raskauskuvaus

Raskauskuvaus – ihana muisto koko perheelle

Raskauskuvaus – ihana muisto koko perheelle

Raskauskuvaus toteutettiin yhteistyössä valokuvaaja Jenni Kollanin kanssa. Lasten paidat ovat Paapii Designin mallistoa Ecolife Helsinki liikkeestä.

Raskaus on ainutlaatuista aikaa iloineen ja suruineen. Itselleni tämä kolmas raskaus on ollut alusta saakka erityisen haasteellinen, mutta siitä huolimatta päällimmäisenä tunteena on syvä kiitollisuus. Se välittyy mielestäni näistä kuvista, eikä fyysisesti raskas raskauskaan näy kuvissa. Raskauskuvaus toteutettiin raskausviikolla 34. Artikkelin lopussa kerron raskauden etenemisestä.

raskaus

raskausmasu

pariskunta

Raskauskuvaus, äitiyskuvaus, odotusajankuvaus

Raskauden ikuistaminen ammattikuvaajan avulla on ihana tapa saada muistoja koko perheelle. Paras ajankohta raskauskuvaukselle on raskausviikot 28-36. Vatsa on jo pyöristynyt, mutta todennäköisesti ei vielä laskeutunut. Kuvauksen asut voi suunnitella itse tai sitten kysyä ideoita kuvaajalta. Me halusimme toteuttaa kuvauksen kotona jo ihan oman vointinikin takia. En jaksa olla kerralla kovin pitkään pystyssä, joten kotona oli helppo levätä. Halusimme lapset mukaan kuviin ja saimme samalla kivoja perhekuvia.

Valokuvaaja Jenni Kollani

Jenni Kollani on aloittanut uransa halusta ikuistaa tärkeitä hetkiä ja tunteita. Pitkään kuvausta harrastaneena Jenniltä kyseltiin tilauksia ja tuttavien kysynnän ansiosta sivutoiminen yrittäjänura alkoi vuonna 2015. Kokemus on karttunut useiden kurssien ja asiakkaiden myötä, mutta ennen kaikkea Jennin omasta halusta kehittyä ja tuoda omaa näkemystään esille. ”Tärkeää kuvissani on oman visioni ja persoonallisen työskentelyjälkeni lisäksi saada asiakkaan toiveet ja persoonallisuus näkymään.” Jenni kertoo

aitiyskuvaus

pariskunta

Minun tyylini

Halusin kuvia pihalla ja sisällä. Luonto on minulle tärkeää, joten oli kiva ottaa osa kuvista puutarhassa. Rakastan hippityyliä, joten osassa kuvista on Floridasta ostamani värikäs uikkari ja turkoosit hippihousut. Alusvaatekuvissa on Riannon pressipäivästä saadulla lahjakortilla hankittu Change Lingerien alusasu. Hiukset on värjännyt luottokampaajani Riina Ekokampaamo Evergreenistä (Ei kaupallinen yhteistyö). Poikien värikkäät PaaPii Designin paidat saatiin Ecolife Helsinki liikkeestä, joka on täynnä ihania tuotteita ja asuja.

raskauskuvaus heidi ekholm-talas

raskauskuvaus jenni kollani

heidi ekholm-talas

rv 34

Kolmas raskaus koetteli fysiikkaa

Olemme saaneet pitkään toivomamme lapset keski-iän kynnyksellä. Esikoisen syntyessä olin 37 ja kuopuksen syntyessä 40. Nyt 43-vuotiaana tuntuu uskomattomalta saada kokea vielä kerran raskaus. Tämä odottamamme luomutyttö on ihmeellinen asia ja pistänyt äidin koville alusta saakka. Poikien alkuraskaudet menivät niin, etten edes tuntenut olevani raskaana. Tyttö sen sijaan toi raskauspahoinvoinnin kuvioihin.

Raskausviikot 6-12 sujuivat heikossa hapessa ja söin oikeastaan pelkästään appelsiineja useamman viikon ajan. Raskausviikot 13-23 onneksi olivat hieman helpompaa aikaa, kunnes alkoivat supistukset, kohdunkaulan lyheneminen, selkäsäryt ja anemian oireet. Anemia ja varastorautojen puute aiheuttivat monenlaista haastetta. Onneksi sain rautainfuusion raskausviikolla 32. Loppuraskauden liitoskivut ovat vaikeuttaneet olemista. Nyt ollaan jo voiton puolella ja raskausvikko 36 on meneillään.

Hassua ajatella, että olen viettänyt vaakatasossa ja lepohoidossa pitkälti vuoden 2018 hautoen kolmatta lastamme. Rakas mieheni on hoitanut pääasiassa kodin ja lapset. Hän on ollut hoitovapaalla ja olen siitä todella kiitollinen. Olen pystynyt hoitamaan yritystemme asioita onneksi vaakatasostakin. Työnjako on ollut siis toimiva. Lapsillekin on tietysti ollut uusi tilanne, että äiti on väsynyt ja makoillut paljon. Kuusivuotias tilanteen ymmärtää jo paremmin, kuin kolmevuotias. Molemmat odottavat siskon syntymää kuumeisesti ja koko perheen osallistuminen raskauskuvaukseen oli minulle tärkeää.

Juttuja raskauden varrelta löytyy Raskaana 43-vuotiaana blogiosiosta

raskausviikko 34

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös