forenom kokemuksia

Forenom kokemuksia – kalustettu asunto on kuin koti

Forenom kokemuksia – kalustettu asunto on kuin koti

Tämä Forenom kokemuksia – kalustettu asunto on kuin koti -artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Forenomin kanssa.

Forenomin kalustettuja asuntoja on saatavilla laajasti eri kaupungeista ympäri Suomea. Myös Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista löytyy paljon asuntoja. Huoneistoja on saatavilla eri kokoisia, yksiöistä aina neliöihin saakka. Huoneistoissa voi majoittua vain yhden yön tai sitten pidemmän aikaa. Huoneistoihin voi tehdä myös toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen, jos ei tarkkaan tiedä kuinka pitkää majoitusta tulee tarvitsemaan.

Lasten kanssa matkustaessa kodinomainen majoitus erillisine makuuhuoneineen ja keittiöineen on usein helpoin ja hinta-laatusuhteeltaan paras ja mukavin vaihtoehto. Myös huoneiston pyykinpesukone mahdollistaa sen, ettei vaatteita tarvitse raahata mukanaan niin valtavia määriä.

Forenomin kalustetut huoneistot ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi kun oma koti on asumiskelvoton vaikkapa putkiremontin aikana. Kalustettujen asuntojen hinnat ovat suhteessa sitä edullisemmat, mitä kauemmin asuu yhtäjaksoisesti. Huoneistoista löytyy kalusteiden lisäksi kaikki tarvittava, kuten keittiö- ja siivousvälineet sekä pyyhkeet ja lakanat. Mukaan tarvitsee vain henkilökohtaiset tavarat kuten vaatteet ja hygieniatuotteet.

Kalustettujen asuntojen varaaminen onnistuu helposti Forenomin nettisivuilta. Toisaalta voi kyllä iskeä valinnanvaikeus, sillä esimerkiksi Helsingissä kalustettuja asuntoja löytyy 605 kohteesta. Tarvittaessa Forenomin puhelin- ja chat-palvelu auttaa valinnan tekemisessä. Kohteita on helpompi vertailla, kun syöttää toivotun kaupungin, matkustuspäivät sekä vieraiden lukumäärän. Sopivia majoituksia voi tällöin vertailla esimeriksi hinnan ja koon mukaan. Myös karttapalvelu toimii.

forenom kokemuksia
Forenomin kalustettu huoneisto Helsingin Lapinlahdenkadulla. Eteinen, kylpyhuone ja keittiö vasemmalla, takana makuuhuone ja etualalla ruokapöytä.

Lasten kanssa Lapinlahdenkadun kalustetussa asunnossa

Majoituin lasten kanssa Lapinlahdenkadulla Forenomin 53 neliöisessä kaksiossa, jossa keräsin lisää Forenom kokemuksia teille kerrottavaksi.

Oikea talo löytyi helposti osoitteen perusteella. Ensimmäinen (ja ainoa) vastaisku tosin oli huomio siitä, että asunto sijaitsi ylimmässä kerroksessa ja vanhassa talossa oli vanha hissi, johon ei todellakaan mahtunut sisään rattaat. Olin nimittäin kahden lapsen kanssa liikenteessä jo toista päivää, ja mukana oli muun muassa kaksi kerhoreppua, kannettava tietokone, salikamat, kassillinen pyykkiä, iso kassi kirjaston kirjoja, vaihtovaatteita, eväitä ja ties vaikka mitä. Myös talon sisäänkäynnin edessä oli muutama rappunen, mutta niistä sain rattaat ihan helposti vedettyä ylös. Lopulta päätin heitellä kaikki tavarat hissiin ja jättää rattaat alas rappukäytävään. Forenomin asiakaspalvelusta kannattaa varmistaa, että asunto on esteetön, jos esteettömyyttä kaipaa vaikkapa lasten kanssa.

Lopulta pääsimme asuntoon sisälle tekstiviestillä ja sähköpostilla saamani koodin avulla. Asunto oli siisti, puhdas, avara ja näytti hiljattain pintaremontoidulta. Yleisesti ottaen asunto oli hyvin tyypillisen suomalaisen kodin näköinen, paitsi että kaikki ylimääräinen tavara loisti poissaolollaan. Ihan kuin olisi tullut vieraaksi jonnekin, mutta silti sai olla rauhassa kuten omassa kodissa.

forenom kokemuksia
Keittiö oli kompakti ja käytännöllinen. Uunit, mikrot, kahvinkeittimet, tiskikoneet, astiat ja muut yleisimmät keittiötarvikkeet löytyivät.

Lapinlahdenkatu sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, ja luonnollisesti erilaisia palveluja löytyy läheltä ja myös leikkipaikkoja. Me päätimme napata tullessa läheisestä ravintolasta taka away -ruoka-annokset iltapalaksi ja ruokakaupasta pientä aamupalaa. Mahduimme hyvin yöpymään kaksiossa, kun poika halusi nukkua vuodesohvalla ja itse nukuin tytön kanssa parisängyssä. Asunnossa oli etenkin makuuhuoneessa hyvin kaappitilaa, joten perheen kanssa täällä olisi voinut asua helposti myös pidemmän aikaa.

forenom kokemuksia
Ylimmästä kerroksesta oli komeat näkymät.

Miksi valita kalustettu asunto?

Lasten myötä olemme nykyään mahdollisuuksien mukaan valinneet matkoillamme mieluiten huoneistohotellin tai muun vastaavan vaihtoehdon. Aiemmassa postauksessa kerroin tarkemmin, miksi ajattelen näin. Eräässä Facebook-keskustelussa törmäsin kuitenkin ajatukseen, että tavallinen hotellihuone oli parempi vaihtoehto ja jotenkin enemmän luksusta kuin huoneisto. Toki jokainen kaipaa erilaisia asioita lomaltaan, mutta päätin tähän loppuun tehdä pientä vertailua hotellihuoneiden ja Forenomin huoneistohotellien ja kalustettujen asuntojen välillä.

Sisäänkirjautuminen. Hotelleissa sisäänkirjautuminen tapahtuu perinteisesti respassa, jossa mahdollisesti täytetään lomake ja näytetään passia ja maksetaan huone. Jos saapumisaika on klo 18 jälkeen, olisi hyvä muistaa ilmoittaa siitä hotellille, etteivät he tulkitse tapausta ns. ”no showksi”. Lähtiessä huoneen avain palautetaan respaan. Forenomilla yhä useampi majoituspaikka toimii ovikoodilla, jonka saa majoituspäivänä viestillä. Näin huoneistoon voi mennä juuri silloin kuin itse haluaa, eikä haittaa vaikka ehtisi perille vasta myöhään illalla.

Asiakaspalvelu. Hotellissa voi soittaa huonepuhelimella respaan tai kipaista sinne huoneesta selvittämään asiaa. Forenomilla sama asia hoituu soittamalla asiakaspalveluun omalla puhelimella.

Huonepalvelu. Useimmissa hotelleissa toimii huonepalvelu, jonka kautta voi tilata huoneeseen ruokaa hotellin ravintolasta. Forenomin asunnot sijaitsevat aina kaupungeissa, joten huonepalvelun korvaa niissä ravintoloiden kotiinkuljetukset. Plussaa on, että valikoima on huimasti laajempi, kun valittavana on runsaasti erilaisia ravintoloita.

Buffet-aamiainen. Hotelleissa on usein tarjolla aamiaista, joko huonehintaan sisältyen tai erillisestä maksusta. Monille runsas buffet-aamiainen on oleellinen osa lomaa, ja kieltämättä itsekin tykkään erilaisista buffeteista. Forenomilla ei ole omaa aamiaista tarjolla, mutta he tekevät monissa paikoissa yhteistyötä paikallisten ravintoloiden kanssa, jolloin esimeriksi aamiaisen hinnasta voi saada alennusta. Asunnoissa on toki myös keittiöt, joissa voi säilyttää ja valmistaa aamiaista. Nykyään olen tykästynyt siihen, että syömme aamulla yhdessä jotakin kevyttä kämpillä ja vasta lounasaikaan kaupungilla jotakin tuhdimpaa. Aamiaisbuffeteissa käy myös aina niin, että aikuisilla on maha aivan täynnä vielä monen tunnin jälkeenkin, mutta lapsille tulee jo nopeammin nälkä.

forenom kokemuksia
Lapinlahdenkatu 6 talon sisäpihalla oli viihtyisä ja suojaisa piha keinuineen ja hiekkalaatikoineen.

Siivoaminen. Monilla tuntui olevan sellainen käsitys, että huoneistoissa joutuu siivoamaan eikä loma sitten tunnu lomalta. Hotellissa huonehintaan sisältyy yleensä päivittäinen siivous, jossa muun muassa sängyt pedataan, pyyhkeet vaihdetaan, lattiat lakaistaan ja roskakorit tyhjennetään. Itse olen majoittunut monissa erilaisissa huoneistoissa ympäri maailmaa, enkä ole ikinä siellä sen kummemmin siivoillut. Toki joissain paikoissa tiskit pitää olla tiskattu tai laitettu tiskikoneeseen ja roskat viety ulos. Tähän hommaan menee yhteistyössä lähtöpäivänä 5-10 minuuttia, eli en koe että lomani siitä menee pilalle. Monesti myös hyödynnän pesukonetta, mutta henkilökohtaisesti pidän sitä helpompana kuin täytellä hotellien pesulapalvelujen lomakkeita ja maksaa siitä huvista vielä itsensä kipeäksi. Joissakin Forenomin asunnoissa kuuluu asukkaan itse tehdä loppusiivous tai sen voi myös tilata palveluna. Pidemmissä majoituksissa voi myös tilata siivousta majoituksen aikana. Itse en kyllä koe että vaikkapa viikon aikana tarvitsisi siivota mitään ja minun puolestani myös sängyt saavat olla päivällä petaamatta.

Muut palvelut. Riippuen hotellista, sieltä saattaa löytyä esimerkiksi kuntosali ja kylpylä. Näitä ei Forenomilta löydy omasta takaa, mutta itse asiassa kun majoituin Tikkurilan huoneistohotellissa, kävin lähtöpäivän aamulla treenaamassa viereisellä kuntosalilla, jonne oli hotellilta noin viiden minuutin kävelymatka. Jos kaipaa lomalla säännöllisesti kuntosalia tai kylpylää, niin sitten hotelli voi olla parempi vaihtoehto.

Huonekoko. Kahdelle hengelle löytää aina hotellihuoneen, mutta ei välttämättä neljälle tai useammalle. Yksi vaihtoehto on ottaa kaksi hotellihuonetta, mutta itse kyllä tykkään viettää illatkin perheen kanssa. Ehkä sitten kun lapset ovat sen verran isoja että heidät voi laittaa omaan huoneeseen, voisin harkita tätä vaihtoehtoa. Forenomin majoituksissa on se etu, että vaihtoehtoja löytyy isollekin porukalle, ja hintakin on suhteessa edullisempi.

Mitä mieltä sinä olet? Pidätkö enemmän perinteisestä hotellimajoituksesta vai erilaisista asunnoista tai huoneistoista? Onko sinulla Forenom kokemuksia, joita voisit meille jakaa?

Lue lisää:

Forenom huoneistohotelli on fiksu valinta lomailevalle lapsiperheelle

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös