Imetysvaatteet – Kannattaako imetysvaatteita hankkia?

Imetysvaatteet – Kannattaako imetysvaatteita hankkia?

Tämä imetysvaatteet -artikkeli on tehty yhteistyössä OzBabyn kanssa.

Moni äiti pähkäilee kannattaako imetysvaatteita hankkia. Entäpä jos imetys jää lyhyeksi tai ei onnistu ollenkaan? Itse koen imetysvaatteet erittäin tarpeelliseksi. Olen käyttänyt muutamia toppeja imetyksen päätyttyäkin. Esimerkiksi tämä musta toppi jää varmasti käyttöön myöhemminkin. Käytin tätä imetystoppia juontaessani isoa tapahtumaa Logomossa. Vauva kävi takahuoneessa hörpyllä muutaman tunnin välein.

imetysvaatteet
Musta imetystoppi jää käyttöön imetyksen jälkeenkin.

Imetysvaatteet helpottavat menevän äidin arkea

Imetysvaatteet toimivat etenkin liikkuvaisilla perheillä. Me olemme reissuperhe ja vauva kulkee mukana myös luottamustehtäviin liittyvissä kokouksissa ja työmatkoilla. Näissä olisi oikeastaan mahdoton imettää ”lennossa” ilman imetysvaatteita. Jokainen äiti liikkuu todennäköisesti kodin ulkopuolella päivittäin ja imetysvaatteet helpottavat liikkumista. Ainakaan minä en jaksa säätää huivien kanssa ja siksi kivat imetysvaatteet ovat must.

Olen imettänyt tyttöä kaupoissa, ravintoloissa, lentokentällä, lentokoneessa, kokouksissa, seminaarissa, iltagaalassa ja kyläreissuilla. Vaikka minua ei haittaa jos tissi näkyy on muiden ihmisten kannalta miellyttävämpää, kun imetyksen voi hoitaa huomaamatta imetysvaatteiden ansiosta.

Lue myös: Tandemimetys – Liisa imettää 2- ja 4-vuotiaita lapsiaan

imetysvaatteet
Lentokoneessa matkalla Tukholmaan Zinzinon Annual Eventille. Imetyspaita on kätevä lennoilla.
imetyspaita
Vihreä imetyspaita toimii myös yöpaitana.

En halua venyttää paitoja

Olen imettänyt poikia melkein kaksi vuotiaaksi ja sama tavoite on tytön kanssa. Näin ollen en jaksa käyttää joka päivä muutamia venyneitä paitoja. Tarpeeksi monipuolinen imetysvaatteiden kokoelma on tarpeen. Imetysvaatteiden menekki kirppareillakin on ymmärtääkseni hyvää eli saat osan investoinnista takaisin. Nämä Mamalicious imetysvaatteet eivät ole kalliita ja muutamilla perusvaatteilla pärjää varmasti hyvin. T-paitoja voi yhdistellä kivasti villatakkeihin ja jakkuihin.

imetysvaatteet
Imetystoppeja ja T-paitoja löytyy Mamalicious merkiltä monilla eri väreillä.

Imetysyöpaita nopeuttaa yöimetyksiä

Yöimetysten osalta imetykseen tarkoitettu yöpuku on kätevä. Olen kokeillut imettää myös löysillä paidoilla ja napitettavilla paidoilla. Niissä kangas roikkuu helposti vauvan suun eteen ja napittelu edestakaisin on työlästä. Imetysyöpaita on helpoin ja siihen voi laittaa liivinsuojat kiinni. Luukun avaaminen on vain nopeampaa itseasiassa ympäri vuorokauden.

Minun valintani imetysvaatteiksi

Sain testattavaksi Mamalicious merkin imetysvaatteita OzBaby verkkokaupasta. Sieltä saa muuten kaiken tarvittavan vauvan odotukseen ja syntymään liittyen. Oma vaatemakuni on aika värikäs, mutta suurin osa suomalaisista tykkää pukeutua mustaan ja tummiin sävyihin. Se näkyy osaltaan valikoimassa, mutta löysin muutamia värikkäitäkin vaatekappaleita. Työtapahtumissa omaksi suosikkivaatteeksi nousi tämä musta mekko valkoisilla pilkuilla. Sen kanssa käytän mustia tiukkoja liituraitahousuja. Topeista suosikki on pirteä vihreä-valkoraitainen toppi. Olemme lähdössä Dubaihin ja nämä topit ovat varmasti hyviä reissussa. Käytän Mamalicious merkistä kokoa S. Nyt kaksi kuukautta synnytyksestä painan noin 60kg ja raskauskiloja on vielä 7kg.

Lue myös: Tiheän imun kausi – Näillä ohjeilla selviät imetysmaratonista

imetysmekko

imettaja

imetysvaatteet

imetysvaatteet
Mamalicious paita ja housut yhdistettynä Bossin jakkuun.

Imetysvaatteiden avulla kunnioitat myös kanssakulkijoita

Googlailin keskustelupalstoilta mielipiteitä imetysvaatteiden tarpeellisuudesta ja tämä kommentti kiteyttää aika hyvin omankin mielipiteeni ”Ihmiset eivät pidä rintojen paljastelusta ja toisaalta jos aina olet kiinni siinä, että löydät jonkun eristetyn tilan imetykselle, rento meneminen vauvan kanssa kärsii. Kaikenlaiset harsohässäkät herättävät huomiota, imetyspaita aukeaa niin, että kahden metrin päästä ei pysty sanomaan, torkkuuko vauva sylissä vai onko se imemässä.”

Katso OzBabyn verkkokaupasta imetysvaatteita

Lue myös Raskauskuvaus – Ihana muisto koko perheelle

Lue myös Synnytyskertomus – Nopea käynnistetty luomusynnytys

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös