marseille-saippua

Kokemuksia Marseille-saippuasta – kiitos Marius Fabre, olet kaikki mitä juuri nyt tarvitsen.

Marseille-saippua ja Marius Fabre

Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Naturellement Bion kanssa.

Marseille saippuan matka alkoi 110-vuotta sitten Salon de Provencen sydämessä. Ne ovat käytännössä oliiviöljyä, eikä niihin veden lisäksi lisätä mitään. Ne ovat ekologisia, erikoispuhtaita ja biohajoavia. Kaiken lisäksi tuotteet ovat täysin luonnollisia.

Marius Fabren saippuatehdas on ainoa ranskalainen öljypohjaisen mustasaippuan valmistaja ja Naturellement Bio on sen maahantuoja.

Vive la marseille!

Saippuat kuulostavat ihanalta ja voin ilokseni sanoa, että sitä nämä tuotteet todella ovat! Mikä parasta nämä tuotteet sopivat koko perheelle ja kaikenlaisille ihotyypeille.

Marseille saippua on hypoallergeeninen, eikä poista ihon omaa rasvakerrosta.

Aidolla marseille saippualla on ainakin kahden valmistajaliiton leimat. Tämä on tärkeää, koska jos saippua ei ole aito, siihen on voitu käyttää esimerkiksi palmuöljyä. Joten ole tarkkana.

Marius Fabre valmistaa myös perinteisiä Marseille-saippuapohjaisia ja lisäaineettomia pyykinpesuaineita sekä Savon Noir- mustasaippuaa, jolla puhdistat käytännössä koko kodin lattiasta kattoon ja paljon muutakin.

Marseille-saippua on hyvää sinulle, hänelle ja luonnolle

Tiesitkö muuten, että ekologinen ja luonnollinen ovat kaksi täysin eri asiaa. Monet tuotteet ovat ekologisia, mutta eivät luonnollisia.

Ekologisuus on hyvää luonnolle, kun taas luonnollisuus on hyvää sinulle. Iho on ihmisen isoin elin. Välillä mietin, että miksi siihen sivelee aineita, joita ei voi syödä. Kuitenkin ne imeytyvät ihon läpi.

Varsinkin odotusaikana mietin tätä paljon ja silloin jätinkin kaiken lotraamisen minimiin. Jos olisin tiennyt näistä tuotteista, olisin voinut läträtä huolettomasti koko raskauden.

Tiesitkö muuten, että ekologinen ja luonnollinen ovat kaksi täysin eri asiaa.

Testailin näitä ihania tuotteita ja jäin ihan koukkuun, etenkin mustaan saippuaan, koska se käy mihin vain. Tämä helpottaa niin paljon elämää lapsiperheessä, jossa likaa ja kaikkea muutakin suorastaan roiskuu ympärille päivittäin.

Tässä pieni lista mihin mustasaippuaa voi käyttää mm;

Lattiat, työtason pinnat, hellat, tiskit, kupari ja hopea, ikkunat, nahkat, katot, grillit, takan lasiluukut, moottoripyörät, autot, polkupyörät, veneet jne.

Sillä voi pestä; koirat, hevoset, lehmien utareet, siveltimet ja maalitahrat. Kirvat saavat myös kyytiä kun suihkuttelee kasveja.

Valkoinen palasaippua ja nestemäiset pesuaineet

No tämä! Meidän keskimmäinen tyttö on kova meikkaamaan ja pesee tällä siveltimet ja sienet, mutta tällä voi pestä myös pyykit. Tästä muuten voi itse raastaa pyykinpesuainetta, mutta on olemassa myös valmiiksi raastettua murua pahvisessa laatikossa.

Jos haluaa päästä helpommalla – niin kuin moni, itseni mukaan lukien – voi pesuainetta ostaa suoraan nestemäisenä. Tämä on kuitenkin samaa kamaa, mutta eri muodossa.

Aineessa ei ole tuoksua, joka ei itseäni häiritse, koska pyykki jää ihanan raikkaan tuoksuiseksi. Jos kaipaa tuoksua, voi sekaan lurauttaa aromaöljyä juuri siinä tuoksussa kuin haluaa.

Itse käytän pyykkietikkaa ja suosikkini on cotton, joka tuo pyykkiin vielä lisää pehmeyttä ja sitä tuoksuakin, mutta ei liikaa. Sanomattakin selvää, että näillä aineilla voi pestä koko perheen pyykit hyvällä omallatunnolla.

pyykinpesuaineita

Nestemäinen saippua

Meillä on tuoksuna Thym & Aneth ja koska perheessämme eletään kakkapyllyn pesuaikaa, on sanomattakin selvää, että tälle tuotteelle on kysyntää. Tämä tuoksu nimittäin raikastaa kädet ja ei kuivata niitä. Yksi pieni painallus riittää. Koko perheen suosikkituote tällä hetkellä. Saatavilla eri tuoksuja, mutta meille juuri tämä on nyt paras.

pesuaine

Nestemäinen astianpesuaine

Kohtalon ivaa tai ei, mutta meillä hajosi astianpesukone ja olemme ostamassa uutta vasta kesällä. Pääsimme siis testailemaan pesuainetta ihan tosissaan, useita kertoja päivässä. Huomiona, että aine poistaa todella hyvin rasvan, niin se myös pesi aivan valkoiseksi tiskiharjan harjasosan.

Mitään kummoista tuoksua ei tässä aineessa ole, mutta ei kai astioiden kuulukaan tuoksua, oikeasti.

astianpesuaine

Nestemäinen mustasaippua

Tämä! Jos et muuta hanki niin hanki tämä! Periaatteessa tällä yhdellä aineella pärjää. Tein itse isosta pullosta laimennetun seoksen ruiskepulloon. Yksi ruokalusikallinen litraan riittää. Tämä on siis todella riittoisaa.

Sillä sitten voikin suihkuttaa mitä vain. Lattiasta kattoon. On aika huoletonta kun voi yhdellä suihkepullolla hoitaa monet pinnat. Pesen sillä nuorimmaisen syöttötuolin ja pyyhkäisen lattiat. Tässä on sekin, että ei tarvitse pelätä myrkkyjä kun vajaa vuoden ikäinen nuolee ja syö lähes kaikkea.

Tämä tuote muutti meille pysyvästi. Niin ja tällähän voi poistaa myös vaatetahroja joita meillä ainakin riittää. Mustaa saippuaa hierotaan tahraan ja annetaan hetki vaikuttaa.

Kokeilin sitä ikkunaan, koska meillä ainakin kevään tultua niissä näkyy pölyn ja lain lisäksi pieniä suun ja sormen jälkiä. Puhdasta todellakin tuli.

mustasaippua

Vihreä Marseille-palasaippua

Tämä roikkuu meillä suihkun vieressä kiinni pesuaine telineessä. Tuoksu on hieman miehinen, tai sellainen kuin jossain vanhoissa kaupoissa.

Itselleni tuoksusta tuli mieleen Porvoon vanhakaupunki ja sen pienet putiikit. Saippualla voi pestä koko kropan päästä varpaisiin. Pesen itse sillä hiuksetkin ja en käytä edes hoitoainetta. Hukset tuntuvat kyllä todella pehmeiltä, varsinkin kun oma hiuslaatuni on aika taipuisa.

Mies käyttää saippuaa myös partavaahtona. Saippuaa voi käyttää myös perheen pienemmillä. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen , että tuo yksi pala saippuaa ajaa monen putilon käyttötarkoituksen.

palasaippua

Naturellement Bio

Naturellementin perusti 20 vuotta sitten nainen, joka on saanut ranskalaisen ritarikunnan ansiomitalin pitkäjänteisestä ja intohimoisesta työstään. Hän on Liisa Seppälä. Mitalin myönsi hänelle Presidentti Macron toukokuussa 2018. Liisa on toiminut myös Pariisin kauneusmessujen tuomaristossa.

Naturellementin kaikki tuotteet tulevat Ranskasta ja ne ovat huolella valittu vastatakseen yrityksen vaatimuksia.

Naturellementille tärkeää on laatu, innovatiivisuus ja ekologisuus. Valikoimasta löytyy myös paljon vegaanisia tuotteita ja mitään ei ole tietenkään testattu eläinkokeilla. Tuotteet ovat Ecocert-sertifikoituja.

Naturellementin valikoimiin kuuluu Terre d’Oc, Aloree, Florame, Sabe Masson, Marius Fabre, Karethic, Savon Stories sekä Baume Integral. 

Naturellement on Pro Luonnonkosmetiikka Ry:n perustajajäsen.

 

Lue myös: Sujuva perhe-elämä – tulisiko lapsiarjesta sittenkin nauttia?

Naturellement

Marius Fabre

Toni Forssell

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös