nimiaiset

Taikan Nimiäiset – Backaksen kartano on ihana juhlapaikka

Taikan nimiäiset – Backaksen kartano on ihana juhlapaikka

Tämä Taikan Nimiäiset -artikkeli on tehty yhteisyössä Ravintola Backaksen ja Lumoanin kanssa. Valokuvat: Studio Happy Moment

Vietimme tyttäremme Taikan nimiäisiä kaikkien kolmen lapsemme kummien ja lähimmän perheen kesken marraskuisena lauantaipäivänä. Vieraita oli 25 aikuista ja lapsia taisi juosta ympäri Backaksen kartanoa lähemmäs 15. Pohdimme ensin isompien juhlien järjestämistä, mutta väkimäärä olisi paisunut niin suureksi, että hinta juhlille olisi noussut tähän hetkeen liian korkeaksi. Päätimme pitää intiimit juhlat, joissa pääpaino on hyvässä ruoassa. Näin ehtii myös juttelemaan edes vähän kaikkien kanssa.

taika

Nimiäiset eli nimenantojuhla

Nimiäiset tai nimenantojuhla on uskonnottomassa tapakulttuurissa lapsen nimenannon yhteydessä järjestettävä juhla. Tilaisuudessa lapsi esitellään suvulle ja ystäville. Lapsen nimi julkistetaan mahdollisesti ensi kertaa. Me tosin julkaisimme nimen heti synnytyksen jälkeen ja ystävillä se oli tiedossa jo etukäteen. Lapsemme sai nimekseen Taika Anneli Sylvia Talas. Taika nimi kuvastaa meille sitä ihmettä, että saimme tämän ihanan lapsen. Anneli on äitini toinen nimi ja Sylvia mieheni isoäidin etunimi. Talas sukunimemme on tämän saman isoäidin tyttönimi ja me olemme tällä hetkellä ainoat tätä sukuhaaraa olevat Talakset.

Taikan viisi kummia

Taika sai viisi “kummia” ja jokainen kertoi juhlassa mistä tunnemme ja antoi liikuttavat kummilupaukset hänelle. Minä pidin Taikaa sylissä ja vuodatin liikutuksen kyyneleitä kummien lukiessa lupauksiaan. Taikan kummeista kaksi on minulle tuttuja lapsuudesta ja nuoruudesta. Sanna on nuoruuden ystäväni ja Teresaan tutustuin Aira Samulinin tanssikoulussa, Kerimäen tanssileireillä ja Step Upissa. Nykyisin hän on suoramyyntitiimini tärkeimpiä johtajia ja nyt myös lapseni kummi. Doulani Piia on veljen poikani kummi ja hänet olen tuntenut 10 vuotta. Raskauden ja synnytyksen johdosta suhteemme syveni ja hän on nyt myös Taikan kummi. Hän itseasiassa näki Taikan ensimmäisenä synnytyksessä. Mari ja Mika ovat entisiä naapureitamme ja meitä yhdistää intohimo yrittäjyyteen. Olemme Mikan kanssa yhtiökumppaneita Lapsiarkea Mediassa ja hän on koko tämän sivuston idean isä sekä perustaja.

Nimiäisten runko voi olla seuraavanlainen:

  • Vieraat saapuvat
  • Tervetuliaispuhe ja malja vauvan kunniaksi
  • Vauvan nimen ja kummien julkistaminen sekä kummilupaukset
  • Ruokailua ja kahvittelua
  • Ohjelmanumero, puhe tai esitys
  • Lahjojen avaaminen. Me avasimme kotona ja laitoin kuvat tapahtuman Faceryhmään.
doula ja vauva
Kummi Piia, joka toimi myös doulana synnytyksessäni.
doula ja vauva
Kummi Sanna nuoruuden ystäväni.
teresa de rita
Kummi Teresa, joka on lapsuuden ystävä tanssikuvioista ja nykyisin myös kollega suoramyynnin parissa.
kummit
Kummit Mari ja Mika, joka on myös Lapsennimi.com sivuston perustaja.

Ravintola Backas on tunnelmallinen juhlapaikka Vantaalla

Juhlapaikaksi valikoitui Backaksen kartano Vantaalla, joka on tehnyt meihin vaikutuksen. Yrittäjä Lauri Kaivoluoto oli itse paikalla juhlissamme vastaamassa tarjoilujen sujumisesta. Hän myös kertoi Backaksen kartanon historiaa ja omaa yrittäjätarinaansa. Täytyy nostaa hattua hänen vauhdikkaille liikkeilleen ja visioille. Backaksen kartanosta on kuoriutunut todella monipuolinen tapahtumakeskus. 

Meillä oli varattuna kabinetti, joka itsessään on kaunis. Erityistä somistusta ei todellakaan tarvittu. Toin mukanani valkoiset puukirjaimet Taikan nimen mukaan ja ne laitettiin jälkiruokakakun eteen. Lappi teema näkyy tarjoiluissa ja kahvit nautitaan kuksasta. Taika syntyi ruskaviikolla, jonka vietämme yleensä Pyhätunturilla. Tämänkin takia juhlapaikan tunnelma sopi näihin juhliin täydellisesti.

backaksen kartano

ravintola backas

perhejuhla

lumoan paita

Menu
***
Kirkkaista vesistä Savustettuja muikkuja
Lämminsavustettua lohta ja tilli-smetanaa
***
Makuja puutarhasta ja pohjolan metsistä Metsän sieniä, vaahdotettua smetanaa ja sipulia
Backaksen fetasalaattia
Paahdettuja puutarhan kasviksia
***
Alinan keittokirjasta Lopen peurapyöryköitä ja Alinan perunasalaattia
***
Alkuruokapöytään
kuuluu lisäksi
Vihersalaattia ja paahdettuja siemeniäRuohosipulilla maustetut perunat
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrteillä maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa,
Backaksen hillottua sipulia, Yrteillä maustettua balsamicoa,
Valkosipuli-oliiviöljyä, Mustapippuria myllystä
***
Jälkiruokana Tyrni-tuorejuustokakku

ravintola backas ruoka

menukortti
Olen tehnyt kaikille lapsille muistoksi nimiäisistä kehystetyn menukortin vauvakuvalla.

backaksen kartano ruoka

ravintola backas menu

Samisteluasut Lumoanilta

Saimme Taikan nimiäisiin ihanat laventelin väriset samisteluasut Lumoanilta. Lumoan on suomalainen 2011 perustettu vaatemerkki. Nimi Lumoan viittaa toisaalta tuotteisiin, mutta muistuttaa samalla, että juuri sinä olet tärkeä ja ainutlaatuinen. Teema sopii siis täydellisesti tähän juhlaan. Lumoan valitsee  yhteistyökumppaninsahuolella, heidän on noudatettava kanssamme samoja eettisiä ja ekologisia periaatteita. Vaatteet valmistetaan suomalaisten yritysten toimesta Portugalissa ja Suomessa sekä Virossa.

Minun mekkoni on Elsa. “Elsa lumoaa häikäisevällä itsevarmuudellaan. Elsa on nöyrä, mutta ei nöyristele.” Taikan mekko on Alisa mini. “Alisa on tyylikäs ja näyttävä, leikkisyyttä unohtamatta.” tätä suloista mekkoa löytyy lapsille koosta 62 kokoon 152. Poikien vaatteet ovat myös Lumoanin mallistoa. Kaikilla lapsilla on samanlaiset Unisex Helsinki-leggarit. Helsinki-kuosi johdattelee sinut unohtumattomiin seikkailuihin Helsingin kauniilla kaduilla. Kuosi on saanut inspiraationsa Helsingin lumoavilta kaduilta. Kadut, korttelit ja kaupunginosat muodostavat kartan rakkaasta kotikaupungistamme. Karhu-paidat ovat pehmeän miellyttävät päällä. Laventelin värinen Otso-huppari sopii myös pojille ja tytöille.

lumoan mekot
Lumoan mekot

perhe

Kuvat: Studio Happy Moment

Saimme lyhyellä varoitusajalla paikalle valokuvaaja Helga Golubewin. Alunperin kuvaajaksi tilattu henkilö joutui tapaturmaan ja Facebookin kautta löytyi Helga. Helga sanoo sivuillaan seuraavaa “Valokuvaaminen opettaa minua arvostamaan elämää ja niitä pieniäkin ilon hetkiä. Jokainen hetki, jokainen kuvatta on eritavoin koskettava ja mieleenpainuva. Let’s pause for this moment and be present in the moment – it only lasts a blink.” Studio Happy Moment Facebookissa

Lue myös Taikan synnytyskertomus – Nopea käynnistetty luomusynnytys

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös