yksityinen aitiysneuvola kokemuksia

Yksityinen äitiysneuvola kokemuksia Felicitas Mehiläisessä

Yksityinen äitiysneuvola kokemuksia Felicitas Mehiläisessä

Tämä Felicitas yksityinen äitiysneuvola kokemuksia -artikkeli on tehty yhteistyössä Felicitas Mehiläisen kanssa

Kaikille raskaana oleville kuuluu lain mukainen oikeus käydä neuvolassa. Julkisella puolella terveydenhoitaja ja neuvolalääkäri hoitavat raskauden seurannan ja Nt-ultra sekä rakenneultra toteutetaan erikoissairaanhoidon piirissä.

Helsingissä paikkana ultrauksille on yleensä Naistenklinikka. Miksi siis käyttää yksityisiä palveluita, kun julkinen sektorikin tarjoaa seurantaa?

Tässä artikkelissa kerron Felicitas yksityinen äitiysneuvola kokemuksia ja miksi yksityinen äitiysneuvola on oiva vaihtoehto, jos haluaa yksilöllistä palvelua.

felicitas mehilainen aitiysneuvola

raskausviikko 28

Yksityinen äitiysneuvola kokemuksia – Koko raskausseuranta samojen ihmisten käsissä

Kahden aiemman raskauden seuranta on tehty kunnallisella puolella ja nyt raskauden seuranta toteutetaan Felicitas Mehiläisessä.

On turvallinen olo, koska saan helposti kaikki palvelut saman katon alta. Yksityinen äitiysneuvola tuntuu hyvältä valinnalta, sillä sama kätilö hoitaa minua koko raskauden ajan.

Kunnallisella puolella uudelleensynnyttäjän käyntejä on vähennetty, mutta täällä käyntejä on halutessaan kuten ensisynnyttäjällä.

Perinatologian erikoislääkäri tekee tiivistä yhteistyötä kätilön kanssa ja sama lääkäri hoitaa yleensä kaikki raskauden ultrat.

Lähetteet saa tarvittaessa erikoissairaanhoitoon kätevästi

Minulla on kaikki raskaudet olleet riskiraskauksia. Edellisessä raskaudessa joitain lähetteitä erikoissairaanhoidon pariin palloteltiin edestakaisin kunnallisen neuvolan ja kätilöopiston välillä.

Tällä kertaa Felicitaksen kanssa kaikki lähetteet ovat menneet kerralla maaliin. Supistukset alkoivat jälleen aikaisessa vaiheessa ja olenkin käynyt kahden viikon välein Naistenklinikalla raskausviikosta 23 saakka.

Seuranta Naistenklinikalla on ollut laadukasta ennenaikaisen synnytyksen riskin osalta ja tilanteeseen suhtaudutaan riittävällä vakavuudella.

Raskauden aikaiset ultraäänitutkimukset ja NIPT-testi

Olen kokenut hyväksi, että raskauden seuranta myös lääkärin osalta on Felicitas Mehiläisessä. Julkisella puolella ultraääniseulonnat ovat toki hyviä myös, mutta tekijä on yleensä eri joka kerralla.

Nyt sama lääkäri on tehnyt nt-ultran, rakenneultran ja 4D-ultran raskausviikolla 33. Varhaisultrassa kävin Felicitaksessa toisella lääkärillä.

Koska olen lisäksi tiiviissä seurannassa Naistenklinikalla on ultria tehty paljon. Se tuo mielenrauhaa muuten haastavaan raskauteen.

Erityisesti haluan mainita NIPT-testin, jolla pystytään luotettavasti seulomaan äidin verestä jo aikaisessa vaiheessa sikiön mahdolliset kromosomipoikkeamat.

Testi kertoo myös sukupuolen. NIPT-testi vähentää turhia lapsivesipunktiota ja on luotettavampi, kuin julkisessa terveydenhuollossa tehtävä veriseerumiseula.

Mitä neuvolassa on tutkittu?

Olemme olleet kuulemma helppoja asiakkaita mieheni kanssa, koska meillä ei ole koskaan mitään kysyttävää.

Monilla on kuulemma pitkät listat kysymyksiä ja sitä vartenhan neuvola on, että vastataan kysymyksiin ja tuetaan perhettä. Minun osaltani neuvolakäynnit ovat sisältäneet virtsakokeet, verenpaineen ja hemoglobiinin mittauksen, painon seurannan, sikiön sydänäänten kuuntelun ja kohdun kasvun seurannan sekä Kelalle toimitettavien paperien täyttämisen äitiysavustusta ja vanhempainrahaa varten.

Lisäksi olen aina laittanut kätilölle sähköpostilla viestiä supistuksista, väliaikatilannetta Naistenklinikan kontrolleista sekä pyytänyt lähetteet labratutkimuksiin ja rautainfuusioon. 

yksityinen aitiysneuvola

vauvan syke

Raudan puute on ollut raskauden suurin haaste

Moni kärsii tietämättään raudan puutteesta ilman anemiaa. Raskauden alussa hemoglobiini oli viitearvoissa ja kun se alkoi laskea anemian puolelle ollen 109 halusin mittauttaa ferritiinin.

Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt ymmärtää, että melkein 4 vuotta imetystä ja 2 synnytystä ovat syöneet rautavarastoni käytännössä tyhjiksi.

Raudan puute on aiheuttanut minulle nyt kuukausien ajan poikkeuksellista sykkeen nousua, väsymystä, hengenahdistusta ja päänsärkyä. Olin oireiden takia myös Naistenklinikan ja Meilahden päivystyksissä tutkittavana raskausviikolla 26.

Teetin laajat verikokeet Mehiläisessä ja ferritiini oli 8 isosta rautakuurista huolimatta. Sain lähetteen rautainfuusioon Naistenklinikalle raskausviikolla 33.

Raudan puute on asia, johon neuvoloiden tulisi kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. Jos kaikilta raskaana olevilta mitattaisiin ferritiini eli varastoraudat heti alussa vältyttäisiin todennäköisesti monilta turhilta sairauslomilta ja raudan puutteeseen ehdittäisiin vaikuttamaan jo ennen keskiraskautta.

Monelle raskaana olevalle tuttavalle on tarjottu mielialalääkkeitä ja taustalla oireisiin onkin ollut raudan puute. Lue lisää artikkelista raudan puute vai masennus?

Yksityinen äitiysneuvola kokemuksia – Mitä kustantaa?

Ensikäynti yksityisessä äitiysneuvolassa Felicitaksessa vuonna 2018 kustantaa 95,80€. Kelakorvauksen jälkeen maksettavaa jää 87,80€. Jatkokäynti maksaa 47,40€ ja kelakorvauksen jälkeen maksettavaa jää 43,40€.

Voit itse valita haluamasi palvelut. Jos haluat käydä ultraääniseulonnoissa julkisella puolella ja ottaa pelkästään yksityisen neuvolan seurannan se sopii myös mainiosti.

felicitas yksityinen aitiysneuvola

Mitä hyviä puolia Felicitaksen yksityisessä neuvolassa minusta on?

  • Kätilö seuraa raskautta
  • Erikoislääkäri ja kätilö tekevät tiivistä yhteistyötä
  • Neuvola, lääkäri ja laboratorio ovat kaikki samassa paikassa
  • Kätilö ja lääkäri vastaavat viesteihin nopeasti
  • Saa helposti lähetteen erikoissairaanhoitoon jos tarve vaatii
  • Saa haluamansa laboratoriokokeet vaivattomasti
  • OmaMehiläinen-mobiilisovelluksessa on kaikki käynnit ja laboratoriotulokset yhdessä paikassa
  • Samat henkilöt seuraavat koko raskautta
  • Ultraäänitutkimuksiin saa osallistua myös perheen muut lapset
  • Ultraäänitutkimuksissa käytetään 4D-tekniikkaa ja ultrauksesta saa nauhoitteen muistoksi

Yksilöllinen raskauden seuranta palvelua haluaville

Felicitaksen sivuilta: Sinun ja perheesi tarpeet, toiveet sekä raskauden kulku ovat ne asiat, joiden mukaan toteutamme yksilölliset neuvolakäynnit.

Ensimmäinen käynti on yleensä raskausviikoilla 10–13, jonka jälkeen suunnittelemme jatkon yhdessä. Suosituksena on, että raskausviikoilla 10–28 vastaanotolla käytäisiin neljän viikon välein, viikoilla 28–36 kahden viikon välein, viikoilla 36–40 viikon välein ja viikoilla 40–42 kaksi kertaa viikossa.

Synnytyksen jälkeen monet käyvät tutussa neuvolassa jälkitarkastuksessa. Mikäli haluatte, teemme myös kotikäynnin.

Asiantuntevan henkilökunnan lisäksi neuvolalääkärillämme on huipputason laitteisto. Raskaudentilan ja sikiön tutkimukset tehdään 4D-ultraäänilaitteella.

Halutessaan vanhemmat saavat printti-kuvat ja myös DVD-taltiointi on mahdollista. Neuvolassamme on käytössä myös kardiotokografilaitteisto, jolla voidaan seurata sikiön sydämen sykettä ja kohdun supistuksia loppuraskauden aikana.

Felicitas Mehiläisen yksityinen äitiysneuvola sopii siis kaikille yksilöllistä palvelua kaipaaville ja tiiviimpää raskauden seurantaa toivoville.

Lue myös Odottavan äidin ruokavalio ja lisäravinteet

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös