Inkivaarivesi

Inkiväärivesi – helppo ohje terveyspommiin!

Inkiväärivesi – helppo ohje terveyspommiin!

Oletko jo kokeillut inkiväärivettä? Inkiväärivesi on huikea aamunavaus. Voit nauttia sitä vaikka aamuisin shottina pienen annoksen. Inkiväärivettä voi valmistaa kerralla isomman satsin jääkaapissa säilytettäväksi.

Tämä on Ruuhkavuosien reseptit ruokablogi.

Inkiväärin terveysvaikutukset ovat moninaiset. Se vahvistaa immuunijärjestelmää, rauhoittaa vatsaa, tuo apua nivel- ja lihaskipuihin sekä kuukautiskipuihin, kumoaa soluvaurioita, poistaa myrkkyjä, parantaa verenkiertoa, alentaa kolesterolia, edistää ruoansulatusta, vähentää turvotusta, ehkäisee kramppeja ja ennenaikaista vanhenemista, lievittää flunssan oireita ja joidenkin lähteiden mukaan se auttaa myös painonhallinnassa tehostamalla rasvanpolttoa. Melko vaikuttavaa, eikö?

Kannattaa kuitenkin huomioida, että raskauden aikana inkivääriä ei suositella nautittavaksi suuria määriä.

Inkiväärivettä voi valmistaa monella eri tavalla. Testasin yhtä tapaa, jonka esittelen seuraavassa.

Inkivaarivesi
Yo Zen alusta saatu lahjoituksena.

Aineksina käytin inkiväärin lisäksi hunajaa ja limeä. Sitruunakin kävisi, mutta kaapissa sattui olemaan vain limeä.

raastettua inkivääriä

Raastoin aika ison kimpaleen inkivääriä. Käytä raastimen pienimpiä teriä. Raastetta tuli noin desin verran. Minulle tuli uutena tietona, ettei inkivääriä tarvitse kuoria, vaan huolellinen peseminen riittää. Yleensä kasvikunnan tuotteissa suurin määrä vitamiineja ja hivenaineita sijaitsee kasvin kuoressa ja heti kuoren alla, joten senkin puolesta kannattaa kuoriminen jättää väliin.

Inkivaarivesi

Laitoin raasteen kulhoon, lisäsin litran kiehuvan kuumaa vettä sekä puolikkaan limen mehun ja pari teelusikallista hunajaa. Annoin hautua puolisen tuntia.

Inkivaarivesi
Valmis inkiväärivesi.

Lopuksi siivilöin juoman puhtaaksi sattumista ja kuorenpalasista. Ensimmäisen shotti vähän jännitti, että kuinkakohan raju tujaus olisi tiedossa. Tällä ohjeella lopputulos oli kuitenkin suhteellisen mieto. Juoma kihelmöi ja lämmitti miellyttävällä tavalla suussa, kurkussa ja ruokatorvessa. Lopun juoman siirsin jääkaappiin ja join sieltä aina aamuisin noin desin verran juomaa.

Seuraavalla kerralla aion tehdä vähän vahvempaa juomaa eli kokeilen lisätä inkiväärin määrää suhteessa veden määrään. Siinä ainakin herää aamulla, jos ei muuta!

Lue lisää:

Tuorepuuro – Kiireisen aamun pelastaja

Pinaattikeitto – 15 minuutin pikaohje

Uunifetapasta – Yliväsyneen äidin pelastus

Ruuhkikset esittäytyvät ja yhteistyömahdollisuudet

ruuhkavuosien reseptit
Kuva: Toni Forssell • Vaatteet YO ZEN

Yhteistyö Ruuhkisten kanssa

Teemme mielellämme kaupallisia yhteistöitä. Mitä enemmän teemme yhteistöitä, sitä enemmän pystymme tuottamaan lukijoille kiinnostavaa sisältöä, sillä tämä on elinkeinomme. Voit lähettää viestiä osoitteeseen anna@lapsennimi.com ja ideoimme yhdessä sinulle sopivan yhteistyömallin. Sivustomme tavoitti vuonna 2018 lähes miljoona uniikkia lukijaa. Sivustomme mediakortti löytyy tästä. Lisää yhteistyömahdollisuuksista voit lukea tästä.

2018 lukuja: Uniikit lukijat 946 283 • Sivunäytöt 2 919 039.

p.s. Meitä saa kutsua myös tutustumaan ravintoloihin, sillä näissä ruuhkavuosissa se jos mikä antaa meille virtaa. Sometamme mielellämme ravintoloista eri kanavissa.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös