fortdance

Fortdance – Poikien uusi suosikkilaji saapui Suomeen

Fortdance – Tämä laji innostaa pojatkin liikkumaan!

Fortdance, mikä ihme se on?

Pikkupoikien vanhemmille saattaa heti aueta mistä on kysymys, vaikka oma natiainen ei edes pelaisi tanssilajin inspiraationa olevaa Fortnite-peliä.

Infinite Dab ja ja Floss lienee tunnetuimpia liikkeitä, jotka leviävät lasten keskuudessa kulovalkean tavoin. Päiväkotilapset flossaavat sujuvasti, joten kyse on ilmiöstä.

Ensimmäiset Fortdance tanssitunnit alkoivat Kaarinassa

Yle uutisoi, että Suomessa on aloitettu ensimmäiset Fortdance tanssitunnit Kaarinassa.

Musiikkiopisto Arkipelagin kaksi ensimmäistä tuntia tuli täyteen samantien ja ei tarvitse olla ennustaja arvatakseen, että kohta näitä tunteja on joka kylässä ja kaupungissa. Tunnilla kuulemma flossataan oikein urakalla.

Fortdance pistää poikiin liikettä

Fortdance tanssitunnit täyttyivät heti

Jos pojat saadaan liikkeelle ja tanssimaan tämän avulla niin eihän se voi olla huono juttu? Ylen jutussa kerrottiin seuraavaa “Tämä on historiallinen tilanne, sillä aikaisemmin Musiikkiopisto Arkipelagin tanssitunneille on osallistunut vain muutamia poikia.

Nyt kaksi eri ryhmää täyttyi pääosin pojista välittömästi. Fortdancea opettava Evgenij Kostuyukov on rakentanut tanssitunnit niin, että mukana on Fortnite-pelistä tuttuja tanssiliikkeitä.”

Fortnite peli koukuttaa salakavalasti

Fortnite pelinä jakaa mielipiteitä ja sen koukuttavasta vaikutuksesta on uutisoitu laajasti. Uusimaa kertoi taannoin 9-vuotiaan britin Fortnite-koukkusta.

Lapsi kuulemma pissasi mieluummin allensa kuin lopetti pelaamisen. Tällaista suuntausta ei kukaan omalle lapselleen toivo, mutta tanssitunti kuulostaa hyvältä.

Lapset pitää saada liikkeelle ja mikä sen inspiroivempaa heille, kuin suosikkipeliin pohjautuva tanssitunti.

Fortnite on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista peleistä. Siinä taistellaan elämästä ja kuolemasta ja sitä voi pelata yksin tai ryhmissä.

Ikäraja pelille on 12, mutta todellisuudessa peliä pelaavat paljon nuoremmatkin. Vanhempien kannattaa olla selvillä mitä lapset oikein puuhaavat puhelimilla ja padeilla.

Monet julkisuuden henkilöt fanittavat avoimesti Fortnitea mikä lisää sen kiinnostusta lapsiin.

Iltalehti uutisoi taannoin ”Patrik Laineenkin suosiman Fortnite-pelin suosio näkyy alakouluissa – läksyt tekemättä, väsyttää ja päätä särkee: ”Se vaikuttaa jo fyysisesti”.

Joten kannustetaan lapset ennemmin tanssimaan, kuin pelaamaan tätä koukuttavaa peliä.

fortnite peli

Lue Ylen juttu tästä.

Lue myös Varoitus vanhemmille – Granny peli järkyttää lapsia

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso, jonka Otsoilua blogi löytyy sivustolta.

Matkustelu ja elämästä nauttiminen inspiroivien ihmisten kanssa pitävät Heidin fiiliksen yllä. Hän haluaa auttaa ihmisiä löytämään positiivisen vireen elämäänsä ja kannustaa kaikkia tavoittelemaan unelmiaan. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Kommentoi alle oma mielipiteesi

Tilaa uutiskirje

Liity tästä suositun uutiskirjeemme saajaksi ja saat rahanarvoisia vinkkejä vauva-arkeen.

Takaisin ylös