Kasvisbolognese

Kasvisbolognese – Perinteinen bolognese kasvisruokaversioksi yhdellä muutoksella

Kasvisbolognese – Perinteinen bolognese kasvisruokaversioksi yhdellä muutoksella

Kasvisbolognese on maistuva vaihtoehto perinteiseen bologneseruokaan, vaikka ei olisikaan kasvisruokavaliolla. En ole itse kasvissyöjä, mutta tykkään kovasti myös kasvisruoasta ja mielelläni maistan uusia ruokia. Kasvisruokaversiot on myös kivaa vaihtelua, vaikka sitä ei päivittäin söisikään. Siitä saa monipuolisuutta omaan arkiruokaan pienillä muutoksilla. Tämä resepti on peräisin siskoltani. Hän ei syö ollenkaan punaista lihaa, mutta kanaa ja kalaa kyllä. Olen päässyt itsekin nauttimaan tätä hänen tekemää kasvisbolognesea. Resepti on erittäin helppo ja lopputulos hyvä ja maistuva.

Lue: Helppo kasvissosekeitto

Kasvisruoissa on todella paljon vaihtoehtoja. Omista suosikki vihanneksista tai kasviksista voi kehittää useita eri ruokaideoita, vain mielikuvitus on rajana. Samaa ruokaa pystyy tekemään todella monin eri tavoin erilaisia lisukkeita, täytteitä ja ruoka-aineksia käyttäen. Helposti voisi kuvitella, että kasvisruoka on yksitoikkoista, mutta nykyään löytyy myös erittäin paljon ”korvaavia” tuotteita, kuten tässä reseptissä tavallisen jauhelihan tilalla käytettävä Mifu Jauhis. Lihankorvikkeet on yleensä esipaistettuja ja riittää, että ne vain lämmittää, joka tekee ruoan valmistuksesta nopeaa.

Maultaan kasvisbolognese muistuttaa hyvin paljon perinteistä jauhelihasta valmistettua bologneseruokaa ja hinnallisesti Mifu Jauhis on hyvin pitkälti tavallisen jauhelihan kanssa samassa hintaluokassa. Eli kasvisruokaversio ei ole ”tavallista” kalliimpaa, ainakaan tässä reseptissä ja ruokaideassa.

Tämä on Ruuhkavuosien reseptit ruokablogi eli Ruuhkikset.

Tarvikkeet
Kasvisbolognese -tarvikkeet

Ainekset

250g Mifu Jauhis

Sipulikeittopussi

Pilkottuja herkkusieniä

200g-250g tomaattimurskaa

1-2dl kermaa

Keitettyä pastaa tai makaronia

Makaronibolognese
Tarjoile kasvisbolognese pastan tai makaronin kanssa

Valmistus

Paista Mifu Jauhis pannulla voissa tai öljyssä. Lisää noin 1dl vettä ja sipulikettopussi. Anna pehmetä hetki.

Lisää pilkotut herkkusienet ja tomaattimurska. Lisää mausteita oman maun mukaan. Maustamisessa voi käyttää esimerkiksi valkosipulia, suolaa, valko-/mustapippuria, paprikajauhetta tai yrttejä.

Lisää 1-2dl kermaa ja anna tekeytyä hetki miedolla lämmöllä.

Tarjoile pastan tai makaronin kanssa. Viimeistele annos esimerkiksi ripottelemalla juustoraastetta päälle.

Valmistusaika kastikkeeseen on noin 10-15 minuuttia.

Kasvisbolognesen lisukkeita voi muokata oman maun mukaan, lisäämällä esimerkiksi paprikaa tai papuja.

Lue: Vegaaninen puutarhurinpiiras

Ruuhkavuosien reseptit
Kuva: Toni Forssell • Vaatteet YO ZEN

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös