hotel sveitsi kokemuksia

Hotel Sveitsi -kokemuksia – Täydellinen viihdekeskus lapsiperheelle

Artikkeli sisältää yhteistyössä saatuja vaatteita: MetsolaYozenme&i

Kuvat: Toni Forssell Photography

Yhteistyössä: Hotel Sveitsi

Hotel Sveitsi -kokemuksia Standard Family -huoneessa

Yövyimme Hotel Sveitsin Standard Family -huoneessa neljän hengen voimin. Tässä on meidän Hotel Sveitsi -kokemuksia.  Mukana oli mieheni ja itseni lisäksi lapsista 13-vuotias sekä 1-vuotias.

Huone oli raikas ja tilava, vaikka sinne oli tuotu matkasänky ja lisäsänky. Näkymä oli Hotel Sveitsin sisäpihalle, jossa on terassialue. Hotel Sveitsi avattiin vuoden 2017 syksyllä.

hotel sveitsi

Itse pidin erityisesti hotellin sisustuksesta ja huoneessa käytetystä ihanasta metsäaiheisesta tapetista, joka toikin esiin hienolla tavalla hotellin eettisiä arvoja. Hotel Sveitsi on nimittäin saanut Green Key -palkinnon vuodelle 2019.

tapetti

kannot

Hotel Sveitsi -kokemuksia lähiympäristöstä

Luonto ympäröi Hotel Sveitsiä ja vaikka hotelli sijaitsee kaupungissa, on luontopoluilla sitä lähes mahdoton havaita. Kävin kuopuksen kanssa parikin kertaa kävelemässä hotellin läheisyydessä ja pystyin hyvin kuvittelemaan sinne ihmiset vuonna 1880, kun alue on noussut tietoisuuteen terveellisen ilmastonsa ansiosta.

Nimi Sveitsi on muuten tullut mäkisistä ja jylhistä maisemista. Nykyisin alue on luonnonsuojelukohde. Reiteillä on opasteet ja voi valita, haluaako kävellä ihan 10 kilometrin lenkin vai riittääkö muutama kilometri. Itse kävelin kuopusta työntäen sinne tänne ja lopuksi istuin penkillä ihastellen upeaa maisemaa ja lintujen laulua sateen jälkeen.

Suosittelen pistäytymään edes pienellä pyörähdyksellä noilla ihastuttavilla reiteillä. Lapsetkin saavat juosta ihan vapaasti, koska liikennettä ei lenkkeilijöitä lukuun ottamatta ole.

Jopolla tutustumaan Hyvinkääseen ja Sveitsin maastoon

Jos taas ei halua kävellä, niin Hotel Sveitsi lainaa polkupyöriä ja vuokraa sähköpotkulautoja, joilla pääsee tutustumaan alueeseen. Jopoja on heti hotellin aulassa.

jopot sveitsi

Hotel Sveitsi -kokemuksia ravintoloista: Alku ja Tila

Aamupala kuuluu huoneen hintaan ja se oli monipuolinen. Näin lapsiperhearkea elävänä on niin ihanaa päästä valmiiseen aamiaspöytään ja juoda ainakin kahta eri tuoremehua kahvin lisäksi. Aamiainen kattoi kirjon mysleistä ja puuroista munakkaaseen ja pekoniin. Koko perhe löysi jotain syödäkseen. Myös nuorin, joka rakastaa kroisantteja ja hedelmiä. Niin ja juustoa! Hyvä startti päivälle.

aamiainen

kroisantti

aamulla

Erityismaininta musiikeista, jotka sattuivat olemaan mieluisia minulle ja miehelleni. Taustalla soi mm. Nick Drake ja Damien Rice.

Hotel Sveitsissä on kaksi ravintolaa: Alku ja Tila. Ne sijaitsevat vierekkäin ja ovat viihtyisiä koko perheen ravintoloita.

alku

Illallisen söimme Alku-ravintolassa, josta täytyy mainita heti henkilökunnan sydämellisyys ja lapsiperheen huomioon ottamisen taito. Tunsimme olomme tervetulleiksi ja annankin suuren suosituksen tästä.

alkupala

Jos ei yövy hotellissa, kannattaa käydä silti syömässä Alussa tai Tilassa, sillä ne eivät todellakaan häviä ollenkaan Hyvinkään keskustan ravintoloille.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli sopivasti. Tunnelma oli lämmin ja mukava. Alku ja Tila jakavat saman menun, joten kumpikin on aivan yhtä loistava vaihtoehto.

lohi

pihvi

jälkiruoka

Hotel Sveitsi ja Fit Park

Hotel Sveitsissä toimii myös Fit Park -kuntosali. Kävimme testaamassa sitäkin, tosin nuorin testaaja keskittyi lähinnä vain kahvakuuliin. Salin laitteet olivat kauttaaltaan hyvin laadukkaita ja niillä treenaa niin aloittelija kuin kokeneempikin kuntosalikonkari. Se on myös maksutonta kaikille hotellin asiakkaille.

Salin yhteydessä on myös leikkipaikka, joka on varmasti monen pelastus. Mieheni ja vanhempi tytär kävivät salilla vielä aamullakin, kun me taaperon kanssa lähdimme kärryttelemään Sveitsin poluille.

Hei, ja sali on auki jopa yöllä, jos tulee juuri silloin se fiilis, että juoksumatolle on päästävä. Ohjattu liikuntakaan ei ole pois suljettu, koska sitä saa virtuaalisesti salin yhteydessä olevista tiloista. Sitäkin jopa yöllä.

leikkipaikka

Hotel Sveitsi -kokemuksia: viihdekeskus

Bio Rex

Bio Rex -elokuvateatteri toimii hotellin tiloissa. Sinne pääsee kätevästi sisäkautta, jos ulkona on kylmä tai sataa vettä. On aika ihanaa, kun voi hotellissa ollessaan käydä vaikka leffassa ja mennä sen jälkeen syömään.

Bio Rexin palveluihin kuuluu myös Vauvabio, joten leffailu on mahdollista myös pikkuväen kanssa. Aukiolot löydät täältä.

Super Park

Super Park toimii myös hotellin tiloissa ja sinne pääsee luikahtamaan yhtälailla sisäkautta, aivan kuten Bio Rexiinkin. Myös sadepäivän tekeminen on siis järjestetty, koska Super Parkista löytyy puuhaa koko perheelle.

Meillä suuren suosion saivat liukumäet ja kiipeilykumpu. Taapero oli niissä ihan villinä. Super Park koostuu kahdesta kerroksesta, joista ylimmässä on liukumäet, trampoliinit ja skeittirampit.

vauhti

Super Parkista saa potkulautoja, jos uskaltautuu kokeilemaan ramppeja. Myös sählyä voi pelata, vaikka ihan vaan perheen kesken. Alakerta tarjoilee pelien maailman ja sieltä löytyykin jos jonkinnäköistä peliä, vähän jokaiseen makuun.

pelailua

siskokset

Muutama virtuaalipeli löytyy myös, mutta parhaimpia olivat ehdottomasti pelit, joissa koko perhe voi olla mukana. Super Parkissa voi myös järjestää syntymäpäiväjuhlat! Syntymäpäivähuoneet sijaitsevat alakerrassa ja ovat viehättäviä pikkutiloja.

Erityisen söpöt olivat ovet, joissa lukee sankarin nimi. Menee ehdottomasti korvan taakse, kun aletaan miettimään taaperon synttäreitä tulevaisuudessa.

synttärit

Super Parkin vieressä on Sveitsi Snacks, joka tarjoaa purtavaa, jos nälkä yllättää pelailun tiimellyksessä.

Sveitsin uimala

Sveitsin uimala on yhdistetty Hotel Sveitsiin yhdyskäytävällä. Sinne pääsee ilmaiseksi hotellin asiakkaat ja se onkin mukavaa ajanvietettä, jos perheessä sattuu olemaan vesipetoja.

Allasosasto sisältää yhden matkauintialtaan ja terapia-altaan sekä pari poreallasta. Uimalassa järjestetään myös ohjattua ryhmäliikuntaa, kuten vesijumppaa. Uimalaan kaavaillaan myös saunamaailmaa, joka rakentunee tulevaisuudessa uimalan yläkertaan. Tällä hetkellä yläkerrassa on tilaussaunat.

Ulko-uimala avattiin tänä vuonna 25.5. ja se on auki koko kesän aina elokuun loppuun asti.

Nämä kaikki aktiviteetit ovat siis hotellin tiloissa tai sidottu yhteen yhdyskäytävällä. Kuinka helppoa liikkua paikasta toiseen, eikä hotellista tarvitse edes poistua!

aula

Seikkailu Sveitsi

Tämä ulkoseikkailupuisto on sekä jännittävä, että hauska kokemus kaiken ikäisille. Puistossa on nimittäin myös ihana taaperorata, mutta se oli vielä meidän 1-vuotiaalle liian jännä. Ensi kesänä sitten!

fretku

Tyydyimme siis ihastelemaan, kun mies ja vanhempi tyttö liukuivat ja temppuilivat radoilla. Seikkailu Sveitsissä on 12 eri rataa, joten varmasti löytyy rata jokaisen taidoille. Ryhmille voi kysyä tarjousta ennakkoon, koska siellä voi järjestää niin synttäreitä kuin polttareita.

Pääsimme kokeilemaan korikiipeilyä, jonka saa pyydettäessä juurinkin esimerkiksi polttareihin. Koko puiston ennätys tässä on 30 koria. Mies sai 18 ennen kuin kaatui ja kasa tuntui jo silloin aika korkealta. 13-vuotias veti koreja alleen 21 ja oli kyllä aika korkealla.

Kannattaa siis pyytää tämä, kun Seikkailu Sveitsissä vierailee ja ottaa erityisesti harkintaan, jos suunnittelee polttareita.

korikiipeily

Pitkän liu’un saa myös pyytämällä erikseen. Se kyllä kannattaa ehdottomasti pyytää, koska maisemat ovat aivan mahtavat. Liuku menee yli läheltä kohtaa, jossa ennen oli hyppyrimäki.

Liuku on noin 200m pitkä ja 26m korkea. Vieressä on myös Sveitsin portaat, joissa kunto kohenee. Niissä käykin niin paljon kuntoilijoita, että viereen on tulossa toisetkin portaat. Rata muuten käy myös kuntoilusta ja on vielä tosi kivaa

iso liuku

Hotel Sveitsi näyttäytyi meille lämminhenkisenä ja lapsiystävällisenä hotellina mahtavine viihdykkeineen. Palaamme hotelliin ja sen aktiviteetteihin ehdottomasti toistekin. Tässä oli meidän Hotel Sveitsi -kokemuksia.

freya

Lue myös: Original Sokos Hotel Alexandra kokemuksia

Hotel Sveitsi

Sveitsin uimala

Super Park

Seikkailu Sveitsi

Fit Park

 

 

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös