lullame-patja

LullaMe-patja tuudittaa vauvan uneen – Hae testiryhmään

LullaMe-patja tuudittaa vauvan uneen – Hae testiryhmään

Tämä LullaMe-patja tuudittaa vauvan uneen -artikkeli on tehty yhteistyössä LullaMen kanssa. Artikkelin lopussa on ohjeet, miten voit hakea LullaMe-testiryhmään.

Helsinkiläinen äiti Hanna Sissala yritti nukuttaa ensimmäistä lastaan tuntikausia. Ainoastaan heijaaminen tuntui auttavan, mutta vauva heräsi heti, kun liike loppui. Hanna huomasi, että puolet vauvaperheistä kamppaili saman haasteen kanssa. Hanna päätti keksiä ratkaisun. Hän kokosi ympärilleen tiimin kokeneita ammattilaisia, jotka halusivat auttaa vauvaperheitä nukkumaan paremmin. LullaMe tuudittava vauvanpatja oli syntynyt. Se on kehitetty yhteistyössä vauvojen ja vanhempien kanssa.

Unenpuute on tuttua lapsiperheessä

Harvoin tulee vastaan lapsiperhettä, jossa ei joskus kärsittäisi pätkäunista ja unenpuutteesta. Voimavarat ovat erilaisia ja joskus tuoreet vanhemmat kokevat jo vauva-arjen alussa syvää väsymystä. Lapsi saattaa kärsiä koliikista tai olla muuten levoton nukkuja. Itkevää vauvaa heijaavat vanhemmat voivat tuntea voimattomuutta tilanteessa, jossa lasta on vaikea rauhoittaa. Osa kantaa vauvaa tuntikausia sylissä, työntelee umpiväsyneenä lastenvaunuja tai lähtee autoajelulle, jotta vauva nukahtaisi.

lullame patja vauvalle

LullaMen avulla perhe saa lepoa

Käyttäjät sanovat, että LullaMe-vauvanpatjan avulla vauvat nukahtavat ja rauhoittuvat nopeammin illalla ja nukkuvat pidempiä päiväunia. Yhteistä aikaa tulee lisää ja koko perhe voi paremmin.

”Patja voi parantaa iltoja tai jopa arjen ihan kokonaisvaltaisesti, kun kotona on pieni vauva.” – Ania, kahden lapsen äiti

Käyttövinkkejä

LullaMe-patja ei tarvitse erillistä lakanaa. Kosteussuojan voi halutessaan asettaa sängyn pohjalle. Suosittelemme vauvan nukuttamista kapalossa tai unipussissa. Vastasyntynyttä nukuttaessa tehokkaimmin toimii tuudittavan patjan, kapalon, tutin ja valkoisen kohina-äänen yhdistelmä. Kannattaa kokeilla rohkeasti eri tapoja ja testailla patjan eri nopeuksia, sillä vauvat ovat myös nukkumistaipumuksiltaan yksilöitä.

Mikäli vaunuissasi on pehmeä kantokoppa, voit siirtää vauvan vaunulenkin jälkeen kopassa LullaMe-patjalle jatkamaan unia.

Voi kokeilla nukuttaa vauvaa myös heijaamalla kantokoppaa ja vauvan nukahdettua siirtää hänet jatkamaan unia LullaMe-patjalle.

Voit kokeilla vauvan nukuttamista myös rintareppuun ja siirtää hänet sieltä jatkamaan unia LullaMe-patjalle.

lullame tuudittava vauvanpatja

Minkä ikäiselle vauvalle LullaMe-vauvanpatja toimii?

LullaMe-vauvanpatja toimii parhaiten kun vauvasi on pieni, vastasyntyneestä alkaen. Silloin kohdun liikkeestä muistuttava keinuminen rauhoittaa vauvan parhaiten.

Se auttaa lasta nukahtamaan ja vähentää nukuttamiseen liittyvää itkua. Vanhemmat voivat nukkua tai rentoutua. Patjan liike muistuttaa vauvaa kohtuajasta. Kohdussa vauva nukkuu, kun äiti liikkuu.

LullaMe-patja helpottaa myös myöhempää lapsen omaan sänkyyn siirtymistä, jos sänkyä käyttää päiväunien aikaan, vaikka perhe päätyisikin perhepetiin ensimmäisenä nukkumismuotona.

lullame vauvan patja

Patja toimii pinnasängyssä myös lapsen kasvaessa

LullaMe-vauvanpatja nukuttaa vauvan lempeällä ylös-alas -liikkeellä. Patjaa voi käyttää myös ilman tuudittavaa ominaisuutta niin kauan, kun vauva nukkuu pinnasängyssä. Kangaspäällinen on valmistettu hengittävästä, Öko-tex -sertifioidusta materiaalista, joka mahdollistaa vapaan ilmankierron, vaikka vauva oppisi kääntymään unissaan vatsalleen.

Hae LullaMe-testiryhmään

Etsimme kolmea pikkuvauvaperhettä testaamaan Lullame-vauvanpatjaa. Testijakso toteutetaan heinäkuussa ja kesto on kaksi viikkoa. Haku päättyy 12.7.2018 ja valituille ilmoitetaan pikimmiten patjan toimituksesta.

Testaajille annetaan patjan testijakson lisäksi palkkioksi Unikoulu-verkkokurssin (arvo 59 €) yli 6 kk ikäisille vauvoille, jonka materiaaleihin säilyy käyttöoikeus vuoden ajan kirjautumisesta.

Testaajat vastaavat kyselyyn käyttäjäkokemuksista sekä heille tehdään lyhyt haastattelu. Vastausten pohjalta laaditaan Lapsiarkea Mediaan artikkeli käyttökokemuksista. Testaajat lähettävät haluamansa kuvan liittyen patjan käyttöön artikkelia varten.

LullaMella on beta-vaiheessa oleva Android-pohjainen mobiilisovellus, jolla ohjaillaan patjaa. Mikäli valitulla on Android-puhelin toivomme käyttökokemuksia mobiilisovelluksen käytöstä.

Hae mukaan testiryhmään tästä linkistä

Lue testaajien LullaMe kokemuksia tästä

Tutustu LullaMe-patjaan

Lue myös Lapsen unen tarve – Opas hyviin unitottumuksiin

Lue myös Unikouluohjeet

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös