la spezia lasten kanssa

Viehättävä La Spezia Italiassa

Välimeren risteily päivä 4 – Viehättävä La Spezia Italiassa

Tämän La Spezia -artikkelin kuvissa on yhteistyössä saatuja vaatteita kumppaneina miehen asussa Prisma ja naisväen kukkamekot Me&i, vauvan kengät ViolamaxRisteilyt on ostettu normaaleilla hinnoilla Risteilykeskuksesta. Juomapaketit ja nettiyhteydet sponsored by Risteilykeskus ja Royal Caribbean. 

meandi vaatteet delux-retkiperhe

prisma miestenvaatteet

Välimeren risteily Oasis Of The Seas 2019 reitti

Välimeren risteily alkaa olla puolivälissä ja vuorossa oli neljäs kohde La Spezia Italiassa. Oasis Of The Seas aluksen reitti kulkee seuraavasti Barcelona – Palma De Mallorca – Marseille – La Spezia (Firenze & Pisa) – Civitavecchia (Rooma) – Napoli – Meripäivä – Barcelona.

La Spezia on aito italialainen pikkukaupunki

La Spezia sijaitsee Italiassa Ligurian alueella ja Ligurianmereen kuuluvalla La Spezian lahden rannalla. La Speziassa oli vajaa 100 000 vakituista asukasta vuonna 2017. Kooltaan se on noin 51 neliökilometriä. La Spezia on aito italialainen kaupunki, josta on hyvä yhteydet mm. Cinque Terreen ja Portovenereen.

la spezia kokemuksia

la spezia kokemuksia

taloja la speziassa

kampaamo la speziassa

patsas la speziassa

la speziassa lapsen kanssa

La Spezia on sataman välittömässä läheisyydessä

Viime yönä ukkosti ja aamulla laivan lipuessa satamaan oli ilma pilvinen sekä sateinen. Pilvet kuitenkin väistyivät puolen päivän aikaan ja päätimme lähteä tutustumaan kaupunkiin. Suuri osa risteilymatkustajista suuntaa tässä satamassa Firenzeen ja Pisaan. Matkaa sinne on kuitenkin lähes 100 km suuntaansa eli lasten kanssa emme jaksaneet lähteä istumaan autossa kolmea tuntia.

Muutaman pysähdyksen kokemuksella Välimerellä itse satamat eivät ole kovin idyllisiä toisin kuin Karibialla. La Speziakaan ei tehnyt poikkeusta ja näkymät laivasta olivat melko karut kontteineen. Kuitenkin vain muutaman minuutin bussimatkan päässä meitä odotti todella viihtyisä ja siisti kaupunki.

Usein satamasta on pidempi matka läheisimpään kaupunkiin, mutta tässä kohteessa kaupunki oli välittömästi sataman vieressä. Plussaa oli ilmainen bussikuljetus satama-alueelta ulos. Esimerkiksi Marseillessa bussi keskustan tuntumaan vajaan puolen tunnin ajomatkan päähän maksoi 20€/henkilö. Viiden aikuisen osalta 100€ busseista on aika paljon.

la spezian rantakadulla

la spezia ligurian lahti

la spezia rantakatu

italian la spezia

ruusupensaita la speziassa

meandi vaatteet

kukkia italiassa

appelsiinipuita la speziassa

Kauniita rakennuksia ja appelsiinipuita

Mitä sitten La Speziasta jäi päällimmäisenä mieleen? Appelsiinipuut reunustivat katuja, vanhat talot olivat kauniita ja palmukuja värikkäine kukkaistutuksineen viihtyisä. Leikkipuistokin löytyi palmukujan päästä. Ilma oli ihanteellinen pikku kävelylle. Merellä on kummallisen rauhoittava vaikutus lapsiin. Muuten vauhdikas joukkio istui pitkään vanhan ankkurin päällä tuijotellen merelle.

Pyörimme kolmisen tuntia La Speziassa kahden nuorimman lapsemme kanssa ja istahdimme hetkeksi aistimaan italialaista tunnelmaa ravintolaan. Italialaista jäätelöä kannattaa tietysti maistaa Italian maan kamaralla. Esikoinen lähti serkkujensa kanssa jo aiemmin laivaan uimaan. Välimeren risteilyssä isommalla porukalla on kyllä se mahtavaa, kun jokainen voi tehdä mitä haluaa ja lasten valvomisvuoroja voi jakaa.

lapset tuijottaa merelle

leikkipuisto la speziassa

la spezia ja valimeren risteily

Mitä haluaisit tietää Välimeren risteilystä?

Tässä Välimeren risteily kokemuksia koostepostaus, johon keräsin lukijoiden kysymyksiä mm. hintatasosta, siisteydestä ja aktiviteeteista. Mitä sinä haluaisit tietää Välimeren risteilystä?

Muut tämän Välimeren risteilyn artikkelit:
Oasis Of The Seas lasten allasalue
Marseille kokemuksia (Tulossa)
Pompeji lasten kanssa (Tulossa)

Lue tästä Karibian risteily lasten kanssa

delux-retkiperhe_matkablogiTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös