Ulkovaatteet

Lasten ulkovaatteet – Vinkkejä välikausipukeutumiseen

Lasten ulkovaatteet – Vinkkejä välikausipukeutumiseen

Tämä Lasten ulkovaatteet -artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa. Kuvien lapsi on 101cm pitkä, välikausitakki ja -housut on kokoa 104cm, pipot 52, rukkaset koko 3 ja kengät 26.

Välikausipukeutuminen tuottaa usein päänvaivaa ja suuria pohdintoja siitä, millaiset ovat hyvät lasten ulkovaatteet. Vaatteiden tulee olla kestäviä sekä materiaalin puolesta, että vaihtelevan sään vuoksi.

Vaatteiden pitkäaikainen käyttömahdollisuus vähentää uus-hankintaa ja on näin ollen myös ekologisempi vaihtoehto.

Reiman valikoimasta löytyvät lasten ulkovaatteet on suunniteltu aktiivisille lapsille, liikkumista varten sisällä ja ulkona, vuoden jokaisena päivänä.

Välikausitakki Seiland

Välikausitakki ja -housut – Lasten ehkä tärkeimmät ulkovaatteet

Välikausivaatteita hankkiessa pohditaan myös usein sitä, ostaako lapselle kaksiosaisen setin vai haalarin. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta tai tiettyä ikäsuositusta haalarin ja kaksiosaisen välillä, kyse on hyvin pitkälti makuasioista.

Kaksiosaisessa välikausiasussa on hyvä huomioida perus ominaisuudet, jotta vaatteet suojaavat tuulelta ja istuvat hyvin lapsen yllä.

Takissa säädettävä kiristyshelma pitää tuulen loitolla, eikä kylmä viima pääse kulkeutumaan takin sisäpuolelle. Välikausihousuja on useita eri malleja, leveämpää ja kapeampaa mallia, henkseleillä ja ilman.

On hyvä, että housuissa on säädettävä kiristysnauha vyötäröllä, joka takaa housujen hyvän pysyvyyden myös hoikemmilla lapsilla.

Lasten ulkovaatteet – Irrotettavan sisätakin helppous ja kätevyys

Reiman Seiland-takissa on 3-in-1 -ominaisuus, joka tarkoittaa takissa olevaa, irrotettavaa sisätakkia. Sisätakki on kevyesti topattu, jonka ansiosta samaa takkia voi käyttää myös läpi talven.

Lisälämpöä tuodakseen sisätakin voi korvata esimerkiksi kevytuntuvatakilla.

Seiland-takki on veden- ja tuulenpitävä, ja pintamateriaali on vettä ja likaa hylkivä. Seiland-takissa on säädettävä kiristyshelma, jonka ansiosta tuuli ei pääse kulkeutumaan takin sisäpuolelle.

Kerrospukeutuminen
Reima Seiland-takki, jossa irrotettava toppaosuus

Reima

Reimatec Lento-välikausihousut on täysin veden- ja tuulenpitävät, kestävästä materiaalista tehdyt, polvissa olevilla tuplavahvikkeilla varustetut ulkohousut pihaleikkeihin!

Housut on malliltaan kapeat ja vyötäröllä on säädettävä kiristysnauha, joka takaa housujen hyvän istuvuuden lapsen yllä. Lento-housuissa on myös erillinen ReimaGO-tasku.

Reima välikausihousut

ReimaGo sensoritasku
Välikausihousujen sensoritasku

Avainsana lasten ulkovaatevalinnoissa on kerrospukeutuminen

Vaihtelevassa säässä avainasemassa on kerrospukeutuminen. Kerrospukeutumisessa on kolme vaihetta ja jokaisella niistä on oma tehtävänsä.

Toiminnallisen aluskerroksen tehtävänä on antaa ihon hengittää ja siirtää kosteutta pois iholta, jolloin lapsen olo pysyy mukavana ja kuivana, vaikka hän hikoilisi.

Aluskerraston materiaaliksi kannattaa valita esimerkiksi villa, joka siirtää ja imee kosteutta, kuitenkin lämmittäen märkänäkin.

Välikerrosta on helppo säädellä muuttuvien olosuhteiden mukaan. Sen tehtävänä on tuoda lisälämpöä pukeutumiseen ja oiva vaihtoehto välikerrokseen on fleece-materiaali. Välikerroksen vaatteet on hyvä olla hieman väljät, sillä liian tiukat vaatteet eivät lämmitä ja tuntuvat inhottavalta päällä.

Kuorikerroksen on tärkeä olla säänkestävä. Materiaalin on hyvä olla vettä ja likaa hylkivää, jolloin kuorikerros suojaa lasta tehokkaasti kylmältä, tuulelta ja vedeltä. Kuorikerroksen tulee olla myös hengittävä, jotta kosteus ei jää asun sisään vaan siirtyy ulkopuolelle.

Välillä on hankala arvioida onko lapsella tarpeeksi vaatetta yllä. Lapsen lämpötilan pystyy tarkistamaan helposti niskasta sekä kaulasta. Mikäli ne tuntuvat kylmiltä, on lapsella kylmä.

Välikausivaatteet
Reimatec välikausihousut: Lento
Patter Blackjeans wash
Reima välikausikengät: Patter Blackjeans wash

Välikausikenkien valinta

Lasten kenkiä ostaessa on tärkeää kiinnittää huomiota oikean kokoisten kenkien valintaan. 

Esimerkiksi kengän irtopohjallisen avulla pystyy tarkistamaan kenkien koon sopivuuden.

Kun lapsi astuu pohjallisen päälle, pisimmän varpaan jälkeen tulisi jäädä vielä noin 1.5cm tyhjää tilaa, jotta kenkä on sopivan kokoinen.

Välikausikenkien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota keveyden, hengittävyyden ja pukemisen helppouden lisäksi vedenpitävyyteen. 

Reiman Patter -välikausikengät ovat vedenpitävät ja kevyet. Tarrakiinnityksen ansiosta lapsen on helppo pukea kengät itse jalkaan. Kengät voi pestä koneessa ja niissä on heijastavia yksityiskohtia.

Lasten ulkovaatteet

Reima Askare lasten ulkovaatteet hanskat
Reima välikausirukkaset: Askare

Oikeanlaiset asusteet – Muista ulkovaatteita valitessa

Askare-välikausirukkaset ovat kestävää ja hengittävää materiaalia, sekä täysin veden- ja tuulenpitävät, jonka vuoksi ne ovat loistava valinta välikauteen.

Rukkasissa on vahvistettu kämmen ja peukalo, heijastavia yksityiskohtia, sekä vettä ja likaa hylkivä pintamateriaali.

Kokovuori on pehmeää ja lämmintä fleeceä, jonka ansiosta pienet sormet pysyvät lämpiminä pidemmissäkin ulkoiluleikeissä.

Pipo Auva lasten ulkovaatteet
Reima pipo: Auva

Jo alle +10 asteen säässä on hyvä pukea käsineet käteen ja pipo päähän. Pipon on syytä olla lämmin ja hengittävä, esimerkiksi villapipo. Sekä Reiman Auva-pipo, että Kumpu-pipo on 100% villaa ja sisävuori on pehmeää ja lämmittävää feeceä.

Fleece on hyvä materiaalivaihtoehto, sillä se siirtää kosteutta iholta ja kuivuu nopeasti.

Molemmissa pipossa on tuulenpitävät korvalliset, jotka suojaavat korvia tuulelta ja viimalta.

Pipo Kumpu
Reima pipo: Kumpu
Kumpu
Reima pipo: Kumpu

Haalarit ja softshell-asut

Reiman ulkohaalareissa on lianhylkivyysviimeistely, joka ei sisällä ympäristön kannalta arveluttavia fluorihiilivetyjä. 

Viimeistelyn ansiosta säästyy pesukertoja, ja sen myötä kemikaaleja, vettä ja energiaa, joka tekee haalareista erityisen ekologisia. Softshell-asut ovat lasten suosiossa niiden joustavuuden ja mukavuutensa vuoksi.

Softshell-vaatteet pitävät hyvin vettä, sillä sisällä, kangaskerrosten välissä on vedenpitävä ja hengittävä kalvo.

Lue myös: ReimaGO – Liikkumisen iloa koko perheelle

Vaatteet päiväkotiin – muistilista tarvittavista hankinnoista

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös