perhelomalla

Perheloma – Ihanin lomamuisto lasten kanssa

Perheloma – Ihanin lomamuisto lasten kanssa

Perheloma – Ihanin lomamuisto lasten kanssa artikkeli kertoo neljän perheen ikimuistoisen hetken matkalta. Ylläpidän Facebookissa Perhematkailu – Parhaat vinkit lapsiperheille sivustoa ja keräsin muutamien ryhmän jäsenten ihanimmat lomamuistot lasten kanssa tähän juttuun. Juttu alkaa omalla muistollani.

Delux-Retkiperhe – Auringonnousu Punta Canassa

Aluksi tuntui vaikealta arvottaa mikä olisi ihanin lomamuisto lasten kanssa, sillä joka matkalta kertyy ihania muistoja. Kuitenkin jotkut hetket ovat jääneet mieleen vahvemmin ja loppupeleissä valinta oli helppo. Matkustimme maaliskuussa 2017 Dominikaaniseen Tasavaltaan Punta Canaan. Kyseessä oli minulle Zinzinon palkinto- ja koulutusmatka. Yhdistimme reissuun toisen viikon omaa aikaa. Lensimme Berliinin kautta kohteeseen ja saavuimme sinne illansuussa.

Aikaeron takia pojat heräsivät keskellä yötä neljän aikaan. Ikää heillä oli silloin 1,5 vuotta ja 3,5 vuotta. Menimme aikaisin aamusta pimeälle rannalle aikaa kuluttamaan. Suomen talven jälkeen Karibian lempeä lämpö otti meidät syleilyynsä. Tuntui ihmeelliseltä olla toisella puolella maapalloa trooppisessa ilmastossa pakkasten jälkeen. Näimme auringonnousun kokonaisuudessaan ja se oli maagisen kaunis. Esikoisemme juoksi nakuna lämpimissä aalloissa, kohdassa jossa Atlantti ja Karibianmeri yhdistyvät. Imetin pienempää ja ihailin samalla auringonnousua. Ilman aikaeroa tämä auringonnousu olisi jäänyt kokematta.

Reissuilla mukana kaksi aikuista ja lapset vuosimallia 2012, 2015 ja 2018. Kotimaanmatkailu tulee olemaan isossa roolissa jatkossa Delux-Retkiperheen matkoilla.

Perheloma Punta Canassa ja esikoisen riemua rannalla auringon noustessa.

Arjen parempi puoli – Pieni kylä Serbian vuoristossa

Kiersimme kaksi kuukautta Balkanilla lasten kanssa keväällä 2017, kohteina Bosnia, Serbia, Kosovo, Makedonia, Albania, Montenegro ja Kroatia. Oltuamme noin kolme viikkoa reissussa pääasiassa kaupungeissa kaipasimme luonnon rauhaan. Etelä-Serbiassa sijaitsee  Golijan-luonnonsuojelualue ja siellä pieni Rudnon kylä. Löysimme paikan sattumalta ihan vain karttaa tutkien. Kylässä oli tuolloin yksi majoitusta tarjoava paikka, ja eipä ihanampaa olisi voinut olla. Asuimme pienessä hirsimökissä ja paikan omistajan äiti valmisti meille kolme ateriaa päivässä huomioiden perheen erityisruokavaliot sekä nuorimman lapsen allergian.

Päivät kuluivat ulkona tutkien ja leikkien, nauttien metsästä ja vuorista. Kävimme vaeltamassa metsässä, jossa oli niin suuria puita etten ollut koskaan nähnyt. Teimme retken purolle jonka vierestä kohosivat vuoren rinteet metsineen. Välillä tuntui kuin useampi silmäpari olisi tuijottanut meitä metsän seasta. Alueella asuukin susia ja karhuja. Viimeisenä ilta riehui kova ukkosmyrsky ja voin kertoa sen olevan suhteellisen voimakas kun on itse vuorella sen keskellä. Tämä kohde on sellainen josta lapsemme puhuvat vieläkin ja toivovat, että palaisimme sinne jonain päivänä. Itselle paikka oli myös täydellinen rauhan kokemus. Tällaiset luonnon keskellä olevat kylät ovat parhainta lomailua lasten kanssa. Paljon ulkona oloa ja vapaata leikkiä, eihän sitä muuta tarvitse. Muutenkin koko Balkanin alue, erityisesti Serbia on lasten kanssa todella kiva.

Kirjoitan vastuullisesta ruohonjuuritason matkailusta lasten kanssa. 

perheloma serbiassa
Rudnon kylä, etelä-Serbian vuoristossa. Ympärillä villiä luontoa, vuoria ja jatkuvaa rauhaa. Me kaikki rakastuimme tähän pieneen kylään ja toivomme joskus palaavamme.

Paula Gaston – Road tripillä Suomessa

Viime kesän parhaita lomamuistoja oli road tripit Suomessa. Autossa oli tiivis tunnelma; siellä naurettiin, itkettiin, nukuttiin ja laulettiin. Kiersimme maan lähes päästä päähän, ja saimme aivan ihania muistoja!

Tietoja perheestämme: Olemme ulkosuomalainen perhe joka pitää majaa tällä hetkellä Kaliforniassa. Perheeseen kuuluu suomalainen äiti, amerikkalainen isä ja tytöt 6v. ja 1v. Arjen pyörityksen keskellä tykkäämme olla luonnossa ja matkustella. Kesäisin meidät löytää Suomesta, jonne paluuta odotetaan aina yhtä kovalla innolla. 

perheloma suomessa
Perheloma Suomessa tarjoaa ikimuistoisia hetkiä ja kaunista luontoa.

Erityinen maailmalla – Snorklausta Thaimaassa

Olimme 3 viikon Aasian matkalla, joka alkoi ja päättyi Singaporesta, jossa yhteensä olimme 4 yötä. Singaporesta matka jatkui Langkawille, joka oli ollut oma haavekohteeni yli 20 vuoden ajan. Viivähdimme 3 yötä Langkawilla ja kävimme snorklaamassa ”platformilla”.

Siitä jatkoimme laivalla Koh Lipen kautta Trattiin, josta paikallisen ystävän kaverin kyydissä pieneen kalastajakylään Khanomiin. Siellä suomalainen kokki pyörittää ravintolaa Dustygecko Khanom, hän myös tarjoaa apua kaikissa murheissa mitä vastaan tulee. Hoitaa skootterit ja majotukset yms. Siellä nautimme kahden viikon ajan rauhasta ja tutusta ympäristöstä.

Vielä ennen siirtymistä takaisin Singaporeen viivähdimme muutaman yön Koh Samuilla, josta teimme myös snorklausretken lähialueelle, josta tämä kuvamme on. Koh Samuilla yövyimme suomalaisomisteisessa Pandora lifestyle hotellissa. Singaporessa nautimme hoponhopoff-kierroksesta ympäri Singaporea. Kävimme tutustumassa myös Botanic Gardeniin, Gardens of the Bayhin sekä NightSafariin Singaporen eläintarhassa.

Poika valitsi tämän parhaaksi lomakuvaksi, sillä siinä on ihanaa rauhallista turkoosinsinistä vettä, johon hän uskalsi mennä uimaan ja kauniita värikkäitä veneitä. Kuva on otettu Koh Samuin lähistöltä, pieneltä saarelta, johon snorklausretki meidät vei. Tätä ennen poika ei ollut veteen varpaita pidemmälle uskaltautunut, mutta tuolla retkellä hän rohkaistui niin, että uskalsi uida käsipohjaa tuossa veneiden välissä.

Olemme kahden hengen perhe, äiti 36v ja erityispoika 5v, jotka pitää matkailusta niin koti- kuin ulkomaillakin. 

perheloma thaimaa
Perhelomalla Thaimaassa paras hetki oli, kun erityislapsi uskaltautui pulikoimaan veteen.

Lue myös Kotimaanmatkailu – Suomi on suomalaisten suosikkikohde 2019

delux-retkiperhe_matkablogiTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös