perhematkailu

Perhematka tulilla – Autolla Italiaan

Perhematka autolla vaatii kunnon suunnittelun

Nyt kun helmikuu on käynnissä, on hyvä alkaa fiilistelemään seuraavaa perhematkaa ja tulevaa kevättä. Aurinko ja linnut välillä jo lupailee kevääntulosta, vaikka lunta ollaankin saatu kiitettävä määrä tänä talvena – ja lisää vaan tulee. Onneksi tuleva perhematka piristää.

Me päätimme tänä vuonna lähteä autoillen Italiaan! Matkaa on alettu suunnittelemaan jo viime syksynä, koska mukaan lähtee melkein 18-vuotias, 13-vuotias ja 1-vuotias. Lähdettiin liikkeelle ajatuksella: jokaiselle jotakin ja myös automatkat ovat osa lomaa. Se miten tämä toteutuu onkin eriasia, mutta tämä on lähtökohta. Perhematka on jotain mitä kaikki odottavat innolla.

 

perhematka

Perhematka avartaa ja sitoo tiukemmin yhteen

Lähdemme 31.5. perjantaina aamulautalla Tallinnaan. Lautalla on tarkoitus syödä kunnon aamupala ja ajammekin Tallinnasta suoraan Riikaan jossa yövymme ensimäisen yön. Matkalla pysähdymme Pärnussa joka on meille tuttu kaupunki. Suunnitelmana on käydä munkkikahveilla kävelykadulla. Auton saa kätevästi Port Artturin parkkipaikalle.

Riiasta lähdemme aamupalan jälkeen kohti Puolan Bialystokia, jossa yövymme seuraavan yön. Autolla ajamiset olemme tähdänneet aamuun ja aamupäivään jolloin 1v ehkä nukkuu päikkärinsä. Iltaisin ei ajeta ja kohteissa pyritään olemaan viimeistään ip, koska iltaisin kaikki ovat väsyneitä. Perhematka on parhaimmillaan toisiinsa sitovaa ja yhdistävää. On tärkeää välillä jakaa asioita kiireettömästi. Lapsille on myös tärkeää, että heidän kiinnostuksenkohteensa otetaan vakavasti ja he saavat jakaa näyttämisen ilon.

Bialystokista ajammekin Krakovaan, jossa yövymme lähellä Schindlerin tehtaita, joissa olisi tarkoitus käydä (Ennen sitä tänä kevään aikana tytöt saavat katsoa Schindlerin lista -elokuvan, jonka voisi itsekin vilaista muistin virkistyksesksi). Seuraavana päivänä menemme Auschwitziin ja sieltä ajamme Tsekkeihin Ostravaan.

 

perhematka

 

Perhematka saattaa nostaa esiin monenlaisia tunteita

Osravassa yövytyn yön jälkeen matka jatkuu kohti Wieniä jossa olisi tarkoitus vierailla keskustassa olevassa kirkossa ja käydä maailmanpyörässä. Wien on kohde mistä vanhin tytär on innoissaan. Suunnittelimme piknikkiä puistoon jos ilmat sallii.

Wienistä matka jatkuu Italiaan josta yöpymien on vielä mietinnän alla. Venetsia olisi ihana, mutta meillä on niin vähän aikaa, että emme ehtisi tutustumaan kaupunkiin lainkaan. Päädyimme päivä vierailuun sinne myöhemmin , koska varaamaltamme asunnolta ajaa sinne noin 3 tuntia.

Vuokrasimme asunnon Interhomen kautta 17 päiväksi Firenzen maaseudulta. Sieltä olisi tarkoitus lähteä takaisinpäin juhannuksen jälkeen.

Takaisintulo on vielä auki, koska varaamme lautan Saksasta vasta Italiassa. Suunnittelimme, että olisimme vielä Garda-järvellä muutaman yön ennen kun ajamme Innsbrukiin ja sieltä Saksaan.

Perhematkailu herättää tunteita laidasta laitaan. Joidenkin mielestä on aivan hullua lähteä reissuun taaperon kanssa ja jotkut taas kannustavat matkaamaan.

Aikamoinen paketti on tulossa! Lomaa odotellen ja lunta luoden.

 

perhematka

 

Lue myös:

Lasten lomavaatteet Dubaissa – Iloisia kuoseja ja värejä

Matkasuunnitelmia lämpimään!

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös