hipko taapero jiu jitsu

Lasten Taekwondo ja Jiu-jitsu – Hipko kokemuksia

Lasten Taekwondo ja Jiu-jitsu opettavat sosiaalisia ja henkisiä taitoja

Tämä Lasten Taekwondo ja Jiu-jitsu artikkeli on tehty yhteistyössä Hipkon kanssa

Meillä on kotona kaksi taistelusta innostunutta poikaa. Lienee Ninjagolla ja muilla taisteluohjelmilla joku rooli tässä innostuksessa. Poikien jatkuva taistelu ja riehuminen käy ainakin minun hermoille, joten tätä taisteluintoa olisi hyvä purkaa johonkin harrastukseen. Itsepuolustustaidoista on varmasti hyötyä muutenkin elämässä, joten tämä mutsi päätti lähettää pojat kamppailulajien pariin.

Ehdotin jo yli vuosi sitten eskarilaisellemme Taekwondoa ja hän kävikin isän kanssa kerran kokeilemassa. Silloin aika ei ollut kypsä ja herra keskittyi säätämään omiaan. Nyt 6-vuotiaana homma lähti hienosti käyntiin ja äitinä iloitsen mieleisen harrastuksen löytymisestä.

hipko

Tiikeri Taekwondoa eskarilaiselle

Googlailin netistä lasten Taekwondo mahdollisuuksia ja sopivan läheltä Metsälästä löytyi Hipkon tunnit. Lapsille Hipko tarjoaa seuraavia tunteja: Tiikeri Jiu-Jitsu, Tiikeri Taekwondo, Taapero Taekwondo, Taapero Jiu-Jitsu, Perhe Taekwondo ja Perhe Jiu-Jitsu. Tunteja voi testata ilmaiseksi ja kk-maksu on 41€/kk, kun käy tunnilla kerran viikossa. Sopimusaika on minimissään neljä kuukautta.

Eskarilaiselle valitsin Tiikeri Taekwondon. Siellä lapsi harjoittelee ilman vanhempiaan. Toki vanhempi voi seurata reunalta halutessaan. Koin, että lapsi keskittyy asiaan paremmin, jos vanhemmat eivät ole siinä vieressä. Ekalla kerralla ennen tuntia poika tutki salissa olevia asioita kongista nyrkkeilyhanskoihin ja mietin, että mitähän tästä tulee. Valmentajan aloittaessa tunnin meidän herra makasi lattialla muiden seistessä rivissä. Valmentaja otti kuitenkin heti tiukan linjan ja sanoi, että ellet nouse lähdet ulos salista. Sen jälkeen tunti sujuikin suht hyvin ja yllätyin oikeastaan positiivisesti, että vilkas poikamme teki kaiken niin kuuliaisesti.

Tiikeri Taekwondossa on tyttöjä ja poikia

Tiikeri Taekwondo on 5-6-vuotiaille lapsille ja harjoittelun pääpaino on perusliikuntataitojen oppimisessa. Tunneilla treenataan lasten ikätason mukaisilla harjoitteilla muun muassa juoksua, hyppyjä, kehonhallintaa, reaktiota, heittoja, liikkuvuutta, liikeyhdistelmiä ja tasapainoa. Tärkeänä osana oppimista on ryhmässä toimimisen, ohjeiden kuuntelun ja noudattamisen harjoittelu. Harjoittelu tapahtuu hyvässä taekwondon “salikulttuurihengessä”, jossa korostuvat toisen ihmisen kunnioittaminen ja hyvät käytöstavat.

lasten taekwondo
Lasten taekwondo kehittää keskittymiskykyä

Mitä lasten Taekwondo sisältää?

Lapset pääsevät oppimaan leikinomaisin harjoitusmenetelmin erilaisia taekwondon tekniikoita kuten potkuja, lyöntejä, torjuntoja, painia ja kaatumisia. Muun muassa potkuja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja pomppuja yhdistävissä hauskoissa tehtäväradoissa lapsi pääsee kehittämään ja ilmaisemaan itseään monipuolisesti. Erilaiset pelit ja leikit ovat harjoituksissa hyödyllinen lisä. Tarkoituksena on, että tunneilta saa hyvän pohjan minkä tahansa tulevan harrastuksen aloittamiseen, ja tietenkin taekwondon jatkamiseen Hipkon lasten ja nuorten ryhmissä.

Taaperolle Jiu-jitsua

Kolmevuotiaan osalta valitsin lajiksi Taapero Jiu-jitsun. Valintaan vaikutti tunnin ajankohta, joka on Tiikeri Taekwondon kanssa melkein peräkkäin. Hän käy tunnilla isänsä kanssa. Ekalla tunnilla myös esikoinen oli mukana, koska hän halusi testata jiu-jitsua. Isän kannalta homma oli aika säätöä, koska kolmevuotias huusi vieressä suoraa kurkkua aina, kun isä teki esikoisen kanssa harjoituksia. Nauroin ihan kippurassa tätä näkyä. Totesimme, että esikoisen on paras käydä pääsääntöisesti eri tunnilla. Onneksi tunteja voi myös vaihtaa jos ei pääse omalle tunnille.

Taapero Jiu-jitsu on yllättävän fyysistä

Tunnilla oli aika paljon porukkaa ihan taaperoista vähän vanhempiin lapsiin. Harjoitteet olivat yllättävän fyysisiä ja ainakin meidän pojat olivat innoissaan, kun pääsivät vääntämään isän kanssa. Muutamissa harjoituksissa he pääsivät heittämään isiä kunnolla kenttään ja se vasta hauskaa oli. Äidin näkökulmasta harjoitteet olivat aika hurjia ja ainakaan itse en moisiin juttuihin kykenisi. Olisin varmasti aivan raato tunnin jälkeen.

hipko kokemuksia

jiu jitsu kokemuksia
Tunneilla pääsee purkamaan energiaa. Hippa oli kivointa poitsun mielestä.

Mitä taapero Jiu-jitsu sisältää?

Taapero Jiu-jitsu on Hipkon kehittämä pienten lasten ja aikuisten yhteinen Jiu-jitsun harjoitusohjelma. Ohjelma sisältää rauhoittumis-, kaatumis-, kaato-, sidonta-, pyyhkäisy- ja irrottautumistekniikoita. Tärkeässä osassa ovat myös liikuntataitojen oppiminen, kuten juoksut, hypyt, tasapaino, kuperkeikat, kärrynpyörät ja kierimiset. Lapsi oppii yhdessä aikuisen kanssa turvallisella tavalla Jiu-jitsun salaisuuksia. Yhdessä harjoittelu on sekä lapselle että aikuiselle erittäin antoisa ja miellyttävä kokemus.

Hyvää tekemistä aktiivisille lapsille

Muutaman tunnin perusteella voin suositella lämpimästi Hipkon tunteja lapsiperheille. Yhteiset tunnit vanhemman kanssa tarjoavat uusia kokemuksia yhdessäoloon ja parantavat varmasti vuorovaikutusta. Sosiaalisten ja henkisten taitojen opettelu on aina järkevää ja edistää lapsen hyvinvointia. Uskon näiden tuntien antavan paljon hyviä eväitä elämään.

Lue tästä lisää Hipkon Taekwondosta

Lue myös  Fortdance – Poikien uusi suosikkilaji saapui Suomeen

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös