Berliini lasten kanssa – tekemistä koko perheelle!

Berliini lasten kanssa – tekemistä koko perheelle!

Olimme sateisessa Berliinissä joulun alla 2018. Berliini lasten kanssa tarjosi perinteiset joulutorit sekä muutaman mukavan sisäaktiviteetin ja muun nähtävyyden.

Suosittelen ehdottomasti katsastamaan Combi Ticketsien hinnat, jos Berliinissä haluaa käydä katsomassa maksullisia nähtävyyksiä. Tällä hetkellä aikuisen viiden nähtävyyden yhdistelmälippu näyttäisi maksavan 32 euroa. Esimerkiksi ovelta ostettaessa liput Madame Tussaudin vahakabinettiin maksaisivat jo 25 euroa. Me kävimme Legoland Discovery Centressä, Madame Tussaudilla, Little Big Cityssä ja AquaDom & Sea Lifessä. Kaikki nämä olivat oikein mieleisiä 3- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa. Berlin Dungeonin jätimme väliin, sillä epäilimme, että se olisi ollut liian pelottava lapsille.

Legoland Discovery Centre Berlin

Berliinissä on sisätiloissa sijaitseva Legolandin leikki- ja tutkimusalue, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Tutkittavaa ja tekemistä oli todella paljon ja me vietimme paikassa aikaa monta tuntia kunnes nälkä ajoi meidät eteenpäin. Pienempien lasten makuun oli Dublo-alue, jossa sai rakennella erilaisilla teema-alueille. Isommille oli pienempiä Legoja ja paljon erilaisia toiminnallisia paikkoja, joissa saattoi leikkiä ja ihmetellä.

berliini lasten kanssa

Legolandissa oli paljon erilaisia leikkipaikkoja kuten tämä ”lasersädetunneli”.
berliini lasten kanssa
Legoista sai rakentaa auton ja testata radalla sen nopeutta.

Little Big City

Little Big City on pienoismallimaailma, joka käsittelee pääasiassa Berliinin historiaa. Pienoismalleissa oli käsitelty myös rankkoja aiheita sotiin ja holokaustiin liittyen. Aikuisille nämä aiheet avautuivat, mutta 3- ja 5-vuotiaat lähinnä vain vilkaisivat ja menivät eteenpäin. Ihan hyvä juttu, sillä mielestäni näin pienten lasten ei edes tarvitse ymmärtää tai tietää tällaisista asioista. Yläkouluikäisen kanssa Little Big Cityssä voisi pitää opettavaisen historiantunnin, tai sitten ihan vaan ihmetellä pienoismallien yksityiskohtia.

Madame Tussauds Berlin

Yksi hauskimmista Berliinin kokemuksistamme oli Madame Tussaudin vahakabinetti. Lapset toki eivät tunteneet kabinetin hahmoja, mutta heille riitti ihmeteltävää ihan vaan kun nuket näyttivät ihmisiltä. Nuket oli aseteltu niin, että niissä saattoi ottaa hauskoja kuvia ja osassa oli jotain toiminnallisuutta ja rekvisiittaakin. Suosittelen käymään ihan kaikenikäisten lasten kanssa tai pelkästään aikuisten kesken.

Luonnontieteellinen museo

Berliinin luonnontieteellisessä museossa halusimme käydä erityisesti dinosaurusnäyttelyn takia. Meillä 5-vuotias on ollut jo pidemmän aikaa hyvin kiinnostunut dinosauruksista, joten tämä oli erityisesti hänen toivepaikkansa. Toki museossa oli paljon muutakin nähtävää, niin paljon ettei ihan kaikkea edes voinut katsoa läpi kovin tarkasti. Tosi kiva paikka pientenkin lasten kanssa ja ylipäätään jos on kiinnostunut luonnosta ja eläimistä.

Joulutorit

Olen kerran aiemminkin ollut joulukuussa Berliinissä ja siihen aikaan vuodesta ehdoton juttu on käydä joulutorilla juomassa Gluhweinit eli glögit. Muista, että mukeista maksetaan pantit ja ne saa takaisin kun palauttaa mukin mille tahansa kojulle. Ihanaa, ettei missään ollut kertakäyttöastioita! Me itse asiassa tienasimme muutama kymmentä euroa, kun muutamat turistit jättivät ohikulkiessaan glögimukinsa pöydällemme, ja kävimme ne sitten palauttamassa kun emme oikeita omistajia enää löytäneet.

Ilta-aikaan torit olivat todella ruuhkaisia, mutta päivällä oli paremmin tilaa. Joulutorilla voi glöginjuonnin lisäksi ihastella ja ostaa käsitöitä, herkkuja ja muita torituotteita. Illalla oli myös esityksiä ja päivällä kävimme maailmanpyörässä ja lapset karusellissakin.

Tropical Islands

Teimme päiväretken 60 kilometrin päässä Berliinistä sijaitsevaan Tropical Islandsiin. Paikan päälle pääsi kätevästi bussikyydeillä. Kyseessä on valtava kuplahalli, jonka sisällä on keinotekoinen tropiikki. Paikan päällä voi myös yöpyä, joko tavallisissa hotellihuoneissa tai sitten teltassa!

Lapsille löytyi vaikka minkälaisia vesiliukumäkiä, mutta ne ovat mielestäni parempia ehkä kouluikäisille tai vanhemmille. Meidän lapset palelivat, sillä vesi tuntui aika viileältä. Lisäksi lapset eivät uskaltaneet edes mennä katsomaan liukumäkiä, kun rakennelman päältä tuli satunnaisesti iso kasa vettä päälle. Ihan hauska juttu, mutta meidän lapsissa se aiheutti vain paniikin.

Eniten meidän mieleen oli lopulta sauna ja spa -osasto, vaikka se taisi olla suunnattu enemmän aikuisille. Sauna ja spa -osastolle oli erilliset pääsymaksut ja siellä saunottiin ja lilluttiin poreammeessa alastomina miehet ja naiset sekaisin. Se oli itselleni ja myös lapsille pieni kulttuurishokki, kun on tottunut siihen, että alastomana tilat on jaettu erikseen miehille ja naisille. Siellä kuitenkin oli lämmintä saunoissa ja poreammeissa, joten vietimme siellä enimmän ajan.

Lapsille mieluinen paikka oli myös kuivalla maalla iso leikkipaikka, jossa he kuluttivat päivän viimeiset energiat.

Tropical Islandsiin voi tulla hyvin koko päiväksi, sillä ruokapaikoissa on paljon valinnanvaraa. Jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin.

Minusta ehkä omituisinta oli se, että ihmiset makoilivat keinotekoisella hiekkarannalla keinotekoisen ”meren” eli uima-altaan äärellä, makoilivat aurinkotuoleissa, siemailivat drinkkejä ja ikään kuin ottivat aurinkoa, vaikka aurinkoa ei ollut. Itselleni päivävisiitti riitti varsin hyvin, en ehkä viihtyisi sen pidempään. Mutta vesipedoille ja tekemistä kaipaaville Tropical Islands on käymisen arvoinen paikka!

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

Lue lisää Annan matkablogia.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös