cannes carlton

Cannes matkakohteena – Ökykallis vai sittenkin sikahalpa?

Cannes matkakohteena – Ökykallis vai sittenkin sikahalpa?

Cannes matkakohteena on meille suhteellisen tuttu paikka. Olemme käyneet siellä parikymmentä kertaa, koska omistimme siellä pikkuisen asunnon. Käyttö jäi kuitenkin tosi vähäiseksi ja halusimme luopua siitä. Varasin juuri lennot ja hotellin maaliskuulle 2019. Tällä maaliskuisella reissulla menemme luovuttamaan avaimet uudelle omistajalle sekä pistämään rekan kyytiin muutamia huonekaluja, jotka haluamme pitää. Haluamme nauttia Cannesin kauneudesta ja erityisesti kokea laadukkaan hotellin ikäänkuin läksiäislahjana itsellemme. Matkat on maksettu kokonaisuudessaan itse, eikä kyseessä ole yhteistyöpostaus.

Cannesiin ajaa Nizzasta 25 minuutissa

Kallis imago on harhaa

Ranskan Riviera ja erityisesti Cannes on ihmisten mielissä ökykallis paikka. Se on kuitenkin vain puoli totuutta. Sieltä löytyy kaiken hintaisia hotelleja ja Airbnb kohteita. Ruokakin on edullista, jos ei tarvitse La Croisseten rantaravintoloissa syödä. Vanhan kaupungin idyllisiltä kujilta löytyy kaiken hintaisia ravintoloita. Cannesissa voi siis hyvinkin viettää edullisen loman ja aistia samalla kaupungin ylellistä ilmapiiriä. Laskin tähän artikkeliin kolme eri hintaista lento+majoituspakettia. Edullisimmillaan neljän päivän matka maksaa neljän hengen seurueelle vain 139,50€/hlö. Melko halpaa etten sanoisi.

Koe Cannesin luksustunnelmaa halvalla

cannes matkakohteena
La Croisetella kävelyllä huhtikuussa 2013.
cannes ranta
Cannesista löytyy pitkä pehmeähiekkainen ranta.
cannesin rannalla
Lokakuussa on usein ihanat ilmat Cannesissa.
matkakohteena cannes
Lapset viihtyvät Cannesin rannoilla.
intercontinental carlton cannes
Cannes on täynnä kauniita rakennuksia, kuten tämä Carlton hotelli.
cannesissa
Cannesin muistoja vuodelta 2013.

Edullisia lentoja löytyy Nizzaan jatkuvasti

Ranskan Rivieralle pääsee yleensä ympäri vuoden edullisesti. Kun sähköpostiin pamahti Norwegianin tarjous Uuden vuoden alesta nappasimme kiinni lentoihin. Kaksi aikuista, kaksi lasta ja yksi sylivauva lentää maaliskuussa suorilla lennoilla Nizzaan todella edulliseen 360,70€ yhteishintaan. Otimme edullisimman lipun eli siihen ei kuulu paikkojen varausta tai ruumaan meneviä matkatavaroita. Muutenkaan lippu ei jousta, mutta matkavakuutukset korvaavat jos matka peruuntuu sairastumisen vuoksi.

Lue myös Lapsen kanssa lentokoneessa top 7 vinkit

Viiden tähden hotelliin

Haluan majoittua Cannesin keskustassa ja valintani on Radisson Blu 1835 Hotel &  Thalasso. Olemme käyneet sen kattoterassilla kerran drinkeillä ja maisemat ovat upeat sekä hotellin sisustus on persoonallinen. Katselin Booking.comista hintoja ja perhehuone aamiaisilla ilman peruutusoikeutta maksoi neljältä yöltä 1,157 €. Tuohon hintaan olisin saanut 10% alennuksen etukoodilla. Tässä sinulle alennuskoodi, jolla saa 15€ alennuksen Booking.comista varatessasi.

radisson blu 1835 hotel thalasso
Ystäväpariskunnan kanssa reissussa 2013. Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasson kattoterassilta on kivat maisemat.

Kyselin hintoja myös suoraan hotellilta ja siinä välissä tuo Bookingin perhehuone ehti kadota tarjonnasta. Loppupeleissä maksan suoraan hotellille 1082€ eli vähän enemmän, kuin olisi Bookingin kautta varattaessa maksanut. Sain neuvoteltua hotellin tarjousta alemmas. Ensimmäinen ehdotus olisi ollut yli 500€ kalliimpi, kuin Booking.comin hinta. Aamiainen maksaa erikseen ostettuna tuolla 35€/hlö, joten kannattaa katsoa hintoja, joissa aamiainen sisältyy hintaan. Kannattaa siis tarttua tarjouksiin kiinni heti ne nähtyään.

Cannes matkakohteena yllättää monipuolisuudellaan

Edullisia majoitusvaihtoehtoja Cannesissa

Samalle ajankohdalle on tarjolla laadukasta majoitusta edullisempaankin hintaan. Esimerkiksi neljän tähden Novotel Cannes Montfleury maksaa neljältä vuorokaudelta 512€. Samaan hintaluokkaan näytti sijoittuvan myös kahden ja kolmen tähden kohteet. Kannattaa siis etsiä neljän tähden kohteita ja saatat saada ne samalla hintaluokalla alempien tähtiluokitusten kanssa.

Airbnb kautta löytyy majoitusta alkaen 33€/yö. Esimerkiksi tämä hyvät arvostelut saanut pieni villa maksaisi neljältä vuorokaudelta vain 142€. Se sijaitsee jonkun matkan päästä Cannesista. Cannesin keskustasta löytyy Airbnb majoitusta edullisesti myös. Tämä studio maksaa 198€. 

Tässä muutama laskelma lennot + majoitus

Neljä yötä cannesissa maaliskuun alussa 2019

A) Lennot + 5 tähden hotelli
2 aikuista ja 2 lasta + (sylivauva)
Lennot Norwegian suora lento 360€
5 tähden Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso 1082€ (sis. aamiaiset)
Yhteensä 1442€ = 360,50€/hlö

B) Lennot + 4 tähden hotelli
2 aikuista ja 2 lasta + (sylivauva)
Lennot Norwegian suora lento 360€
4 tähden Novotel Cannes Montfleury 512€ (sis. aamiaiset)
Yhteensä 872€ = 218€/hlö

C) Lennot + Airbnb asunto
2 aikuista ja 2 lasta + (sylivauva)
Lennot Norwegian suora lento 360€
Airbnb asunto keskustassa 198€
Yhteensä 558€ = 139,50€/hlö

Lentokentältä Cannesiin pääsee monella tavalla

Lisäksi kannattaa huomioida matkakulut lentokentältä Cannesiin. Me vuokraamme nyt auton, mutta julkisilla sekä taksilla pääsee kätevästi Cannesiin. Jos haluaa ökyillä voi matkustaa helikopterilla. Itse en innostu helikopterikyydeistä ollenkaan. Auton vuokraaminen on sikäli järkevää, koska silloin pääsee liikkumaan lähialueen ihaniin paikkoihin kuten Ezen ja Saint Paul De Vencen historiallisiin kyliin tai Monacoon. Etelä-Ranska on täynnä toinen toistaan upeampia paikkoja. 

Esimerkkihintoja kuljetuksille
• Paikallisbussi (pysähtyy usein ja kiertelee) 1,50€ (matkalaukuista veloitus erikseen)
• Juna (36 minuuttia Cannesiin) 5,90€
• Auton vuokraaminen alk. 60€ / 4vrk
• Lentokenttäbussi 4 hlöä 66€, aikuiset yksittäin 22€, lapset yli 12v. 5€
• Taksi noin 60€/suunta
• Helikopteri 120€/hlö tai 400€ koko kopteri

Lähde European Traveller

Ruoka ja viini on edullista

Jos haluaa kokkailla itse on ruoka kaupassa edullisempaa, kuin Suomessa. Kaiken hintaisia ravintoloita löytyy ja idyllisellä vanhan kaupungin kujalla saattaa löytää kolmen ruokalajin lounaan jopa kympillä.

cannes vanhakaupunki
Vanhan kaupungin kujilla on tunnelmallisia ravintoloita.
cannes ravintola
Syöminen ravintoloissa on kohtuullisen edullista.

Viinihän on tunnetusti syntysijoillaan halpaa, joten eikun viiniostoksille ja piknikille La Croisetelle.

ranskalainen viini
Viinipullon saa neljällä eurolla.

Cannesissa voi siis viettää hyvinkin edullisen loman halutessaan. Cannesissa on kauniit hienohiekkaiset rannat, idyllinen vanha kaupunki ja luksusta tihkuva rantabulevardi. Se on hyvä kiinnekohta lähialueisiin tutustumiseen molempiin suuntiin. Alueen luonto on vehreää ja monimuotoista. Ranskan Riviera on todellakin näkemisen arvoinen alue ja tarjoaa loputtomasti uusia paikkoja tunnin säteellä Cannesista. Lentomatkakin Nizzaan kestää vain kolmisen tuntia. Kivoin ajankohta matkustaa Etelä-Ranskaan on minusta syksy. Pitkälle lokakuuhun saa nauttia lämpimistä keleistä. 

Lue myös Karibian risteily lasten kanssa

Lue myös Dubai lasten kanssa

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös