistikierros 70€
– Napolissa Pompejin omatoiminen retki taksi 4 tunniksi (8 hlö) 200€
– Sisäänpääsyliput ovelta Pompeji 15€/aikuinen = 30€ (lapset ilmaiseksi)
– Välipalat ja ruoat lennoilla, Barcelonassa ja Napolissa noin 250€
– Royal Caribbeanin valokuvaajan ottamat 6 kuvaa digimuodossa 118€
Yhteensä 5723€

valimeren risteilylla kokemuksia
Aurinko nousee Välimerellä.
valimeren risteily
Sinistä Prismaa päällä sinisellä Välimerellä.
lumoan mekot
Sinistäkin sinisempi Välimeri ja Lumoanin samisteluasut.

Muut kysymykset – Välimeren risteily kokemuksia

Onko lääkäripalveluja? Entä miten toimitaan hätätapauksissa jos vaikka umpilisäke tulehtuu?
Laivassa on lääkäri. Vakavammissa tapauksissa kuljetetaan helikopterilla lähimpään sairaalaan. 

Mikä on risteilyn ikäjakauma ja keski-ikä?
Ikäjakauma on lapsiperheistä vanhuksiin. Myös teinejä näkyi jonkin verran. Lapsiperheiden määrä on kapteenin mukaan nousussa. Muita pohjoismaalaisia oli enemmän, suomalaisia tuli vastaan vain pari.

Risteilykeskus vielä vastasi täydentävästi näin: Tähän vaikuttaa risteilyvarustamo, risteilyn pituus ja ajankohta. Välimerellä kesäkuukausina on todella paljon lapsiperheitä ja keski-ikä on 45v tienoilla, kun kyseessä on viikon risteily. Karibian lyhyemmillä risteilyillä keski-ikä menee helposti monilla varustamoilla alle 40v.

Mikä on erikoisinta laivalla?
Omasta mielestäni erikoisin ja samalla myös ihanin paikka on laivan keskellä sijaitseva Central Park. Siellä on yli 12.000 oikeaa kasvia ja lintuja. On ihanaa, että laivassa on tuollainen vehreä keidas. Siellä on yleensä tosi rauhallinen tunnelma. Siellä on erikoisravintoloita ja kahvila.

Mikä oli suurin pettymys tai harmituksen aihe?
Norjalaiset turistit, jotka yrittivät pölliä meidän aurinkotuolit kannella. Oikeasti laivasta ei ole mitään valitettavaa. Mahtava reissu kaiken kaikkiaan ja asettaa vaatimustason aika korkealle matkailun osalta.

valimeren risteily kokemuksia
Central Parkissa on yli 12.000 oikeaa kasvia.
central park oasis of the seas laiva
Vehreä Central park on ihana keidas.
central park oasis of the seas
Vaatteet Prisma, tossut Slipstop.
central park baari
Central Parkin baarissa.
oasis of the seas central park kokemuksia
Central Park ja Prisman turkoosi kesämekko.
prisma vauvanvaatteet
Hymytyttö poseeraa Prisman asussa.

Mistä risteilyt kannattaa varata?

Risteilyjä voi toki varata suoraan varustamolta, mutta itse arvostan suomalaista asiakaspalvelua. Hinta ja kampanjat ovat samat, joten tavallaan saat extrana suomalaisen asiakaspalvelun samaan hintaan, kuin ostamalla suoraan varustamolta. Me olemme nyt ostaneet risteilyjä muutamaan otteeseen Risteilykeskuksesta ja voin suositella lämpimästi heidän palvelujaan.

Risteilykeskus on osa vuonna 1992 perustettua Travel Specialist Group Oy:tä, joka on vakiintunut, yksityisessä omistuksessa oleva suomalainen matkanjärjestäjä. Risteilykeskuksen nettisivuilta voi selata tarjontaa ja heidän somekanavia seuraamalla saa ajantasaista tietoa tarjouksista. Vaarana on tosin jatkuva risteilykuume, sillä kuvista ja videoista inspiroituu jatkuvasti intoilemaan risteilyistä eri merillä.

Risteilykeskuksen toiminta-ajatuksena on tarjota kansainvälisiä risteilyjä suomalaisilla markkinoilla ”kaikki yhdestä osoitteesta” -periaatteella. Risteilyt ovat varattavissa helposti Risteilykeskuksen nettisivujen varausjärjestelmästä tai asiakaspalvelun risteilyasiantuntijoilta. Yrityksen henkilökunnalla on pitkä ja kattava kokemus kansainvälisistä risteilyistä, joten he osaavat tarjota lapsiperheille juuri heille sopivia risteilyvarustamoita ja mikä tärkeintä, oikeita laivoja kultakin varustamolta.

Risteilyvarauksista ei peritä Risteilykeskuksella asiakaspalvelumaksuja, joten risteilyt saa varattua Risteilykeskuksen kautta samaan hintaan, tai jopa edullisemmin, kuin esimerkiksi eri varustamoiden omilta nettisivuilta. Risteilykeskuksen hintatakuu takaa, että risteilyn saa aina Suomen markkinoiden parhaaseen hintaan. Yrityksen yhteistyökumppaneita ovat kansainväliset risteilyvarustamot kaikilla maailman merillä ja sisävesillä, joten voit varata Risteilykeskuksen kautta lähes minkä tahansa risteilyn, mistä päin maailmaa tahansa. Risteilykeskus on Suomen suurin yksittäisten kansainvälisten risteilyjen myyjä.

Risteilykeskus on Finnair Plus sekä Norwegian Reward kanta-asiakasohjelmien kumppani. Ansaitset Finnair Plus -pisteitä tai vaihtoehtoisesti CashPoints -pisteitä risteilyistäsi kun varaat Risteilykeskuksesta.

Tutustu tästä Risteilykeskuksen Royal Caribbean tarjontaan. Jäikö joku askarruttamaan vielä? Laita ihmeessä kysymyksesi blogin kommenttiosioon? Kerro myös minkälaisia Välimeren risteily kokemuksia sinulla on.

Muut tämän Välimeren risteilyn artikkelit

Oasis Of The Seas lasten allasalue
Marseille kokemuksia
(Tulossa)
Viehättävä La Spezia Italiassa
Pompeji lasten kanssa (
Tulossa)

Lue myös Risteilykeskus kokemuksia – Upouusi MSC Seaside vei Karibialle

Karibian risteily lasten kanssa – Unelmaloma lapsille ja vanhemmille

delux-retkiperhe_matkablogiTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös