lapsimessut kokemuksia 2019

Lapsimessut 2019 kokemuksia – Parhaat messutärpit

Lapsimessut 2019 kokemuksia

Lapsimessut 2019 kokemuksia -artikkeli sisältää yhteistyössä saatuja tuotteita.

Lapsimessut 2019 kokemuksia keräilimme heti perjantaina, jotta ehdimme jakaa teille vinkkejä. Jo perjantaina Messukeskuksessa riitti vilinää. Tässä artikkelissa on Heidin, Janinan, Jennin ja Annan tunnelmia sekä vinkkejä messuilta.

lapsimessut 2019 kokemuksia
Tämä asukokonaisuus syntyi kolmesta eri brändistä. Mekko on Heidi.A.Designin uniikkimalli, leggarit YO ZEN ja Rap-kengät Viola & Max liikkeestä.

Heidin messuvinkit

Lähdin messuille heti aamusta yksin. Aah miten ihanaa olla hetki ihan itsekseen. Seitsemän kuukauden ikäinen Taika tuli isin kanssa myöhemmin seuraksi. Huomenna on tarkoitus mennä koko perheen voimin ja sitten pitääkin vahtia poikien menoa. Oli kivaa käydä moikkaamassa vanhoja upeita yhteistyökumppaneita ja löytää muutama uusi ihanuus. On suuri ilo kertoa suomalaisesta yrittäjyydestä.

Lumoan lumoaa aina

Tyttären syntymän myötä on samisteluasut tulleet rakkaiksi. Erityisen kauniita samisteluasuja löytyy Lumoanilta. Lumoanin osastolla oli ihana tunnelma ja upeita vaatteita jälleen kerran. Nämä meidän lilat Lotta Blueberry Moment mekot ovat aivan superihanat! Niiden tarinakin iskee täysillä ”Yöttömät yöt, kukkaloisto, lämmin tuulenvire ja paljaat varpaat. Lotta vie sinut seikkailuihin, joissa huominen on vasta huomenna.” Lumoanin samisteluasut löytyy myös Taikan nimiäiset artikkelista.

lumoan osasto lapsimessut 2019 kokemuksia
Lumoanin osasto
lumoan samisteluvaatteet
Lumoan Lotta Blueberry Moment eli mustikkamekot samisteluasuina.

Heidi.A.Design – Suomalaista italialaiseen tyyliin

Tämä suomalainen Heidi.A.Design yritys sai alkunsa Italiassa ja uniikkikappaleissa näkyy vahvasti Italia. Yrittäjä Heidi Ahlbom kertoi, kuinka sunnuntaisin Italiassa lapset puetaan kauniisti ja mennään puistoihin syömään jäätelöä. Taikalla on tuulahdus tätä tunnelmaa päällään artikkelin ekassa kuvassa. Uusi mallisto on täynnä värejä ja yksivärisiä ihania vaatteita on helppo yhdistellä myös printtikuoseihin. Heidi tekee käsityönä kaikki tuotteet itse ateljeessaan Raumalla. Menkää ihmeessä tutustumaan tähän hurmaavaan brändiin.

heidi a design lapsimessuilla

Minisun vitamiinit

Meidän perheessä käytetään päivittäin monia vitamiineja. Perhemme sairastaakin harvinaisen vähän ja jos tauti iskee, menee se yleensä ohi ennen kuin se ehtii kunnolla edes alkaa. Mittautan säännöllisesti verikokein omia vitamiini- ja rasvahappotasoja, jolloin tiedän todellisen tilanteen. Samaa tulen toteuttamaan lasten kanssa myös heidän kasvaessa. He ovat syöneet vauvasta saakka säännöllisesti Relan maitohappobakteereita ja Minisunin monivitamiineja. Lapset pyytävät itse joka päivä vitskut. Messuilla on laajasti esillä Vermanin vitamiineja lapsille. Maitohappobakteeri lapselle kannattaa ottaa ympärivuotiseen käyttöön.

minisun
Hyvinvointia lapsille.

Ensiaskelkengät – Viola & Max

Hämeenlinnalainen perheyritys Viola & Max tarjoaa laajasti kenkiin ja vaatteisiin liittyviä laatumerkkejä. Lapsimessuilla tutustuin heidän osastolla erityisesti pienten lasten kenkiin ja Taika-tyttären ensimmäiset oikeat kengät ovat ihanat vihreät Rap-merkkiset kengät.

On hyvin tärkeää valita lapselle oikeanlaiset kengät. Se millaiset kengät valitset lapsellesi vaikuttaa osaltaan siihen onko lapsellasi aikuisena selkä- tai lonkkavaivoja. Valinnat näkyvät usein vasta monen vuoden tai jopa monen kymmenen vuoden jälkeen. Lapsi ei välttämättä tarvitse monia kenkiä. Ostamalla yhdet laadukkaat, ergonomiset ja hyvin suojatut kengät pärjää mainiosti.

kengat vauvalle
Laadukkaat ja hyväntuntuiset lasten kengät.

Magnesiumvalmisteita suonenvetoon ja kasvukipuihin – Nordic Health

Kahdessa ekassa raskaudessa kärsin todella kivuliaista suonenvedoista. Kolmannessa raskaudessa aloitin säännöllisen magnesiumin ottamisen sisäisesti ja voiteena sääriin. Sain tasan kerran suonenvedon. Monet lapset kärsivät kasvukivuista ja magnesiumilla on todettu olevan positiivinen vaikutus niihin. Olisinpa kokeillut näitä magnesiumvalmisteita jo aiemmin. Levottomille vauvoille kannattaa kokeilla magnesium kylpyhiutaleista tehtyä kylpyä esimerkiksi hampaiden tulon aikaan. Nordic Health™ ihotuotteet sisältävät maailman puhtainta, luonnollista ja farmaseuttista laatua olevaa magnesiumia. Magnesium imeytyy ihon kautta suoraan verenkiertoon ohittaen suoliston. Suihkuta tai levitä suoraan iholle ja hiero halutulle alueelle. Tämä on tehokas ja nopea tapa imeyttää magnesium suoraan verenkiertoon.

magnesium voide
Lapsille ja aikuisille on omat magnesiumvoiteet.
magnesium kylpyhiutale
Rauhoittava kylpy syntyy tästä jauheesta.

YO ZEN Design urbaania muotia

Urbaanein ilme löytyi YO ZEN brändin osastolta. Aloitimme uuden Ruuhkavuosien Reseptit ruokaosion, joiden pr-kuvissa pukeuduimme joukolla YO ZENIIN. YO ZEN Kids syntyi halusta luoda laadukkaita, leikkien kestäviä vaatteita, jotka miellyttävät myös vanhempien silmää. Lastenvaatteisiin valittu materiaali on laadukasta luomupuuvillaa ripauksella joustavuutta. Pienten pukeutujien vaatteet kestävät pesua ja pitoa, eli ovat nappivalinta täydellisiksi arkivaatteiksi.

yo zen lapsimessut 2019
Tasapainoilua YO ZEN osastolla.
yo zen osasto lapsimessuilla
Tykkään tosi paljon tästä kuosista.

Nuppu Print Company – Kauniiseen arkeen

Tämä suloinen suomalainen yritys on tehnyt pienen määrän pelkästään messuilla myytäviä lasten vaatteita. Kannattaa suunnata pian osastolle, jotta saa ostettua omansa. Nuppu Print Company on toteutunut unelma kauniista arjesta ja sen pienistä onnenhetkistä – kankaista, paperituotteista ja asusteista. Kuosit ovat käsin maalattuja ja Suomessa suunniteltuja.

nuppu print company lapsimessuilla
Ihania kukkakuoseja.
nuppu print company lapsimessuilla
Nuppu erottuu messuilla tyttömäisillä kuoseilla.

me&i messuilee Jannika B:n mallistolla

me&i on ruotsalainen muotiyritys, joka valmistaa ja myy pehmeitä ja ihanan mallisia vaatteita. Väreillä ja muodoilla luodaan me&i:lle tyypillinen tyyli. Lapsimessujen värikkäällä osastolla on esillä laulaja Jannika B:n yhteistyössä suunnittelema mallisto.

meandi lapsimessuilla 2019
Jannika B:n värikäs mallisto.

Rudolf Steiner Koulu

Lapsimessuilla esittäytyy myös varhaiskasvatukseen ja kouluun liittyviä toimijoita. Rudolf Steiner koulun osastolla pääsee koulun ideologiaan sopivasti laittamaan kädet multaan ja ottamaan istutuksen mukaansa. Jos Steinerpedagokiikka kiinnostaa kannattaa ehdottomasti tutustua tarkemmin asiaan. Itse koen sen todella ihanaksi, koska siellä opetetaan ihmisyyttä ja luontoyhteyttä.

Steinerpedagogiikka perustuu ihmiskäsitykseen, jossa ihminen nähdään kokonaisvaltaisesti ruumiillisena, sielullisena ja henkisenä olentona. Tavoitteena on terve ja rauhallinen kasvu lapsuusvuosina, laaja-alainen yleissivistys ja käytännölliset elämäntaidot sekä nuoren vähittäinen kehittyminen kohti vapaata ja vastuullista aikuisuutta. Opetusmenetelminä korostuvat taide, havainnoiminen ja itse tekeminen.

Osasto 6f91

rudolf steiner koulu lapsimessuilla
Täällä pääsee istutushommiin.

Buubla potta mukaan matkaan

Suomalainen yritys keksi potan uudelleen. Buublamatkapotta taittuu kasaan ja on helppo ottaa mukaan kyläilyille ja matkoille. Buubla-matkapotta koostuu kahdesta erilaisesta muovista – istuinosat ovat kovaa PP-muovia ja keskiosa pehmeää TPE-muovia. Potta on tukeva ja turvallinen istua. Matkapotta on suunniteltu puristumaan kasaan, jonka ansiosta se mahtuu pieneen tilaan ja on täten kätevä matkustaessa.

Lisävarusteena Buubla-matkapottaan kuuluu erillisenä myytävä vedenpitävä ja tyylikäs Buubla-laukku, jossa potta kulkee helposti mukana minne vain – ystävien luokse, rattaissa tai kassissa shoppailureissulle tai mikä ettei vaikkapa maailman toiselle puolelle.

buubla-matkapotta
Buubla-matkapotta on suomalainen innovaatio.

Minna Parikka ja lasten puputossut

Nämä Minna Parikan Baby Bunny Ballerinat ovat aivan hurmaavat. Jokainen kenkäpari on uskomattoman pehmeä, mutta samalla tukeva, jotta myös ensiaskeleet onnistuvat näillä ihanuuksilla vakain askelin. Täydellinen lahja babyshowereihin, nimiäisiin tai ristiäisiin.

minna parikka
Vauvojen puputossuja.

Janinan messutärpit

Lähdin messuille heti ensimmäisenä messupäivänä tyttäreni, ystäväni ja hänen kahden poikansa kanssa. Vauhtia riitti ja katsottavaa oli paljon. Messupäivämme ei ollut kovin pitkä, mutta mukaan tarttui muutamat hankinnat ja uudet yritystuttavuudet!

Myllärin Muumi-tuotteet

Myllärin osastolta löytyi kotimaisia ja terveellisiä Muumi aamu- ja välipalatuotteita, joista osa meille olikin jo entuudestaan tuttuja. Myllärin Muumi-tuotteet kehitetään lasten makuun ja valmistetaan Suomessa. Maukkauden lisäksi tuotteissa on muitakin hyviä ominaisuuksia, kuten lempeää täyskauraa, runsaasti kuitua ja vain vähän – tai ei ollenkaan – sokeria.

Messuosastolla oli lettumaistiaiset ja joukkiomme kaksi lasta pääsikin maistelemaan Muumimamman lettuja. Letut maistuivat lapsille hyvin ja saimmekin kotiin vietäväksi täyteläisen setin Muumi-tuotteita. Muumimamman lettujauholla valmistaa helposti sekä lettuja että vohveleita. Tuote ei sisällä maitoa tai kananmunaa ja se sopii allergisille ja vegaaneille.

Pikku Myyn pikakaurapuuroja löytyy kahta vaihtoehtoa; banaani-päärynä ja banaani-mansikka-mustikka. Pikakaurapuuro on nopea aamu- tai välipalavaihtoehto, joka ei sisällä lisättyä sokeria.

Muumipeikon mustikka-hunajamurot ja Niiskuneidin vadelmarenkaat sisältävät runsaasti kuitua. Tuotteet ovat terveellistä suomalaista täysjyväkauraa ja maku aidoista marjoista.

Myllärin löytyy messuilla osastolta 6d61.

Myllärin osasto
Myllärin osastolta löytyy maistiaisia
Myllärin
Myllärin kotimaiset ja terveelliset Muumi-tuotteet.

Iloinen Heppu

Iloinen Heppu tarjoaa laadukkaita leluja ja pelejä. Valikoimassa on runsaasti ekologisia, kierrätyskumipuusta valmistettuja puuleluja. Yritys vaalii kestävää kehitystä ja ideana on keskittyä perinteisiin, opettavaisiin leluihin. Iloinen Heppu lelu- ja pelikauppa löytyy myös viihdekeskus Flamingosta.

Kiinnitin huomiota ensisijaisesti tuotemerkkeihin ja niiden laadukkuuteen. Messuosastolla löytyviä tuotemerkkejä oli muun muassa SmartMax, MadMattr ja Plantoys. Iloinen Heppu -osastolta saimme mukaan SmartGames Kolme pientä porsasta -pelin.

Iloinen Heppu löytyy messuilla osastolta 6h71.

Iloinen Heppu messusosasto
Iloinen Heppu -messuosasto
Iloinen Heppu
Kolme pientä porsasta -peli Iloinen Heppu messuosastolta.

TwoDads

TwoDads messuosastolla oli täysi tohina päällä ja heidän pisteellään järjestettiin Silent Disco. TwoDads on suomalainen lastenruokamerkki, jonka tuotevalikoimasta löytyy muroja, mehuja ja välipalasmoothieita. Tuotteet kehitetään Helsingissä yhdessä johtavien suomalaisten lääkärien ja asiantuntijoiden kanssa.

TwoDads löytyy messuilla osastolta 6p40.

Two Dads
TwoDads osastolta löytyy muun muassa mehuja.

Annan messutärpit

Perjantain messupäiväni jäi hieman odotettua lyhyemmäksi, kun matkalla juna hajosi ja matka kesti odotettua huomattavasti kauemmin. Tällä kertaa olin messuilla kokonaan ilman lapsia. Perjantai oli myös selvästi rauhallisin messupäivä, viikonlopuksi odotan huimasti enemmän ihmisiä ja myös tungosta!

Hupi

Hupi-lastenvaatemerkki oli minulle aivan uusi tuttavuus. Viime vuonna Hupi oli Lapsimessuilla pelkkien pipojen kanssa, mutta tällä kertaa valikoima oli laajentunut myös lastenvaatteisiin. Kaikki vaatteet ja tuotteet valmistetaan käsityönä Ulvilassa ja materiaaleina käytetään pääasiassa eko-puuvillaa, kierrätysmateriaaleja ja varastoylijäämäkankaita. Voi enempää enää toivoa?

Hupi erottuu muista lastenvaatteista kauniilla väreillä, yksivärisyydellä ja upeilla leikkauksilla. Hupin linja on siis selkeä ja yksinkertainen, eikä heiltä löydy juurikaan kuoseja ja kuvioita. Myös materiaalit kankaissa tuntuivat ihanilta ja laadukkailta. Uskon, että Hupista tullaan vielä kuulemaan!

Hupi löytyy osastolta 6k78.

lapsimessut 2019 kokemuksia
Poika tykkäsi kovasti mustasta jätti-t-paidasta ja lempiväriä olevista legginsseistä.

Tactic Games

Kotimaisella linjalla jatketaan Tactic Gamesin kanssa. Tiesitkö että Tactic on keksinyt Kimble-pelin vuonna 1967 ja valmistaa runsaasti erilaisia pelejä vielä tänäkin päivänä kotimaisena tuotantona? Tacticin messuosastolla kannattaa käydä myös Lumo Stars -aarrejahdilla.

Tactic löytyy osastolta 6d50.

lapsimessut 2019 kokemuksia
Tacticilta löytyy erilaisia Suomessa valmistettua 3D-palapelejä. Tytön satulinnaa emme vielä tänään saaneet ihan valmiiksi, mutta väliversiollakin oli jo kiva leikkiä. Pojan merirosvolaivaa emme vielä aloittaneet.

Ainu

Tasokkaat Ainu-tuotteet ovat olleet osa suomalaisten vauvaperheiden arkea jo 1960-luvulta lähtien. Ainu ei tosin ensin ollut Ainu, vaan Infa – nimi vaihtui vuonna 1999. Monen suomalaisvauvan ensikosketus Ainuun on ollut pehmoinen Ensipupu, joka on edelleen yksi suosikkituotteista.

lapsimessut 2019 kokemuksia

Biokia

Biokian tuotteet valmistetaan aina luomumarjoista. Jauheet ja kuivatut marjat ovat 100 % täyttä tavaraa eli pelkkää marjaa. Näitä voi siis syödä perheen pienimmätkin. Herkullisia tosin ovat myös suklaakuorrutetut marjat, oma suosikkini on ehdottomasti valkosuklaamustikka!

Marjajauheita voi lisätä esimerkiksi jugurttiin, rahkaan, jälkiruokiin, smoothieen, puuroon, taikinoihin ja kuorrutteisiin. Kuivatut marjat sopivat välipalaksi sellaisenaan tai lisättynä mysliin, jugurttiin, jälkiruokiin, kekseihin, muffineihin tai piiraisiin.

Biokia löytyy osastolta 6c80.

lapsimessut 2019 kokemuksia
Monenlaista marjaa monenlaisessa muodossa, nam!

Allomaari

Allomaari on monipuolisuuteen ja innovatiivisiin tuotteisiin keskittynyt pirteä yritys, joka on toiminut vuodesta 1993. Allomaarin valikoimista löytyy ajatuksen kanssa kehiteltyjä opetuksellisia pelejä sekä terapeuttisia leluja jokaiselle ikäryhmälle ja persoonalle kehdosta kiikkustuoliin. Erilaiset aistimateriaalit tuottavat iloa ja elämyksiä. Ne ovat sopivia virikkeitä niin ikäihmisille kuin pienille lapsillekin.

Allomaari löytyy osastolta 6h70.

lapsimessut 2019 kokemuksia
Allomaarin valikoimista saimme lapsille kimalletaikasauvan ja limaa. Ihan lasten lemppareita, joiden kanssa keksii vaikka mitä leikkiä ja puuhaa. Yhden illan kokemuksella voin ilokseni todeta, ettei tästä limasta aiheudu juurikaan sotkua!

Jennin lapsimessut 2019 kokemuksia

Pääsin Lapsimessujen tunnelmaan vasta Lauantaina. Olin messuilla ilman pikkuväkeä, joten pääsin rauhassa katselemaan tarjontaa. Lauantai oli aika hulinapäivä ja katsottavaa riitti.

ILOinen Kettuliini

ILOinen KettuLiini on pieni Kivijalka- ja verkkokauppa. Sen ihastuttavat  tuotteet ovat suomessa suunniteltuja ja valmistettuja, kankaat painetaan ja valmistetaan Balttiassa. ILOinen KettuLiini tarjoilee asiakkailleen laadukkaita, kestäviä ja värikkäitä asusteita niin arkeen kuin juhlaankin. Sain ihanat mekot jotka ovat pehmeän ja miellyttävän tuntuiset.

Viehättävät uniikit kuosikuvat kankaisiin suunnittelevat suomalaiset kuosisuunnittelijat mm. Leena Renko ja Annika Nykänen. Vaatteiden viehättävyyttä lisää se, että ne sopivat vähän kaikentyyppisille vartaloille. Ne ovat myös kertaalleen pestyjä joten värit eivät irtoa ja ensimäisen pesun kutistuvuus on poistettu. Ompelimo/verkkokaupan varasto sijaitsee Oulun Alakylylässä Huruntie 2, jossa toimii myös kivijalkaliike/työtila Hurushop. Itse koen tärkeäksi tukea suomalaista työtä ja suunnittelua.

ILOinen KettuLiini löytyy messuilla osastolta 6k69

iloinen kettuliini
ILOinenKettuLiini mekko ihanalla robottikuosilla

Soiva Siili -lastenvaatteet

Tässäpä oli mukava ja piristävä messunurkkaus, nimittäin Soiva Siili -mallisto. Näihin vaatteisiin meinaan kuuluu myös cd-levy. Itse vaatteet suunnittelee ja valmistaa MiiZukka. 

Soiva Siili on Oululainen vuonna 1995 perustettu lastenmusiikkiyhtye, se esiintyi myös messulavalla Lauantaina. Soivalla Siilillä on viisi levyä.

Soiva Siili mallistoa varten on suunniteltu oma kuosi, jossa kitaraa ja pilliä soittavat siilit ystävineen seikkailevat uuden ääniharava-levyn tunnelmissa.

Soiva Siili -mallistu ja MiiZukka löytyy messuilta osastolta 6k61

soiva siili miizukka
Soiva Siili -malliston siilihousut, sekä cd

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös