matkamessut 2019

Matkamessut 2019 – Syntynyt reissaamaan – Matkavinkit lapsiperheille

Matkamessut 2019 – Syntynyt reissaamaan – Matkavinkit lapsiperheille

Matkamessut 2019 bloggaajana Heidi / Delux-Retkiperhe. Artikkelin lopussa lippuarvonta matkamessuille.

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma Matkamessut järjestetään jälleen 18-20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Sinne kannattaa suunnata hakemaan inspiraatiota ja ideoita. Kerron tässä artikkelissa meidän perheen suosikkikohteita ja matkasuunnitelmia vuodelle 2019.

Matkakuume syntyy usein jo lapsuudessa

Matkakuume iski minuun jo lapsena. Olin aina valmis junareissuille ja laivalle. Muistan vieläkin ensimmäisen lentokonematkan ja Rodoksen lämpimän tuulenvireen kasvoilla lentokoneen oven avauduttua. Oli jännittävää herätä aamuyöllä ja suunnata elämän ensimmäiselle etelän lomalle enon ja hänen tyttärensä kanssa. Olin silloin 9-vuotias. Olin kerännyt matkarahat kokoon vaatekuvausten avulla. Ensimmäinen omien vanhempieni kanssa tehty matka suuntautui niinikään Rodokselle 4 vuotta myöhemmin. Lapsuudessa matkailu ei rahallisesti ollut mahdollista, mutta nyt aikuisena reissaamme vanhempieni kanssa sitäkin enemmän.

Mieheni muistaa lapsuudestaan yksinhuoltajille tarkoitetun tuetun perheloman Maisansalossa Tampereella. Loppupeleissä lapsille on varmasti tärkeintä yhteiset arjesta poikkeavat hetket vanhempien kanssa olivatpa ne puolen tunnin päässä kotoa tai toisella puolella maapalloa.

Matkat aina mielessä

Nuorena säästin kaikki liikenevät rahat reissuihin. Mieheni kanssa olemmekin sitten reissanneet urakalla. Hän on työskennellyt eri tehtävissä lentokentällä, joka on mahdollistanut edulliset lennot. Lapset saatuamme emme tosin viitsi ottaa riskejä mahtumisesta koneeseen ja ostamme yleensä ihan normaalit lentoliput. Käytämme myös paljon pakettimatkoja niiden helppouden takia.

2000-luvun alussa matkabudjettimme olivat rajalliset ja luksuksesta ei edes haaveiltu. Silloin tuli testattua mm. 20€/yö hostelli Madridissa, New Yorkin läävähotelli, jota ei oikein edes hotelliksi viitsisi kutsua sekä pakettimatka Kyproksen Larnakan parin tähden hotelliin. Nyt on toisin ja siitä on kiittäminen ahkeran työnteon ja yrittäjyyden.

Meidän lapsille matkustus on ollut tuttua vauvasta saakka. Olemme kiitollisia, että meillä on ollut mahdollista tarjota matkakokemuksia lapsille. Kolmevuotiaamme on käynyt jo yli 20 kohteessa Aasiasta Amerikkaan. Nyt kun meillä on kolme lasta tulee omat matkamme suuntautumaan entistä enemmän lähiseuduille. Se on helpompaa logistisesti ja edullisempaa taloudellisesti. Myös turvallisuusnäkökulma korostuu lasten takia. Kieltäydyin juuri ilmaisesta 5-tähden Balin koulutus- ja palkintomatkasta. Alueen seisminen aktiivisuus, jatkuvat tsunamivaroitukset sekä rikollisuus eivät houkuttele.

Kotimaanmatkailu on mahtavaa

Kannustamme kaikkia harrastamaan matkailua kotimaassa. Suomi tarjoaa loputtomasti kiinnostavia kohteita ja kaunista luontoa. Matkamessuilla on kotimaan kohteet hyvin edustettuina.

Joka syksyisestä ruskalomasta Pyhätunturille yöjunineen on tullut tärkeä tapahtuma koko perheelle. Kerran olemme ajaneet autolla Helsingistä Pyhälle ja keräsimme matkalla mm. Radisson Blu Oulu kokemuksia. Viime syksynä ruskaloma jäi tyttären synnytyksen takia väliin, mutta ensi syksyn reissusta puhutaan jo. Hän viettää synttäreitään jatkossa aina tunturissa. Esikoinen oli 5-viikkoinen, kun teimme 10 kilometrin patikan Pyhätunturin upeissa maisemissa. Lapin hulluus on tarttuvaa sorttia ja lapset odottavat seuraavaa matkaa jo innoissaan.

lasten kuravaatteet
Patikkaretkellä suu mustikassa Pyhätunturilla.

Veneily Turun saaristossa tarjoilee parasta antia Suomen kesäisestä luonnosta. Naantalin vierasvenesatama tarjoaa paljon idyllisiä maisemia ja Muumimaailma on vieressä. Ensi kesänä aiomme veneillä mahdollisimman paljon ja luvassa on juttuja uskomattoman kauniista maisemista.

naantalin vierasvenesatama
Meri ja saaristo rauhoittaa lapsiakin.

Hotellilomat vaikka omassa kotikaupungissa ovat kivaa vaihtelua arkeen. Testasimme yhteistyössä Radisson Blu hotelleja. Tässä Radisson Blu Plaza kokemuksia itsenäisyyspäivänä ja Radisson Blu Seaside kokemuksia kesällä.

rautatieasema luistinrata pojat
Oma kotikaupunki tuntuu erilaiselta hotellilomalla.
Radisson Blu Seaside kokemuksia respa
Radisson Blu Seasiden urbaani hotelli oli hauska kokemus.

Lappia haluamme kokea lisää eri vuodenaikoina. Lasi-igluissa yöpyminen ja revontulien bongaus on bucket listalla. Saariselkä lasten kanssa toimii hyvin. Ensi joulun vietämme ehkä Levillä, sillä sinne on kivoja matkapaketteja Lapin Lomamatkoilta. Kesäinen Lappi on vielä kokematta, mutta ehkäpä sekin toteutuu ensi kesänä.

Risteilyt on niin jees!

Olemme hurahtaneet risteilyihin. Karibian risteily lasten kanssa oli unelmaloma myös vanhemmille vuonna 2016. Toukokuussa suuntaamme samalla Oasis Of The Seas laivalla läntiselle Välimerelle. Vanhempani vievät minut ja veljeni perheinemme tälle unelmareissulle. Hyödynsimme Risteilykeskuksen tarjousta, jossa lapset matkustavat pelkillä satamamaksuilla ja aikuisille oli -30% alennus. 10 hengen reissulle tuli hintaa noin 10 000€. Laiva lähtee Barcelonasta ja reitti on: Barcelona – Palma de Mallorca – Marseille – La Spezia, Firenze, Pisa, Cinque Terre – Civitavecchia, Rooma – Napoli – Merellä – Barcelona.

Royal Caribbeanin laivat ovat tehneet meihin vaikutuksen. Näillä laivoilla ei huvitukset lopu kesken ja ruoka on monipuolista myös kasvisruokien osalta. Haaveilen myös Reinin jokiristeilystä, Norjan vuonoista, Itäisen Välimeren risteilystä Kreikan saarille ja katamaraanin vuokrauksesta Kroatiassa tai Kreikassa.

karibian risteily lasten kanssa
Oasis Of The Seas Haitilla marraskuussa 2016.

Talviloman suosikkikohteemme on Dubai

Suosikkikohteeksi on nyt parin marraskuisen loman jälkeen muodostunut Dubai. Dubai lasten kanssa toimii, koska lentomatka on vain 6h, aikaero 2h, takuuvarmaa lämpöä, rantaa, huvipuistoja ja ällistyttäviä rakennuksia. All inclusive hotelli on järkevin, koska hintataso on korkea. All inclusive pakettimatkat ovat muutenkin helppoja lasten kanssa.

Leikkipaikan merkitys on yllättävän suuri taaperoiden kanssa matkustaessa. Eskarilaisemme viihtyi päivät uima-altaalla serkkunsa kanssa ja pelihuone oli jokapäiväisessä käytössä viime reissulla Rixos The Palm hotellissa. Legoland Dubai on koettu nyt kaksi kertaa. Dubaissa on paljon erilaisia teemapuistoja ja Legolandin vieressä on esimerkiksi Motiongate huvipuisto, jossa on Smurffikylä.

dubai lasten kanssa
Dubai häikäisee monipuolisuudellaan.
matkamessut 2019 delux-retkiperhe
Dubai on siisti ja turvallinen kohde lapsiperheille.

Ras Al Khaimah kiinnostaa myös Dubain vieressä ja siellä onkin enemmän all inclusive hotelleja. Suunnittelemme ensi talveksi parin viikon reissua tuolle suunnalle. Viikko oli nimittäin aivan liian lyhyt aika, kun matkustamiseen kului viikosta melkein päivä yhteensä.

Espanjan suosikit

Espanja on aina takuuvarma matkakohde. Omat suosikkikohteemme ovat Ibiza ja Teneriffa Kanarian saarilta. Vuokraa loma-asunto Ibizalta artikkelissa esittelen villan, jonka vuokrasimme Airbnb:n kautta. Cala De Sant Vicente Ibizalla on aivan ihana ja rauhallinen pieni paikka. Ibizan parhaat rannat kertoo kohteen monipuolisuudesta. Teneriffa kokemuksia keräsimme työmatkani yhteydessä Ritz Carlton Abamassa.

ibizan parhaat rannat
Maaginen Es Vedra Ibizalla.
loma-asunto ibiza
Uskomattoman kauniit auringonlaskut Ibizan Villalta katsottuna.
loma-asunto ibiza
Ehkä paras ranta tähän mennessä: Cala De Sant Vicente Ibizalla.

Ensi talvena ajattelimme ensin viettää pidemmän jakson Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Tähän meitä inspiroi alueella talvehtivat matkabloggaajat. Mieheni haluaa kuitenkin lumisen joulun ja nyt ajatuksissa on valmiiksi katettu joulu Levillä. Joka tapauksessa ensi joulu vietetään jossain muualla, kuin kotona. Matkamessut 2019 on mitä parhain paikka etsiä ideoita myös joulun viettoon.

Voita liput matkamessuille

Arvon kaksi lippua matkamessuille. Kommentoi blogiin mistä aiheesta haluaisit lukea sivustollamme. Tykkääthän myös Facebook-sivustamme. Arvontaan voit osallistua 15.1.2019 saakka.

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös