aineeton lahja

Aineeton lahja mieheltä – omaa aikaa ystävän kanssa

Aineeton lahja antaa toiselle aikaa jota ei voi rahalla mitata

Me sovimme miehen kanssa ennen  joulua ettemme osta tosillemme lahjoja, varsinkaan mitään tavaroita. Jos jotain hankitaan sen on oltava aineeton lahja. Tuntuu, että jokapaikka muutenkin pursuaa sitä sun tätä, vaikkakin olen hyvin ahkerasti viskonut menemään kaikkea sellaista millä me emme tee mitään.

Olen lahjoittanut eteenpäin kaikenlaista, mutta silti sitä kampetta vain on. Olemme alkaneet miehen kanssa antamaan toisillemme aineettomia lahjoja ja se on aivan mahtavaa!

 

aineeton lahja

 

Oma syntymäpäivälahjani miehelle oli hotelliyö Helsingissä Glo Kluuvi hotellissa aivan kahdestaan. Päätin antaa miehelle lahjaksi yhteistä aikaa, kiireettömästi ja ilman mitään suuria suunnitelmia. Jos mieheltä kysytään tämä oli 100 kertaa parempi lahja kun joku tavara ja tuli kyllä tarpeeseen.

Kolmen lapsen kanssa arki nyt kuten arvata saattaa on aika hektistä ja aikaa toisillemme ei ole juurikaan ollut kuopuksen syntymän jälkeen. Varasin meille myös pöydän ravintola Groteskista jossa söimme oikein pitkän kaavan mukaan.

 

aineeton lahja

Aineeton lahja antaa yhdessäolololle erilaisen mahdollisuuden

Yhteinen aika varmasti on tietynlainen ongelma kaikissa lapsiperheissä ja jokainen ratkaisee sen omalla tavallaan. Itse olin panostanut hieman parempaan huoneeseen ja se tietenkin kannatti, koska vietimme huoneessa paljon aikaa.

Sovimme myös huoneen myöhemmästä luovutuksesta jonka sai samaan hintaan klo 14.00 asti. Varmaan arvattavissa että nautimme pitkään nukkumisesta enemmän kuin tarpeeksi. Mikä ihaninta aamupala oli tarjolla klo 11.00 asti, joten saimme ihanan pitkän aamun.

 

aineeton lahja

 

Itse sain joululahjaksi ravintolaillan ystävän kanssa Hyvinkääläiseen 2puuta ravintolaan. Lahjakortilla oli maksettu sisään summa ja varattu pöytä. Varmasti moni voi yhtyä, että kolmen lapsen äitinä tuo oli aivan ykkönen ja voitti jalkarasvat mennen tullen. Tuntuu muutenkin ettei ystäville ole aikaa ja kalenterin vapaapäivät eivät kohtaa yhtään niin usein kuin olisi tarpeellista.

Kuulemma mieheni oli saanut ystävän työpaikalla hehkutusta tästä lahjasta, eikä suotta. Itse sain perään vielä viestin jossa toivotettiin hauskaa iltaa, liian usein olen ollut todistamassa viestiä jossa pyydetään jo tulemaan kotiin, koska jostain syystä kodin pyörittäminen miehelle yksin on ollut ylitsepääsemätöntä.

Mikä olisikaan parempi lahja kun aika ystävien kanssa, en juuri nyt perheen lisäksi keksi parempaa. Aineettoman lahjan ostamista ei tarvitse tietenkään odottaa mihinkään merkkipäivään tai juhlapyhään vaan puolisonsa voi yllättää ihan raakana arkena. Ja se muuten vasta lahja onkin!

Meillä on seuraavaksi tulossa hääpäivä, saas nähä mitä kekataan, pieni aavistus jo onkin mutta en vielä paljasta mikä se on.

Siitä siis lisää myöhemmin.

 

aineeton lahja

 

Lue myös:  Parisuhde + vauva = Kukoistava parisuhde?

Elämä ei lopu lapsiarkeen – Kuusi äitiä kertoo “parisuhde parani, matkustelemme enemmän”

 

 

Jenni Skyttä-Forssell

Kirjoittaja on kolmen tytön äiti ja Lapsiarkea Median sisällöntuottaja sekä bloggaaja.

Aikaan sidotut -blogi käsittelee arjen asioita pohtivalla ja herkällä otteella.
Jennille tärkeitä asioita ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi arjessa sekä itsensä huomioon ottaminen kiireen keskellä.
Ruuhkavuosien reseptit (Ruuhkikset) taas tarjoaa reseptejä ja vinkkejä kiireisen arjen keskelle.

Haluatko jakaa oman hyvän fiiliksesi avaimet?

Ota yhteyttä: jenni@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös