Hyvinvointivalmennus

Hyvinvointivalmennus – Palauta energia elämääsi

Hyvinvointivalmennus – Palauta energia elämääsi

Hyvinvointivalmennus – Palauta energia elämääsi on toteutettu yhteistyössä Hyvinvointivalmentaja Kirsi Kautiaisen kanssa.

Äidiksi tulo ja äitiys kokonaisuudessaan ovat elämää mullistavia asioita. Asiat saavat uutta näkökulmaa ja tärkeysjärjestys muuttuu kerta heitolla. Helposti äitiyteen uppoaa mukaan niin, että unohtaa itsensä, oman persoonansa ja ennen kaikkea omasta hyvinvoinnista huolehtimisen. Väsyttävä vauvavuosi, uudet opittavat arkirutiinit ja -rytmit sekä muut mahdollisesti ilmenevät asiat muuttavat tutun ja totutun toiminnan rytinällä.

Huomasin muutoksen elämäntavoissani jo hyvin aikaisessa vaiheessa vauvavuotta. Söin vähän milloin sattui ja silloin kun kerkesin. Korvasin ateriat jollakin nopealla ja helpolla, ja lisäenergiaa hain suklaa & kahvi -yhdistelmästä. Jollakin ihmeen hormooni-boostilla sitä pärjäsi ja jaksoi kuitenkin päivästä toiseen. Vauvavuotena kuuluukin olla väsynyt, eikö vain?

Ensimmäinen vuosi oli kulunut ja huonot ruokailutottumukset oli muuttunut jo tavaksi – normaaliksi ravinnonlähteeksi itselleni. Taaperovaihe on myös osaltaan rankkaa ja silloinkin kuuluu olla väsynyt. Näin uskottelin aina itselleni. Väsymyksen lisäksi oireita alkoi ilmetä muillakin osa-alueilla; kroppa ei toiminut toivotulla tavalla, huimausta, mielialavaihtelua.. En kuitenkaan missään vaiheessa kiinnittänyt sen enempää huomiota ruokavaliooni, sillä kyllähän minä söin aina jotain.

Oli aika tehdä muutos

Kolmen vuoden uupumuksen jälkeen päätin tehdä asialle jotain. Sain mahtavan tilaisuuden päästä Hyvinvointivalmentaja Kirsi Kautiaisen valmennukseen – Palauta energia elämääsi. Hyvinvointivalmennus oli kestoltaan neljän viikon mittainen jakso, johon sisältyi kolme webinaaria, yksi live workshop Kirsin luona, ravintoneuvontaa sekä jatkuva apu ja tuki.

Hyvinvointivalmennus aloitetaan puhelimitse tehtävällä kartoituksella, jossa läpikäydään elämäntilannetta ja ongelma-alueita sekä täytetään alkukartoituslomake ja ruokapäiväkirja muutamalta päivältä. Kirsi kävi läpi täyttämäni lomakkeet, jonka jälkeen kävimme ne läpi uudelleen puhelimitse. En yllättynyt yhtään, että ruokailutottumukseni ja niistä saamani ravintoarvot olivat heikkoja ja niihin tulikin valtava muutos.

Kirsin avulla opin säännöllistämään ruokailuni, sekä tuomaan monipuolista ja ravinteikasta sisältöä aterioihin. Sain paljon ideoita ja reseptejä, vaihtoehtoja ja korvattavien ruokien mahdollisuuksia sekä konkreettista neuvontaa siihen, mitä mikäkin ruoka-aine sisältää ja kuinka paljon niitä olisi hyvä sisällyttää joka päiväisiin ruokiin. Paljon hyviä ja terveellisiä reseptejä herkullisiin leipomuksiin löytyy myös Kirsin omasta blogista Herkuttelua hyvällä omallatunnolla.

Salaatti
Värikäs ja monipuolinen salaatti on tullut osaksi joka päiväistä ruokailua

Ravinnon lisäksi keskitytään henkiseen hyvinvointiin

Ruokailutottumusten, ravinnon tuoman hyvinvoinnin lisäksi keskitytään myös henkiseen hyvinvointiin ja sen tasapainottamiseen. Hyvinvoinnin valmennuskurssi on kokonaisvaltainen ja monipuolinen kokonaisuus, jossa kiinnitetään huomiota elämän jokaiseen osa-alueeseen, jolloin oma hyvinvointi ja jaksaminen saavat tasapainon. Henkinen hyvinvointi ja ravinto tukevat toinen toisiaan ja kulkevat käsi kädessä.

On loogista, että väsyneenä ja stressaantuneena ruokailutavat menevät huonompaan suuntaan, jolloin myös ravinnon tuoma energia vähenee – tällä tavoin asettaa itsensä loputtomaan oravanpyörään. Kun taas keho saa ravinnosta kaiken tarvitsemansa energian, vaikuttaa se mieleen ja henkiseen jaksamiseen vain ja ainoastaan positiivisesti. Tämän ansiosta keho ei vaadi tsemppisuklaata tai jatkuvaa napostelua muusta ruoasta ja välipalasta.

Webinaareissa aiheina on ollut Stressi ja sen hallinta arkielämässä, Verensokerin tasapainotus ja Mielenhallinta. Muistan maininneeni Kirsille ihan ensimmäisessä puhelussa, että en ole stressaaja-tyyppi vaan hyvinkin ”lungi” persoona. Todellisuudessa työnnän stressaavat asiat jonnekin ajatusten perukoille, jossa ne muhivat aikansa ja lopulta räjähtävät käsiin. Siksi oli äärimmäisen mielenkiintoista käydä läpi asioita stressin vaikutuksesta ja saada vinkkejä siihen, kuinka stressiä pystyy hallitsemaan omassa arkielämässään. Sain konkreettisia ohjeita, tehtäviä ja harjoitteita, jonka avulla pystyn hallitsemaan stressitiloja, muun muassa workshopissa opitut hengitysharjoitukset.

Verensokerin tasapainotusta koskeva webinaari oli todella tärkeä ja opettavainen ruokavalion uudistuksen tueksi. On ollut helpompaa totuttautua uusiin ruokailutottumuksiin, kun on saanut tietoa siitä, kuinka eri ravinteet vaikuttavat kehoon ja kuinka keho toimii jos verensokeri ei ole tasapainossa. Huomasin monessa kohdassa suoran yhtymän omaan toimintaani ruokailun suhteen ja sain webinaarin avulla selvän näkökulman siihen, miksi olen toiminut, kuten olen toiminut. Ymmärrän kehoni toimintaa paremmin ja olen oppinut keinot, joilla saan pidettyä kehoni energian tasapainossa ja sitä kautta välttämään helpommin ylimääräisiä herkutteluja ja turhia naposteluja. On kuitenkin ollut mahtavaa, että missään vaiheessa valmennusta tätä suklaa-addiktoitunutta äitiä ei ole moitittu tai kielletty herkuttelua lopullisesti. Ohjaus on tapahtunut kertomalla syy-seuraus mentaliteetilla miksi ihmisen keho kaipaa herkkuja. Tällainen valmennustyyli toimii itselleni paljon paremmin, kun ymmärrän itse mistä mikäkin asia johtuu!

Mielenhallinta -webinaari herätti paljon ajatuksia. Koin webinaarin ajan paljon hetkiä, jotka osasin yhdistää omaan elämääni ja toimintatapoihini. Jokainen meistä varmasti jossain vaiheessa elämää kyseenalaistaa omia mahdollisuuksiaan ja kykyjään tavoitella unelmiaan. Itse olen kuulunut vahvasti samaan joukkoon, mutta vähitellen oppinut luottamaan omiin taitoihin ja tarttunut rohkeasti kiinni haluamaani aina tilaisuuden tullen. Mieli ohjailee toimintaa vahvasti ja muun muassa kaikki itsestä sanottu juurtuu ja tuo epävarmuutta. Ne ovat asioita, jotka tiedän, että ovat estäneet minua tavoittelemasta omia haaveitani ja päämääriäni.

Kirsin luona workshopissa opittu meditaatioharjoite, hengitysharjoitukset ja jooga ovat kaikki olleet äärimmäisen hyvä apu päästämään irti menneistä asioista ja epäilyistä omista kyvyistään. Sen sijaan, että jäisi paikoilleen, tyytyisi siihen mitä on ja miettisi mitä muut ajattelevat, olisi tärkeää miettiä mitä itse oikeasti haluaa. Ottaa se aika itselleen, keskittyä omaan hyvinvointiin ja sen myötä lähteä tavoittelemaan omia unelmiaan.

Mielenhallinta
Rauhalliset metsälenkit koiran kanssa on oiva tapa saada ajatuksia nollattua

Neljän viikon jälkeen

Jo tähän mennessä oloni on ollut energisempi. Olen saanut tietynlaista rauhaa pääni sisään ja selvitettyä omia tavoitteita ja päämääriä kaikkien niiden ristikkäin juoksevien ajatusten seasta. Oma hyvinvointi vaatii välillä sen, että tekee tiettyjä rajauksia elämässä ja pyrkii korostamaan niitä asioita, jotka tuovat itselle hyvää oloa. Tähän olen tähdännyt ja jättänyt ne vapaaehtoiset, mutta pakollisilta ja epämiellyttäviltä tuntuvat asiat vähemmälle. Keskittynyt siihen, mikä tuo itselleni energiaa eikä vie sitä pois.

Äitinä sitä haluaa olla paras mahdollinen esikuva lapselleen, näyttää esimerkkiä ja olla läsnä. Kun oma hyvinvointi on tasapainossa ja olo energisempi se heijastuu vain ja ainoastaan positiivisesti arjessa jaksamiseen ja yhdessä vietettyyn aikaan perheen kanssa. Siksi olen sitä mieltä, että meidän äitien on ehdottoman tärkeää pitää huolta myös itsestämme! Suosittelen lämpimästi tutustumaan Kirsin hyvinvointivalmennus -palveluihin. Hänen kanssaan pystyy avoimesti keskustelemaan ajatuksista omaan hyvinvointiin liittyen.

Lisätietoa Kirsin valmennuksesta löydät osoitteesta Facebookista @palautaenergiaelamaasi ja Instagramissa Kirsiä voi seurata nimellä @kirsi_wellnessmother. Jos kiinnostuit valmennuksesta, varaa itsellesi Facebook-sivuston kautta aika maksuttomaan puhelimitse käytävään alkukartoitukseen, jossa sinun on mahdollista kertoa Kirsille niistä hyvinvointiisi liittyvistä asioista, joihin kaipaisit apua ja tukea. Samalla Kirsi kertoo sinulle, miten hän voisi sinua auttaa. Alkukartoitus ei velvoita sinua aloittamaan valmennusta.

Lue myös: Lasten hyvinvointi lähtee äidin hyvinvoinnista

Lue myös: Tunnetaitojen harjoittelu

Janina Huovari

Kirjoittaja on 31-vuotias siuntiolainen 8-vuotiaan tytön äiti.

Lastenvaatteet ja sisustaminen kuuluvat Janinan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Tapahtumista ja juhlien järjestämisestä innostunut äiti kuuntelee mielellään erilaisia tarinoita elämästä, nauttii uusista kokemuksista sekä tutustuu innostaviin ihmisiin.

Ota yhteyttä: janina@lapsennimi.com

Takaisin ylös