lapsimessut 2019

Lapsimessut 2019 tulossa 12.-14.4.2019

Lapsimessut 2019 tulossa 12.-14.4.2019

Lapsimessut 2019 -artikkelissa mukana  MetsolaKanto Design, Hicca, Aarrekid, YO ZEN.

Vuosittaiset Lapsimessut Helsingin messukeskuksessa houkuttelevat kymmeniätuhansia kävijöitä joka kevät. Lapsimessut 2019 on avoinna perjantaista sunnuntaihin 12.-14.4.2019 ja Eläinystäväni lauantaista sunnuntaihin 13.-14.4.

Lisäksi samaan aikaan järjestetään maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA, kouluikäisille suunnattu Hupicon ja shoppailumahdollisuuksia tarjoava OutletExpo kaikkina messupäivinä. Kaikkiin tapahtumiin ja teema-alueisiin pääseen yhdellä lipulla!

Lapsiarkea-media kokosi mielenkiintoisia messutärppejä ja esittelee muutamia Lapsimessuille osallistuvia näytteilleasettajia. Lue vinkit ja nähdään messuilla!

Lapsimessut 2019 aukioloajat
pe 12.4.2018 klo 9-18
la 13.4.2018 klo 9-18
su 14.4.2018 klo 9-17
Lisätietoja

Kirja käteen!

Kirja käteen -tempaus järjestetään Lapsimessujen yhteydessä järjestettävässä Hupiconissa. Tarkoituksena on tuoda lukemista esiin mukavana harrastuksena kouluikäisille, sillä vaarana on, että tänä vuonna koulunsa aloittaneista ekaluokkalaisesta joka kymmenes ei tilastojen valossa oppisi peruskoulun aikana lukemaan kunnolla. Kirja käteen -alue on rento keidas, jossa lavalle nousee lasten ja nuorten lempikirjailijoita. Teemat liikkuvat luontevasti kouluikäisten lemppariaiheissa, kuten pelaamisessa, tubetuksessa, omin käsin kyhäilyssä ja aikuiseksi kasvamisessa. Ohjelmalavan vieressä on Lukualue, jolla voi lepäillä ja lueskella.

Liikettä niveliin SuperParkin messuosastolla koko perheelle!

SuperParkista löytyy liikunnallisia aktiviteettejä koko perheelle. Messuosastolla (6a70) voi tustua muun muassa SuperParkin uudistuneisiin synttäreihin, SuperSynttäreihin. Tarjolla myös hauskaa ja tarpeeksi haastavaa temppuilua ja kisailua kaiken ikäisille. Osallistujille luvassa myös palkinto!

Lasten taidelaboratorio

Lapsimessut 2019 tarjoaa elämyksellisen ja innostavan värilaboratorion, jossa tutkitaan värejä oikeita koeputkia ja pipettejä apuna käyttäen. Pajassa tutustutaan värien merkityksiin, ihmisten ja eläinten värinäköön sekä opiskellaan väriteorioita hauskalla tavalla. Paja tarjoaa iloa, oivalluksia, virkistymistä ja inspiroivaa yhdessä tekemistä lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä lapsi- ja perhetyön ammattilaisen ohjauksessa.

Laborantit saavat käyttöönsä laboratoriotakit, sekä tutkimustulosten kirjaamista varten lomakkeet ja muistiinpanovälineet. Ilmoittautuminen Lasten Taidelaboraotorion osastolla. Laboratiot kestävät puoli tuntia ja alkavat perjantaina ja lauantaina klo 10, 12, 15 ja 17 sekä sunnuntaina klo 10, 12 ja 15.

AARREkid
AARREkid: Mountains-mekot

AARREkid

Kotimainen AARREkid tarjoaa lapsille ja aikuisille laadukkaita, kestäviä ja eettisesti valmistettuja vaatteita. Aikaa kestävä design ja tuotteiden korkea laatu ovat peruspilareita. Tuotteet tunnistaa rohkeista ja iloisista printtivalinnoista, mielenkiintoisista materiaaleista ja korkeasta laadusta.

Lastenvaatteiden lisäksi merkiltä löytyy korkealaatuisia, ajattomia ja tyylikkäitä AARRE\woman naistenvaatteita. ”AARRE naisia” yhdistää kiinnostus eettisesti valmistettuihin kotimaisiin brändeihin ja mieltymys mukaviin, mielenkiintoisiin ja monikäyttöisiin vaatteisiin. Mallisto on herättänyt ihastusta monenlaisissa elämäntilanteissa olevissa, eri ikäisissä naisissa – ei pelkästään äideissä.

Eettinen tuotanto on yritykselle ensisijaisen tärkeää. Trikootuotteet valmistetaan omalla ompelimolla Pohjois-Portugalissa, kylpy- ja neuletuotteet lähialueilla sijaitsevilla yhteistyökumppaneilla ja sukkatuotteet valmistetaan Italiassa. Kaikki tuotteet suunnitellaan suomalaisia ja eurooppalaisia tuoteturvallisuusstandardeja noudattaen ja tuotanto on Öko-Tex -sertifioitu. Tuotteissa käytetään orgaanista puuvillaa, tuotannon ylijäämiä ja kierrätettyjä kuituja aina kun se on mahdollista.

AARREkid on mukana Lapsimessuilla unelmoinnista ja kiireessä pysähtymisestä muistuttavalla mallistollaan.. Messuilla mukana on day/dreaming -mallisto, jonka kantava teema on haaveilu ja sille ajan antaminen suorituskeskeisen ja kiireisen elämän keskellä. Toinen messuille nähtävä mallisto on Pastel dreams, joka upottaa syvälle pastellin sävyisiin uniin sademetsän siimekseen. Myös ihastusta herättäneet AARRE\woman tuotteet ovat mukana messuilla. AARREkid löytyy messuilla osastolta 6g48. 

Lumo Stars -aarrejahti

Tacticin messuosastolla (6d50) on ollut joka vuosi huikea valikoima erilaisia pelejä ja leluja. Suloiset Lumo Starsin hahmot koostuvat pohjolan eläinlajeista. Pehmolelusarja perustuu Kati Heljakan lastenkirjaan. Jokaisella hahmolla on oma nimi, nimipäivä ja luonnekuvaus. Tacticin messuosastolla on aiheeseen liittyvä aarrejahti, jossa voi voittaa omakseen huikean määrän Lumo Starsin pehmoleluja.

YO ZEN Urban Classics
Lapsimessuilla julkaistaan YO ZENen uusi Urban Classics -mallisto

YO ZEN

YO ZEN on graafisista klassikoistaan tunnettu suomalainen lifestyle-brändi, jossa yhdistyy urbaani steet-kulttuuri (YO) sekä hillitty tyylikkyys (ZEN). Designfilosofia on, että tuotteet saavat olla aikaan sidottuja ja ”in”, mutta niiden tulee olla niin huolellisesti mietittyjä, että ne kestävät aikaa. Tärkeää on tuotteiden pitkäikäisyys, tinkimättä materiaalien laadusta tai tuotantotapojen eettisyydestä.

Lapsimessuilla julkaistaan YO ZENen täysin uusi Urban Classics -vaatemallisto. Malliston taustalla on brändinkin nimestä löytyvä ajatus urbaanihenkisestä YO:sta ja tasapainoisesta ZENistä. Konseptin taustalla vuorottelevat Tokion elämää sykkivät kadut ja karsittu minimalismi. Urban Classics on ajattomaksi suunniteltu mallisto, joka sopii hyvin yhteen jo olemassa olevien suosikkienkin kanssa. YO ZEN löytyy messuilla osastolta 6f20.

Eläinjooga – Rauhoittumisen taitoja lapsen kanssa

Perjantaina 12.4. klo 12:30-12:50 Neuvola-lavalla Mindfulness-kouluttajat Anne Kuusisto ja Elisa Luomaranta tarjoavat erilaisia rauhoittumisen harjoitteita lapsen kanssa. Opettele lapsen kanssa rauhoittavia liikkeitä ja oman kehon tuntemista. Katso ja kokeile, millaisia eläinjooga-liikkeitä voi tehdä kotona. Lisäksi esitteillä on muutama lapsille sopiva mindfulness-harjoitus.

Kanto Design
Kanto Design: Fanni mekko – Untuvametsä

Kanto Design

Fresh, Unique, Natural eli FUN – tätä kaikkea on Kanto Design. Tavoitteena on tarjota raikkaan trendikkäitä tuotteita, jotka ovat ainutlaatuisia ja mahdollisimman ekologisia. Ainutlaatuisen tuotteista tekevät muun muassa kotimaassa suunnitellut urbaanit ja värikkäät kuosit sekä mielenkiintoiset mallit.

Ekologisuus näkyy materiaalivalinnoissa, joissa käytössä on Öko-Tex ja GOTS sertifioituja trikoita ja repuissa kierrätettävää nahkapaperia. Toteutus tapahtuu hauskalla omalla twistillä ja näin ollen se kiteytetään sanaan FUN.

Kanto Design:in päätuotteita ovat naisten- ja lastenvaatteet, kankaat sekä nahkapaperiset reput ja laukut. Kaikki vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Lapsimessuilla myynnissä on kaikkea lastenvaatteista nahkapaperireppuihin ja osa mallistosta myydään hyvällä alennuksella.

Lapsimessujen ajan käynnissä on myös some-kilpailu. Ota kuva Kanto Design -osastosta Lapsimessuilla, lisää se omalle Instagram-tilillesi tägäten Kanto Design ja voit voittaa vapaavalintaisen tuotteen valikoimasta. Kanto Design löytyy messuilla osastolta 6k10.

Musiikkielämyksiä lapsille ja koko perheelle

Jamkids messuosastolla (6g101) pääsee soittamaan ja laulamaan koko Lapsimessujen ajan klo 9-18:00. Iloinen ja ilmainen musiikkielämys on käynnissä tauotta ja sopii kaiken ikäisille!

Funky Monkey Club -muskari tarjoilee Vekarat-lavalla vauhdikasta pop/rockmusiikkia koko perheelle! Mukaan leikkimään ja tanssimaan pääsee perjantaina 12.4. klo 12-12:20 ja lauantaina 13.4. klo 16:30-16:50.

Soiva Siili Duo esittää oululaista lastenmusiikkia Vekarat-lavalla perjantaina 12.4. klo 14:45-15:15, lauantaina 13.4. klo 12:20-13:00 ja sunnuntaina 14.4. klo 10-10:20. Soiva Siili löytyy myös messuilla osastolta 6k61.

Hicca
Hicca: Box mekko leopardi, leggingsit ja solmupanta leopardi

Hicca

Hicca on suomalainen, vastuullinen lastenvaatemerkki. Tuotteet ovat aina huolella Suomessa suunniteltu ja ammattitaidolla ja eettisesti Euroopassa valmistettu laadukkaista, kestävistä ja myrkyttömistä materiaaleista. Vastuullisuus on yritykselle tärkeää ja iso osa koko konseptia. Tätä periaatetta seurataan läpi koko tuotantoprosessin aina leikkuujätteiden kierrätyksestä lopputuotteiden muovittomaan pakkaamiseen.

You are awesome! -Hicca

Tavoitteena on luoda vaatteita, joissa tuntee olonsa mukavaksi ja voi olla ihan oma itsensä. Hicca-vaatteet on suunniteltu kestämään käyttöä ja aikaa. Lapsimessuilla pääsee tutustumaan kevään uuteen mallistoon ja tekemään löytöjä huipputarjoushinnoin (20% – 50%) kaikista mallistoista! Hicca löytyy messuilla osastolta 6f10, josta löytää myös Hicca-naamareita (rajoitettu määrä).

lapsimessut2019metsola
Spring-summer collection 2019 Metsola

Metsola

Metsola on vuonna 2007 perustettu aikuisten ja lastenvaatteita valmistava suomalainen vaatemerkki. Metsola tunnetaan laadukkaista ja persoonallisista vaatteistaan ja ihanista kuoseista. Vaatteet ovat ekologisia ja eettisesti tehtyjä. Metsola on toiminut inspiraationa monille muille vaatemerkeille.

Suunnittelusta vastaavat Sanna Paakki ja Riina Pulkkinen. Kaikki Metsolan tuotteet valmistetaan Baltian alueella laatuun panostaen. Värivalikoima on kaikenkattava ja värejä löytyykin jokaiseen makuun. Neutraaleista sävyistä räväkkiinkin väriyhdistelmiin.

Metsolan kantava ajatus on tuoda uutta näkökulmaa lastenvaatemarkkinoille; osta vähemmän mutta laadukasta, kestävää ja lähellä tuotettua.

Tänä keväänä mallisto on uudistunut kun maleeratut sävyt ovat tuotu vaatteisiin. Tarjolla onkin mitä ihanempia sävyjä ja vaatteita.

Metsolan suunnittelijat inspiroituvat hulluttelemaan rohkeasti ja se kannattaa. Metsolan löydät messuilta osastolta 6b2

metsola
Panda kids dress Metsola

Lue lisää:

Ruuhkavuodet menossa – Jätän kasvonaamion yöksi kasvoihin

Synnytystarinoita – Raskaushepatoosi mukana raskaudessa

Lapsen peliriippuvuus – tuleva e-urheilija vai syrjäytynyt sosiaalipummi?

Lasten harrastukset – Milloin on oikea aika aloittaa harrastaminen?

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös